۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۷
سیمای تکیده تازآباد سقز

سرویس کردستان- محله تازآباد سقز یکی از سکونتگاه غیررسمی این شهر بوده که از نظر کالبدی با شهر مادر دچار گسست شده و در پهنه شرقی شهر سقز در زمین های کشاورزی روستاهای دوزخ دره و کهریزه حومه شکل گرفته است.

به گزارش کردپرس؛ هسته اولیه این محله دراوایل دهه 70 شکل گرفت و ساخت و ساز در این محله ادامه یافت به طوری که امروز بالغ بر 1500 واحد مسکونی به صورت متمرکز و پراکنده در آن ساخته شده است.

بافت ناهمگون و ناایمن شهری و خانه سازی، نبود امکانات اولیه همچون آب شهری و لوله کشی فاضلاب، معابر خاکی، نبود فضای مناسب آموزشی و فرهنگی و فضای سبز و...از جمله مشکلات محله تازآباد است که بعد از سال ها تلاش و پیگیری نهایتاً در اواخر سال 94 به عنوان منطقه منفصل شهری شناخته شد و اقداماتی در جهت ساماندهی آن، تهیه نقشه تفضیلی، وصل انشعابات برق و گاز، اقدامات آب رسانی و اجرای شبکه فاضلاب و...شروع شد. جهت بررسی مسائل و مشکلات این محله گزارشی تهیه کرده ایم که به شرح زیر از نظرتان می گذرد:

نبود آب شهری و سیستم جمع آوری فاضلاب

در ابتدای تهیه این گزارش به هر کجا و به هر کس سر زدیم از یک کمبود و مشکل اساسی گله مند بودند و مصرانه درخواست مساعدت مسئولان جهت حل مشکل را داشتند و این چیزی جز وصل انشعاب آب شهری و اجرای کامل سیستم دفع فاضلاب نبود.

فاطمه احمدی می گوید: سال هاست از آب چاه استفاده می کنیم که بدلیل خشکسالی ها همواره با کمبود آب مواجه هستیم و آب ما نیز بهداشتی نمی باشد

چیمن خانم در کنارش محل چاه آب و همچنین چاه دفع فاضلاب را به ما نشان می دهد که چند متر بیشتر با هم فاصله ندارند و می گوید: این نزدیکی گاهاً موجب قاطی شدن آب با فاضلاب شده و مشکلات بهداشتی و بیماری را برای ساکنین محله بوجود آورده است.

یکی دیگر از ساکنان بنام کاک حامد هم به دفع فاضلاب غیراصولی برخی خانواده ها از روی ناچاری اشاره می کند و خاطرنشان ساخت: رها شدن آب فاضلاب در محله موجب ایجاد گندآب و محیط های بدبو و تجمع جانوران شده است، از مسئولان اداره آب و فاضلاب و بهداشت درخواست داریم به داد ما برسد و این مشکل را حل کنند.

وی افزود: امسال اداره آب و فاضلاب اقداماتی برای آب رسانی و سیستم دفع فاضلاب با مشارکت مردم شروع و برخی از مسیرهای اصلی را لوله گذاری نمود، اما بدلایلی همچون کمبود اعتبارات ادامه عملیات را متوقف نموده است.

ساماندهی و اسفالت خیابان ها

یکی از مغازه داران محله تازآباد یکی از مشکلات این محله را عدم ساماندهی خیابان های اصلی را اعلام و گفت: اسفالت خیابان اصلی توسط اداره آبفا در اوایل بهار برای لوله کشی آب، حفاری شد که اسفالت را خراب و پر از چاله نموده است که امیدواریم اقدام لازم برای ترمیم آن صورت بگیرد

نریمان رندانی افزود: ادامه اسفالت این مسیر، همچنین جدول کاری و ساماندهی 2 خیابان فرعی 16 متری از دیگر نیازهای جدی تازآباد است که از مسئولان شهرداری و شورای شهر انتظار داریم به آن رسیدگی کنند

وی گفت: حداقل این معابر اصلی را برای ساکنین شن ریزی کنند زیرا مردم محله در تابستان گرد و خاک را تحمل می کنند و زمستان ها هم در میان گل و لای گیر می کنند.

لزوم راه اندازی دبیرستان در تازآباد

یکی از مشکلات این محله در سال های گذشته نبود مدرسه بود که با همت خیرین و آموزش و پرورش مدرسه ابتدایی محله راه اندازی شده است

علی آقا با بیان این مورد گفت: با توجه به جمعیت بالای دانش آموزان تازآباد، راه اندازی دبیرستان دخترانه و پسرانه در این محله ضروریست که تحقق این مساله نیازمند همت والای خیرین در کنار آموزش و پرورش است.

قصه غم انگیز نبود امکانات ورزشی و تفریحی مخصوص بچه ها

در کنار کمبود امکانات فیرزیکی و خدماتی، غم انگیزترین بخش کمبود امکانات تفریحی و آموزشی برای بچه های محله تازآباد است،

از بچه های این محله که در حال فوتبال در زمینی خاکی هستند، می پرسیم آیا در تازآباد امکانات ورزشی و تفریحی دارید؟ جواب آنها مشخص نبود: نخیر نه زمین فوتبال داریم، نه شهربازی و...

این بچه ها درخواست خود را از مسئولان ساخت زمین ورزشی و شهربازی، ایجاد بوستان محله اعلام نمودند.

نبود تلفن ثابت و اینترنت

کاک نریمان که در این مصاحبه ما را همراهی می کرد، در مورد اینکه آیا محله تازآباد تلفن ثابت دارد، گفت: نه متاسفانه علیرغم پیگیری های متعدد، اداره مخابرات اقدامی برای کشیدن خطوط تلفن ثابت در این منطقه انجام نداده و بسیاری از دانشجویان برای اینترنت دچار مشکل بوده، مغازه ها امکان گذاشتن پوزهای خرید را ندارند، بانک ها نمی توانند خودپرداز مستقر کنند، در حالیکه مخابرات در چند سال گذشته برای مجتمع های مسکن مهر خطوط تلفن ثابت راه اندازی نمود ولی برای محله ما اقدامی نکرده است.

نبود خانه بهداشت

رضا رحیمی دسترسی شهروندان به امکانات بهداشتی را از ابتدایی ترین حقوق شهروندان می داند و اعلام کرد: متاسفانه صدها خانوار محله تازآباد خانه بهداشت ندارند و برای مسائل و پرونده های بهداشتی و درمانی باید به بهداشت بهارستان مراجعه کنند

وی سوال کرد: آیا طرح تحول سلامت فقط برای بالابردن حقوق پزشکان بود یا اینکه به مشکلات بهداشتی مناطق محروم و حاشیه ها هم باید از مزایای این طرح سهیم می شدند؟

این شهروند از مدیریت شبکه بهداشت و درمان خواست که ساخت خانه بهداشت تازآباد را در دستور کار قرار دهد و یا محلی را برای این کار اجاره کنند.

وجود دامداری ها و انبار علوفه؛ مشکلات ادامه دار تازاباد

یکی از مشکلات حال حاضر در محله تازآباد که بسیاری از شهروندان مثل دوره های گذشته با خبرنگار ما در جریان گذاشتند، وجود محل های نگهداری دام سبک و سنگین در ابتدای محله است، که مشکلات و تنش هایی را سبب شده، از یک طرف بیشتر ساکنین محل خواستار انتقال این دامداری ها به محل هایی خارج از شهر و رعایت بهداشت محله هستند و بدین خاطر نیز نهادهایی همچون شهرداری، بهداشت و درمان، جهادکشاورزی و...نیز خود را ملزم به اجرای این امر و جلوگیری از فعالیت دامداری ها در داخل شهر هستند و از سوی دیگر صاحبان دامداری ها در برابر این مساله مقاومت و جابجایی دامداری ها و محل های نگهداری دام را منوط به شرایطی می نمایند.

این ساکنان می گویند علیرغم وعده های مکرر مسئولان، هر سال جابجایی این دامداران به تاخیر انداخته می شود و هر روز احشام، گاو، گوسفند و اسب ها از کوچه پس کوچه های خاکی تازآباد عبور می کنند.

روشنایی معابر

یکی از ساکنان محل بنام علی خواستار توجه اداره برق برای نصب چراغ های برق ما بین بهارستان وتازآباد شد و گفت: اداره برق در اکثر موارد برای برق رسانی با ما هکاری داشته است.

آبرسانی به تازه آباد در حال انجام است

رئیس اداره آبفای سقز در مورد اقدامات انجام شده برای آبرسانی به تازآباد گفت: اقدامات لوله گذاری برای آبرسانی، اگر مشکل مالکیت یا قانونی نباشد، شروع نموده ایم، در تازآباد حدود 7 کیلومتر شبکه آب احداث و خط انتقال آن تا بهارستان انجام شده، در ماه های آینده به مرور آب شرب برخی خانوارها وصل می شود و امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم بطور کامل به این منطقه منفصل شهری بطور کامل خدمات رسانی بکنیم و دیگر مشکل آب آنان برای همیشه حل شود.

عباس ولایتی گفت: خانوارها می توانند برای انشعاب آب تشکیل پرونده بدهند.

وی افزود: دفع سیتم فاضلاب برعهده مشکن و شهرسازی بوده که پیمانکار مشخص و اقدامات « در حال انجام است.

واگذاری تلفن خانگی در دست اقدام است

کریم محمدی رئیس اداره مخابرات سقز هم با بیان اینکه طرح واگذاری تلفن خانگی به تازآباد آماده شده گفت: منتظر انتخاب و معرفی پیمانکار هستیم

وی افزود: تاسیسات این منطقه براساس فیبر نوری ftth طراحی و درنظر گرفته شده است.

رئیس شورای شهر از ساماندهی برخی معابر و 2 خیابان تازآبد خبر داد

رئیس شورای شهر سقز با اشاره به تاکید و توافق جمعی اعضای شورا برای خدمت رسانی به محلات مختلف سطح شهر از جمله تازآباد گفت: همت جمعی اعضای شورای شهر بر پرهیز از نادیده گرفتن پروژه ها و کارهای وعده داده شده یا تعطیلی آنهاست و بدهکاری قریب به 120 میلیاردی شهرداری به بانک ها،پیمانکاران و ادارات و ارگانها نباید مانع از خدمات رسانی شایسته به شهروندان،خاصه حاشیه نشینان باسد، لذا اعضای شورا طی نامه ای موکد از شهرداری خواسته اند کلیه مصوبات سال ۹۶ باید اجرایی شود و اقدامات لازم برای ساماندهی و جدول گذاری خیابان های ۱۶ و ۱۸ متری تازآباد صورت بگیرد.

سردار دوغی افزود: با پیگیری های شورای شهر، مقرر شده مسیر منتهی به مسجد تازآباد و کوچه های اطراف آن بزودی بتن ریزی شوند

وی با اشاره به نیاز شدید محلات حاشیه ای سقز به اقدامات زیربنایی و توسعه ای، خواستار اختصاص اعتبارات و حمایت ستاد توانمندسازی مناطق حاشیه ای استان برای حل این مشکلات شد.

کد خبر 46192

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha