به گزارش کردپرس به نقل از خبرگزاری «ناس نیوز» روزنامه «العرب» در گزارش خود می نویسد: از آنجا که شمال سوریه تحت نفوذ سلیمانیه که به ایران نزدیک است، نیست ، این دیدار از تلاش بافل طالبانی برای معرفی خود به عنوان جایگزین مسعود بارزانی ، رئیس حزب دمکرات کردستان حکایت دارد.
در این گزارش آمده است که این دیدار زنگ خطر را در اربیل که مسئله کردهای سوریه در درجه نخست از نظر جغرافیایی و به دلیل همسویی و همچنین به لحاظ تاریخی و به دلیل فرآیندهای هماهنگی بین دو طرف در صلاحیت آن است به صدا در خواهد آورد .
سفر طالبانی به منطقه کردستان سوریه در پی مبادله پیام های آرامش بخشی بین رهبران دو نیروی رقیب کردستانی در عراق یعنی اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان صورت گرفت، اما در فضای دودستگی در داخل اتحادیه میهنی روی داده است.
روزنامه «العرب» در گزارش خود به نقل از ناظران سیاسی می افزاید: سفر طالبانی همچنین حاوی سیگنال های متعددی است ، زیرا اتحادیه میهنی به دلیل رابطه نزدیکش با ایران، حامل پیامهایی از سوی ایران برای آمریکاییها در خصوص امنیت اقلیم کردستان ، بویژه در پی از سرگیری حملات داعش در عراق است که تحولی جدید و درحال گسترش به شمار می رود.
اگرچه داعش حملات خود را بر بخش غربی اقلیم کردستان متمرکز می کند، اما به نظر می رسد نوعی هماهنگی پیشنهادی بین ایران و نیروهای آمریکایی وجود دارد که به سود طرفین خواهد بود.
اما دومین نکته ای که مورد توجه ناظران قرار گرفته ، این است که اختلافات اتحادیه میهنی با حزب دمکرات کردستان تنها از طریق ایفای نقشی مستقیم از سوی آمریکا برای متقاعد کردن رهبری حزب دمکرات کردستان به لزوم به رسمیت شناختن جایگاه و نقش اتحادیه میهنی دراقلیم کردستان و دست برداشتن حزب دمکرات از انحصار مناصب دولتی در اقلیم ، حل خواهد شد .
روزنامه «العرب در ادامه گزارش خود اضافه می کند ، اختلافات بین دو حزب پس از حل اجباری مناقشه بر سر منصب ریاست جمهوری عراق که به انتخاب عبداللطیف رشید، شوهر عمه بافل طالبانی به عنوان رئیس جمهور انجامید، همچنان پابرجا است.
ناظران می گویند که بافل طالبانی می خواهد وارد رقابت با بارزانی ازنظر موقعیت جغرافیایی شود که تاکنون در انحصار حزب دمکرات بوده است ،لذا طالبانی می خواهد از این واقعیت سود می برد ، زیرا قدرت مسعود بارزانی بیش از آنکه تحت فشار همبستگی با نیروهای دموکراتیک سوریه باشد، تحت فشار هماهنگی با ترکیه است که برای ارضای آنکارا به قطع روابط با نیروهای دمکراتیک سوریه انجامیده و طالبانی درپی پرکردن این خلأ است.
بگفته منابع روزنامه «العرب» سومین سیگنال ارسال شده در خصوص این سفر طالبانی این است که گفته می شود بافل طالبانی یک رهبر «گذر از مرزها» است لذا شایسته است که رهبری او پذیرفته شود و در مسیرهایی که برای حزب خود و مناطق تحت نفود خود برمی گزیند ، گام برداشته شود، از این رو وی در خلال دیدار با مظلوم عبدی ، گفت: افزایش هماهنگی بین طرفهای مختلف میتواند به پیروزیهای بزرگتری بویژه در مناطق مرزی عراق و سوریه که شاهد خلأ امنیتی و تحرکات تروریستی است، بیانجامد.
عبدی نیز با اشاره به شکاف ایجاد شده از سوی اربیل با نیروهای دموکراتیک سوریه، از سفر طالبانی به منطقه کردستان سوریه ابراز خرسندی کرد و گفت : وی کمک ها و حمایت های مستمر اتحادیه میهنی را فراموش نخواهد کرد، زیرا اتحادیه میهنی یک حامی واقعی و وفادار به نیروهای دموکراتیک سوریه بویژه نیروهای ضد تروریسم بود که نقش مهم و تأثیرگذاری در عملیات امنیتی و نظامی علیه داعش داشتند.
لازم به ذکر است که این دیدار سه جانبه پس اینکه ترکیه تحت فشار آمریکا تصمیم گرفت جبهه خود را با نیروهای SDF آرام کند و از مناطقی که خطوط تماس نامیده می شوند ، عقب نشینی کرد ،در فضای امنیتی بهتری برگزار شد .
نظر شما