به گزارش خبرگزاری کردپرس این درحالی است که موقعیت مرزی استان ایلام و از جمله وجود گذرگاه مرزی مهران بین ایران و عراق و نزدیکی ایلام به شهرهای بزرگ عراق از سالها پیش موضوعی به نام توریست درمانی یا توریستی پزشکی در این استان را به سر زبانها انداخته است.
با همه این شرایط و در حالی که این استان از نظر فضاهای درمانی و بهداشتی هنوز به اندازه استاندارهای لازم نرسیده است بیمارستان فوق تخصصی کوثر ایلام که به صورت خصوصی اداره می شود از جمله فضاهای آموزشی و درمانی این استان است که اگرچه که در سالهای گذشته بصورت محدود خدمت رسانی درمانی در این استان داشته با آغاز بکار پروژه جدید آن در قامت یک مرکز بزرگ درمانی فوق تخصصی می توان از طریق آن امیدواری های زیادی در حوزه بهداشت و درمان ایلام را شاهد بود.
برای آگاهی از وضعیت پروژه بیمارستان فوق تخصصی کوثر ایلام خبرگزاری کردپرس در ایلام به سراغ رئیس این بیمارستان رفته و با وی در این زمینه به گفتگو نشسته ایم.
دکتر محمد رضا عبدالهی می گوید : چیزی حدود 6 و نیم سال پیش عزمم را جزم کرده تا به پشتوانه بیلان کاری گذشته خود و با همکاری همسر پزشکم دست به کاری بزرگ بزنیم.
وی همچنین می گوید : پس از این تصمیم بزرگ همه حساب و کتابهایش را انجام داده اما همه سرمایه اش را که اندوخته بیلان کاری چند دهه گذشته بوده هم نمی توانست این پیکره بزرگ را که از دل خاک این سرزمین محروم در استان ایلام سر برآورده بود را به سرانجام برساند.
بیمارستان فوق تخصصی کوثر ایلام هم طراز با مرازکز بزرگ درمانی جهان
وی افزود: اگر سلیس تر در این باره سخن بگویم باید گفت: که پس از انجام محاسبات اولیه متوجه شدیم که دخل و خرجمان برای ساخت این پروژه با هم متوازن نبود و آورده ما تنها می توانست چند صدم از کار این پروژه را کفایت کند چرا که صحبت از یک پروژه بیمارستانی فوق تخصصی بزرگ 7 طبقه با برندهای جهانی بوده و قابل مقایسه با مراکز درمانی اروپا باشد.
این پروژه که قطعا از جمله بزرگترین مراکز بیمارستانی ایلام در آینده خواهد بود پس از آغاز به کار،از جمله مراکز درمانی بزرگ در غرب کشور نیز خواهد بود و برای ساخت و تکمیل آن نیز بیش از 700 میلیارد ریال هزینه پیش بینی شده بود.
دکترعبدالهی در ادامه با بیان اینکه این برآورد اعتبار البته غیر از نوسانات رایج ارزی و هزینه خرید تجهیزات مورد نیاز آن خواهد بود افزود: در چنین شرایطی ما با آورده های خود ساخت این پروژه درمانی بزرگ را آغاز کردیم اما دغدغه پایان بردن این پروژه بزرگ با وجود کمبود نقدینگی بد جوری چوب لای چرخمان شده بود اما بر توکل بر خداوند 6 سال پیش کار گودبرداری را آغاز کردیم.
آغاز بکار بیمارستان فوق تخصصی کوثر ایلام تا دو هفته دیگر
وی ادامه داد: اینک با همان انگیزه ای که در ابتدا داشته ایم در نقطه ای ایستاده ایم که کمتر از دو هفته دیگر بیمارستان بزرگ فوق تخصصی ایلام با داشتن 120 تخت بستری بطور رسمی فعالیت خود را آغاز می کند.
این پزشک با سابقه ایلامی در ادامه تصریح کرد:از آنجایی که آورده خود برای این پروژه بزرگ بسند نمی کرد لذا بر اساس مطالعات و پیش بینی های قبلی به دریافت تسهیلات بانکی روی آوردیم که البته تا زمان دریافت بخشی از این تسهیلات خون دلهای زیادی را هم خوردیم و این درحالی است که چنانچه جامع نگر باشیم ساخت این بیمارستان علاوه بر تأمین سلامت جامعه مخصوصا استان محروم ایلام،در ابعاد بین بخشی دیگر هم یک بیلان و یک اتفاق نوین است که از جمله آن به کار گیری حدود 350 نفر کادر پرشکی با تخصص های مختلف خواهد بود.
دکترعبدالهی با بیان اینکه این پروژه با جان تن آدمی سر و کار دارد افزود: ساخت آن می بایست در همه ابعاد سهل نشان دهد نه اینکه برای دریافت تسهیلات بانکی باید هفت خوان بگذریم، اینجا صحبت از یک سرمایه گذاری چند بعدی است که مهمتر از همه این است یک برند درمانی نفیس در سطح جهانی است .
فرصت توریست درمانی از طریق این مرکز درمانی
این پروژه درست در جایی نمود پیدا کرده است که اینک پیشانی بین دوکشور ایران و عراق بوده که و روزانه محل آمد و رفت هزاران زائر و مسافر بین این دو کشور است که از این طریق می تواند باعث خدمات دهی به بیماران عراقی و همچنین جذب درآمد برای این استان از طریق توریست درمانی شود.
وی ادامه داد: اینها از جمله دلایلی است که از طریق آن می بایست حداقل 300 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کنیم که هم اینک تنها چیزی حدود یک سوم این مطالبه تحقق پیدا کرده است و هنوز هم نزدیک به 12 تا 15 میلیارد تومان تسهیلات پیش بینی شده محقق نشده است لذا انتظار داریم که که شورای برنامه استان در نخستین جلسه خود در این زمینه چاره ای بیندیشند تاقدم آخر در این پروژه برداشته شود.
وی با گلایه از روند پرداخت تسهیلات در استان ایلام و در نظر نگرفتن اولویتهای لازم، در این باره می گوید:
چطور به یک کارخانه تولیدی سود حاصل از پرداخت وام اعطایی بسیار پایین بوده ولی این تسهیلات برای ساخت،خرید تجهیزات و راه انداری پیکره ای بنام بیمارستان که باجان مستقیم سرو کار دارد این سود 24درصد است.
بیمارستان کوثر برای همه تخصص های پزشکی
دکتر عبدالهی در ادامه گفت:این بیمارستان در دل خود همه تخصص ها را داشته و از نظر داشتن فوق تخصص هم وضعیت مناسبی خواهد داشت تا جایی که در این بیمارستان برای نخستین بار در استان ایلام عمل جراحی قلب هم امکان پذیر خواهد شد.
وی به ظرفیت مناسب پذیرش بیماران نیازمند بستری اشاره کرد و گفت: ظرفیت بیمارستان کوثر ایلام درشرایط عادی120تخت بستری است و در حالت خاص نیز تا250 تخت بستری خواهد داشت.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی کوثر ایلام با اشاره به وضعیت نیروی انسانی این بیمارستان گفت: با آغاز به کار این بیمارستان فوق تخصصی ، در ابتدا 120 نفر پرنسل داشته که این میزان در ادامه تا350نفر افزایش خواهد یافت.
دکتر عبدالهی در ادامه گفت: بخش جراحی بیمارستان فو ق تخصص کوثر نیز بر روی بیماران باز خواهد شد و خدمات خود را به مراجعین ارائه خواهد کرد .
تمرکز زدایی از مرکزیت شهر ایلام با آغاز بکار بیمارستان کوثر
وی در ادامه یکی از مهمترین ویژگی های این بیمارستان را داشتن همه تخصص ها و امکانات لازم پزشکی عنوان کرد و گفتک با راه اندازی این بیمارستان ، از مرکزیت شهر ایلام که بخاطر وجود مطب پزشکان دارای بار ترافیکی است تمرکز زدایی خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه این بیمارستان همه تخصص ها و نیز بخشهایی همچون جراحی، اورژانش، داروخانه و بستری خواهد داشت گفت: این مرکز بزرگی پزشکی در هفت طبقه ساخته شده و از بهترین بیمارستان های روز دنیا است و بر اساس آخرین استاندارهای جهانی ساخته شده است.
گفتگو: علی صفری
نظر شما