به گزارش کردپرس؛ کامیبز شاوله روز سه شنبه دهم مرداد ماه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه گفت: وضعیت سرانه فضای آموزشی مهاباد نامطلوب است و در حال حاضر 40 هزار دانشآموز شهرستان مهاباد در 320 مدرسه این شهرستان مشغول به تحصیل هستند.
کامبیز شاوله افزود: در مجموع تعداد 115 مدرسه در شهر و 205 مدرسه نیز در روستاهای این شهرستان وجود دارد که تعداد مدارس دخترانه و پسرانه در شهر برابر است اما تراکم تعداد دانش آموزان در هر کلاس بالا است و این امر از مشکلات کمبود فضای آموزشی محسوب می شود.
وی ادامه داد: ساخت مدرسه از طریق اداره کل نوسازی و خیرین مدرسه ساز انجام می گیرد. در حال حاضر بیش از 43 مدرسه در 37 روستا در کانکس مستقر هستند و از نظر امنیت و امکانات رفاهی به رسیدگی بیشتری احتیاج دارند.
شاوله گفت: تعداد مدارس تخریبی در شهر نیز 6 مدرسه است که نیاز به تعمیرات جدی دارند و شهرستان مهاباد تا رسیدن به میانگین سرانه فضای آموزشی کشور فاصله زیادی دارد.
وی ضمن اشاره به 12 پروژه ناتمام آموزشی در مهاباد اظهارداشت: در مبحث تملک دارایی ها از 16 میلیارد تومان بودجه کل شهرستان، (3 میلیارد و 420 میلیون تومان) برای تکمیل پروژههای ناتمام آموزش و پرورش مصوب شده که در صورت تخصیص این اعتبار می توانیم تمامی پروژههای نیمهتمام را در زمینه آموزشی به اتمام برسانیم
شاوله افزود: مهاباد در دریافت و پس گرفتن املاک آموزشی دارای رتبه برتر در کشور است اما عدم آماده سازی زمین جهت ساخت مدارس یکی از مشکلات پیش رو خیرین و سازمان نوسازی مدارس است با این وجود در حال حاضر خیرین مدرسه ساز در روستاهای آگریگقاش، ترشکان و قاضی آباد مشغول ساخت مدرسه هستند و از تمامی خیرین درخواست میکنیم تا نسبت به این امر، حق شهروندی خود را ادا کنند و در روستاها و مناطق مختلف شهری نسبت به ساخت و ساز مدرسه ما را یاری رسانده اند.
وی ادامه داد: حتی تجهیز مدارس نیز توسط خیرین و با همیاری اولیا نیز میتوانند مثمر ثمر باشد. زیرا هدف آموزش و پرورش ساخت مدارس در کمترین مسافت رفت و آمد جهت دسترسی بیشتر دانش آموزان به فضای آموزشی است.
مدیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تشکیل کلاسهای آموزشی جهت مقابله با آسیب های نوظهور اجتماعی برای دانش آموزان و والدین با حضور مشاورین فعال ، ایجاد تعامل و ارتباط دوجانبه مدرسه با اولیا، مدارس شهرستان مهاباد را در زمره مدارسی با کمترین آسیب اجتماعی قرار داده است.
وی اظهار داشت: در ایام تعطیلات تابستان نیز آموزش و پرورش در نظر دارد از طریق برگزاری کلاسهای خیاطی، قران، ورزش، کامپیوتر، زبان و رباتیک برای تمامی مقاطع در 15 پایگاه شهری و 5 پایگاه روستایی با هزینه ای اندک اوقات فراغت مناسبی را برای دانش آموزان ترتیب دهد.
شاوله با اشاره به طرح هجرت 3 که توسط سپاه و بسیج دانش آموزی انجام میگیرد گفت: در این طرح 300 نفر از دانش آموزان به رنگ آمیزی مدارس و انجام برنامه های فرهنگی در حاشیه این اقدامات می پردازند و در طرح کرامت نیز دو پایگاه در حاشیه شهر برای دانش آموزان و والدین اختصاص یافته که به برپایی کارگاه های شناخت و معرفی آسیب های اجتماعی همچون (مواد مخدر، آسیب های فضای مجازی و جریانات تکفیری) اقدام خواهد کرد.
رئیس آموزش و پرورش با اشاره به رایگان بودن تحصیل در مدارس دولتی گفت: در صورت اخذ پول در مدارس دولتی هنگام ثبت نام دانش آموزان، افراد می توانند به واحد نظارت ثبت نام دانش آموزان در آموزش و پرورش مراجعه کنند و شکایت خود را به ثبت برسانند.
وی با اشاره به برنامههای آموزش و پرورش در زمینه رشد نرخ سواد آموزی تصریح کرد: با توجه به عملکرد این نهاد تا سال 97 در فاصله سنی 10 تا 49 سال بی سوادی ریشه کن خواهد شد.
شاوله در خصوص امکانات ورزشی گفت: انجمن های ورزشی دانش آموزی مهاباد رتبه سوم استانی را داراست وهم اکنون دو تیم بسکتبال دانش آموزی مهاباد به نمایندگی استان آذربایجان غربی در مسابقات دانش آموزی شیراز شرکت دارد. همچنین به زودی کانون حرکات اصلاحی برای دانش آموزانی که دارای ناهنجاریهای جسمی هستند و یک سالن ورزشی نیز برای دانش آموزان افتتاح خواهد شد.
مدیر اموزش و پرورش مهاباد ضمن تشکر از اصحاب رسانه در پایان گفت: آموزش و پرورش با شعار اخلاقمداری و دوری از سیاست به فعالیت میپردازند و هدف این سازمان تربیت نیروی کار آینده به دور از هرگونه سیاست زدگی است.
در این مراسم با اهدای لوح تقدیر از خبرنگاران قدردانی شد.
سرویس آذربایجان غربی- رئیس آموزش و پرورش شهرستان مهاباد گفت: وضعیت سرانه فضای آموزشی در مهاباد نامطلوب است
کد خبر 44396
نظر شما