ایران، روسیه و ترکیه نمی خواهند کردها به شرق سوریه برسند

سرویس سوریه- عضو مرکز تحقیقات استراتژیک کردستان سوریه ، اظهار کرد:حرکت نیروهای ارتش سوریه به سمت دیرالزور،خواسته دولت مرکزی نبود بلکه ضرب العجل روسیه و ایران برای رسیدن به مرزهای شرقی سوریه و دور کردن کردها در رسیدن به شرق فرات بود.

سلطان تمو طی مصاحبه با کردپرس با تشریح اهداف و سیاست هر کدام از بازیگران در بازپسگیری منطقه دیرالزور از داعش،توضیح داد: روسیه قصد داشت منطقه عاری از جنگ در درعا و دمشق و مرز اسرائیل ایجاد کند،به همین خاطر لازم بود تا گروه های تندرو را از این مناطق خارج کرده و در نقطه ای دیگر مستقر کند

وی ادامه داد:در اصل برای این که تمام توان ارتش سوریه و نیروهای ایرانی و حزب الله در یک محور و منطقه متمرکز شود ، با انتقال تندروها به دیرالزور تمام حجم آتش را در یک منطقه بکار برد.اگر ما نگاه کنیم تنها جایی که ارتش سوریه در حال حاضر می جنگد منطقه دیرالزور است.

وی تصریح کرد:در سه سال گذشته بین نیروهای دولتی و داعش در دیرالزور جنگی نبود و دو طرف وجود یکدیگر را در آن منطقه دستکم به صورت موقت پذیرفته بودند و پایگاه هوایی محاصره شده دیرالزور به صورت جدی مورد حمله قرار نگرفت.

عضو مرکز تحقیقات استراتژیک کردستان سوریه در این باره، ادعا کرد:در حال حاضر بین ایران،روسیه،ترکیه و دولت سوریه توافقی در جریان است که این با رفتن فرمانده نیروهای مسلح ایران به ترکیه ،این امر مشخص شد.توافقی صورت گرفته که در آن تلعفر و دیرالزور با کمترین درگیری آزاد شود در ازای آن امیرها و سران داعش به مناطق دیگر انتقال داده شوند.

تمو با اشاره به هدف اصلی عملیات دیرالزور از سوی ارتش سوریه، اذعان کرد:همه این برنامه در برابر شکل گرفتن یک استاتوی کردی در شمال و شرق سوریه است.طرف ها نمی خواهند که کردها با ایجاد فدراسیون شمال و غرب سوریه موقعیت مستحکمی ایجاد کنند.

این کارشناس سیاسی با بیان نقش ایران در انجام عملیات دیرالزور،توضیح داد:هدف ایران از رسیدن به دیرالزور واضح است.ایران به دنبال ایجاد یک کریدر امن اقتصادی است که از ابو کمال و میادین و دیرالزور به دمشق و بیروت و دریای مدیترانه وصل می شود.هداف ایران محافظت از این حوزه نفوذ و راه استراتژیک است.

تمو با تشریح فضای اجتماعی و سیاسی دیرالزور،خاطر نشان کرد: دیرالزور یک منطقه استثنایی در تاریخ سوریه است چرا که به دلیل تکثر عشیره های مختلف ،همواره توانسته بالانسی بین گروه های مختلف ایجاد کند و امروز برخی از عشایر منطقه با داعش و برخی با نیروهای ما(ارتش سوریه دموکراتیک) هستند.

وی افزود:واقعیت این است دیرالزور دومین نقطه بود که مخالفت خود را با دولت مرکزی اعلام کرد و موافق دولت سوریه نیست.این منطقه محل نمو و نشر گروه های سنی است و به علت متکثر بودن بافت عشیره ای آن ،دولت سوریه در آینده هم نمی تواند با آن ها سازش کند.

وی تاکید کرد:این خاصیت از زمان عثمانی ها هم وجود داشته و این منطقه تقریبا به صورت ایالت جداگانه ای با او برخورد شده است و منطقه کاملا سرکشی است.

کد خبر 44582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha