به گزارش کردپرس، از میراث فرهنگی؛ بهروز عمرانی، در اولین جلسه شورای عالی میراثفرهنگی آذربایجان غربی گفت: کمبود اعتبارات مانع از اجرای برنامههای این ادارهکل در حوزههای مختلف میشود و نیاز است که اعتبارات این حوزه افزایش یابد.
او افزود: نبود رستورانها و سرویسهای بهداشتی بینراهی یکی از مشکلات استان بوده که در این حوزه نیاز است که بخش دولتی ورود کرده و سرمایهگذاری انجام دهد.
عمرانی تصریح کرد: در سطح استان تنها 72 مرکز اقامتی اعم از هتل، هتلآپارتمان با ۵۲۰۰ تخت اقامتی وجود دارد که جوابگوی نیازهای استان نیست. طرح جامع گردشگری آذربایجان غربی به تصویب رسیده اما در کنار آن نیاز به تهیه طرح تفصیلی است.
عدم تعیین حریم و نبود تابلو در محوطه بسیاری از آثار تاریخی
در این جلسه مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی نیز اظهار کرد: میراثفرهنگی و گردشگری یک حوزه فرابخشی بوده و توجه به این حوزه میتواند موجب توسعه گردشگری و در نهایت رونق اقتصادی و اشتغالزایی در کشور باشد.
مرتضی صفری افزود: در آذربایجان غربی یک هزار و 749 اثر ثبت ملی در استان وجود داشته و 200 اثر هم شناسایی شده تا مراحث ثبت ملی آنها انجام شود و نیز چهار اثر تاریخی استان شامل کلیسای زوز زور، قرهکلیسا و تخت سلیمان و آیین مذهبی بادراک به ثبت جهانی رسیده است.
او ادامه داد: از بین آثار ثبت ملی شده یک هزار و 320 مورد مربوط به تپهها و محوطههای تاریخی بوده که از این تعداد تنها تعداد انگشتشماری تعیین حریم شده و تابلوی میراثفرهنگی نصب شده است که همین عدم تعیین حریم و نبود تابلو موجب سوءاستفاده حفاران غیرمجاز شده است.
کمبود فضای فیزیکی موزه باستانشناسی ارومیه
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: یکی از ظرفیتهای استان وجود اشیای تاریخی چند هزار ساله در موزه باستانشناسی ارومیه بوده که به دلیل کمبود فضا، امکان نمایش اشیایی تاریخی استان در موزه وجود ندارد.
صفری تصریح کرد: خوشبختانه استاندار توجه ویژهای به حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارد و در چند ماه گذشته چندین جلسه با حضور وی برای حل مشکلات این حوزه انجام شده و اخیرا نیز رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان از بناهای تاریخی ارومیه بازدید داشته و در این بازدید قول مساعد برای تامین اعتبار مرمت و احیای بناهای تاریخی استان را دادند.
او تاکید کرد: برای تقویت زیرساختهای گردشگری در سطح استان نیاز به یک آمایش سرزمینی و برنامهریزی کلان بوده که این اقدامات در حال انجام است.
اپلیکیشن گردشگری آذربایجان غربی در حال طراحی است
صفری گفت: استفاده از ظرفیت مردمی و سازمانهای مردمنهاد از جمله اولویتها برای حفاظت از آثار تاریخی و توسعه گردشگری است که برای این منظور نیاز به تهیه پیوست فرهنگی و رسانهای بود و در این راستا اپلیکیشن گردشگری آذربایجان غربی در حال طراحی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی بیان کرد: امروز اولین جلسه شورای عالی میراثفرهنگی آذربایجان غربی برگزار شد که در سطح کشور نخستین استانی است که این جلسه را برگزار میکند و از جلسات بعدی دستور جلسه خاصی برای آن در نظر گرفته میشود که برای گام اول میتوان برای تعیین حریم محوطههای تاریخی استان برنامهریزی کرد.
نظر شما