به آگهیهای استخدام نیرو در فضای مجازی دقت کنید، خواهید دید متقاضیان استخدام در مشاغل تخصصی در یک نقطه اشتراک دارند و این نقطه مشترک چیزی بجز بازار محور بودن این مشاغل نیست.
آگهی استخدام تعمیرکار پکیج، برقکار صنعتی، plc، فرزکار و تراشکار cnc، ناخن کار، MDF کار، پیرایشگر زنانه و مردانه ، گریمور، سری دوز، باغبان، جوشکار، لولهکش، آشپز، خیاط، تعمیرکار انژکتور، موتور و گیربکس خودرو و هزاران استاندارد شغلی دیگر در فضای مجازی حکایت از اقبال بازارکار به مشاغل فنی و تخصصی دارد، مشاغلی که شرایط احراز شغل آنها نیاز به آموزشهای مهارتی دارد و کارشناسان حرفهای بهترین راهکار فراگیری آنها را دنبال کردن دورههای استاندارد سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور میدانند.
البته سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور سازمانی فعال، پویا و راهبردی است که با دارا بودن تجهیزات و نیروی انسانی کارآمد در کنار گنجینهای از استانداردهای شغلی بینالمللی میتواند پاسخگوی نیازهای بازار کار باشد بشرطی که یک تعامل و ارتباط دو طرفه و پایدار همواره بین کارگاهای آموزشی این سازمان با بازارکار ساری و جاری بماند.
جنس این تعامل و ارتباط الزاما تفاهم نامه و موافقت نامه نیست، زبان مشترک صنعت و آموزش نیروی کار ماهر و بازخورد دوطرفه این نیرو در سیکل آموزش، تولید، ارتقاء و بازتولید و بروزرسانی محصول و سرمایههای انسانی است که یک فرآیند مستمر و نامتناهی ارزیابی میشود.
بازار محور بودن راز بهرهوری مهارت آموزی است و آموزشی که در دایره بازارکار قابل تعریف نباشد اگرچه در قالب آموزشهای اوقات فراغت و یا آموزشهای مکمل، نرم و کسب و کار میتواند به توسعه مهارتهای فردی افراد جامعه کم کنند اما به دلیل اینکه الویت اصلی صنعت، صنف و بازار کار نیستند در حقیقت باید در درجه دوم برنامه ریزی نهادهای آموزشی باشند.
تعریف پیرس و رابینسون از استراتژی برنامههای مقیاس بزرگ و آینده نگر برای تعامل با محیط رقابتی به منظور بهینه کردن دستیابی به هدفهای سازمان است. به عبارتی دیگر این دو تئوری پرداز استراتژی را بعنوان برنامه بازی سازمان میشناسند که چارچوبی برای تصمیم گیری فراهم می سازد.
نیازسنجی آموزشی، آینده پژوهی مشاغل در چهارچوب آینده مشاغل و مشاغل آینده نیاز به طراحی یک استراتژی آموزشی دارد که حروف الفبای آن نیاز بازارکار است، بازارکاری که باید پارامتر فناوری و چشم انداز مدرنیته نیز بمنظور سهولت در تصمیم گیری در آن دیده شود.
اگرچه رشد تکنولوژی بخودی خود یک تهدید بلقوه برای مشاغل محسوب میشود اما پیشبینی این رشد میتواند از این تهدید یک فرصت بسازد. و این فرصت ذیل فصل ارتقاء و دگردیسی مشاغل فنی و تخصصی و آموزش مهارت مشاغل محور بعنوان یک راهبرد تحلیلگر همراستا با تدوین استراتژی غالب قابل تعریف است.
بازار کار چراغ راه و مسیر آموزش مهارت است، امروزه تکنولوژی و استراتژی ابزار و نقشههایی هستند که باید کشتی آموزش را به بندر بازارکار پیوند بدهند. با این شرایط اگر مهارت توانایی دفاع از منابع انسانی در بازار رقابتی را نداشته باشد در حقیقت منجر به استهلاک زمان یعنی بزرگترین دارایی انسان شده است و سرعت شگرف تکنولوژی اجازه هدر رفت طلای عمر، این سرمایه ارزشمند انسانی را به هیچ موسسه آموزشی نخواهد داد.
نظر شما