گزارشی درخصوص تشدید اختلافات بین دو حزب عمده کردستانی و سرانجام این اختلافات

سرویس عراق و اقلیم کردستان- خبرگزاری «المعلومه» در گزارشی به تشدید اختلافات بین دو حزب اصلی  کردستانی  در پی ادامه تحریم نشست های هیئت های   دولتی اقلیم کردستان  با دولت فدرال  ازسوی  اتحادیه میهنی پرداخته است.

به گزارش کردپرس ، خبرگزاری «المعلومه» در گزارش خود می نویسد : به نظر می رسد که با توجه به ادامه تحریم نشست های هیئتهای دولتی اقلیم کردستان از سوی اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) با دولت مرکزی که نمایانگر نارضایتی «یکیتی»از سیاست تک قطبی حزب دمکرات کردستان(پارتی) در اقلیم کردستان است، اختلافات بین این دو حزب کردستانی به اوج خود رسیده است.
براساس این گزارش عواقب اختلافات بین دو حزب کردستانی به دلیل چندین مشکل باقی مانده بین دوحزب ، به تلاش سلیمانیه به جدایی از اربیل و انحصار قدرت تصمیمگیری که به طورعام به اقلیم کردستان و به طور خاص به سلیمانیه ارتباط دارد ، در دست حزب دمکرات کردستان است ، به تلاش سلیمانیه برای جدایی از اربیل انجامیده است.
* تلاشهای جدایی خواهی
در این میان طالب نوروز یکی از اعضای اتحادیه میهنی کردستان در گفتگو با خبرگزاری «المعلومه » در خصوص تلاش برای جدایی سلیمانیه از اربیل ، با بیان اینکه اتحادیه میهنی علاوه بر نقشی که در اقلیم کردستان ایفاء می کند ، شریک مهمی در تشکیل همه دولت های عراق بوده است ، گفت : یکیتی اکنون در حال بررسی انجام اقداماتی با هدف اداره سلیمانیه و حلبچه به دور از اربیل است.
نوروز با اشاره به اینکه مشکلات زیادی در خصوص مشارکت اتحادیه میهنی کردستان در اداره دولت اقلیم کردستان به رغم نشست ها و وعده‌های فراوان داده شده که همچنان به صورت جوهر بر روی کاغذ باقی مانده است ، افزود: یکیتی بارها به دنبال حل مشکلات باقی‌مانده با حزب دمکرات بود، اما پارتی هیچ گونه گامی برای حل این مشکلات برنداشت.
نوروز با اشاره به اینکه اقلیم کردستان باید این مسئله را مد نظر داشته باشد که هر شهروند اقلیم کردستان دارای حقوقی از گذرگاهها و امتیازاتی غیر تبعیض آمیز برخوردار است، افزود: حزب دمکرات کردستان بر فعالیت خود بدون مشارکت اتحادیه میهنی ، اصرار می ورزد.
*درآمدهای سلیمانیه
وفا محمد، یکی از رهبران حزب دمکرات کردستان نیز در این خصوص به خبرگزاری «المعلومه» گفت: رهبران سلیمانیه درآمدهای گذرگاههای مرزی و ادارات دولتی را که 100 میلیون دلار تخمین زده می شود، ماهانه به خزانه دولت اقلیم کردستان پرداخت نمی کنند ، لذا عدم پایبندی سلیمانیه به واگذاری این درآمدها یکی از دلایل تشدید اختلاف بین دو حزب کردستانی است.
محمد خاطرنشان کرد که امکان برگزاری انتخابات در زمان مقرر که طی ماه گذشته میلادی بود ، وجود داشت ، اما هراس اتحادیه میهنی از مشارکت در این انتخابات، برجسته ترین اختلاف بین دو حزب کردستانی را تشکیل می دهد.
*خاندان بارزانی ؟
غالب محمد علی، نماینده پیشین مجلس عراق نیز به نوبه خود به «المعلومه» گفت: در صورت توافق دو حزب دمکرات و اتحادیه میهنی بر سر ثروت، پرونده نفت، پول و درآمدهای گذرگاه های مرزی و شرکت های نفتی ، اختلافات بین آنها در اقلیم کردستان حل خواهد شد.
علی افزود: استان سلیمانیه به دنبال تبدیل شدن به اقلیمی مستقل در کنار حلبچه و به دور از دولت اقلیم کردستان است ، اما دستیابی به آن دشوار است، زیرا خاندان بارزانی در این استان قدرت دارند و دارای منافع و پرونده هایی مشترکی با یکیتی در زمینه های امنیتی، اقتصادی و سیاسی هستند.
خبرگزاری «المعلومه» در پایان گزارش خود این سئوال را مطرح می کندکه با وجود همه این اختلافات بین دو حزب ، آیا پایان این ماجرا تجزیه اقلیم کردستان به دو دولت یکی تحت رهبری یکیتی و دیگری تحت رهبری پارتی خواهد بود ، یا اینکه طرفین درخصوص ثروت ها و درآمدهای گذرگاههای مرزی و نفت توافق خواهند کرد ، یا نظر دیگری در این خصوص وجود دارد؟

کد خبر 41386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha