به گزارش کردپرس، بافل طالبانی در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس 24، اتهاماتی را که درخصوص تسلیم کرکوک به وی نسبت داده شده است به شدت مردود دانسته عنوان کرد که هیچ توافقی با دولت فدرال عراق در خصوص ورود نیروهای نظامی به کرکوک انجام نداده است.
طالبانی تاکید کرد: از کل 50 عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان 38 عضو از طرح توافق بر سر کرکوک و بازگشت نیروهای نظامی عراقی به پایگاه کیوان حمایت کرده آن را امضا کرده اند.
وی ضمن اشاره به اینکه انتظار داشت در این ماجرا احزاب کردستانی هماهنگ تر از این عمل کنند، افزود: همگان عملکرد نیروی پیشمرگ در این چند ساله را مشاهده کردهاند، عقب نشینی این نیرو به دلیل مسائل تاکتیکی بوده تصمیم به عقب نشینی گرفته شده است.
در این مورد نیروی پیشمرگ با قدرتی بزرگ روبرو شده تصمیم شیخ جعفر شیخ مصطفی مبنی بر عقب نشینی و حفظ جان فرزندان این سرزمین را ستایش میکنم.
طالبانی درخصوص تعدادی از مسئولین اتحادیه میهنی کردستان که وی را به خیانت متهم کردهاند گفت: خواستار تحقیقات در این زمینه شده ام چرا که من نیز بر این باورم آنها مرتکب خیانت شدهاند. باید بررسی شود که آیا آنها استحقاق رهبری در اقلیم کردستان را دارند؟
فرزند ارشد جلال طالبانی تصریح کرد: مسعود بارزانی را مورد هجمه قرار نمیدهم چرا که قائل به ایجاد تفرقه در کردستان نیستم. چند روز پیش از برگزاری همه پرسی برت مک گورک طرحی ارائه کرد که منافع کردستان را تأمین کرده طی دو سال آینده نیز میتوانستیم اقدام به برگزاری همه پرسی کنیم. اما متأسفانه مسئولین کردستان ارزشی برای آن قائل نشده اشتباه بزرگی مرتکب شدند.
در زمینه توافق با حیدر العبادی اظهار کرد: برای حل مشکلات، حیدر العبادی خواستار همکاری با ما شده ما نیز به سمت وی رفتیم و راه حل میانهای مبنی بر بازگشت نیروهای نظامی عراقی به پایگاه کیوان اتخاذ کردیم.
وی تأکید کرد که عبادی تاکنون چندین بار خواستار هماهنگی با ما برای رسیدن به راه حلهای میانه شده است و لیکن آخرین راه حل طرح آمریکایی مک گورک بود که از دست رفت.
طالبانی به مقاومت اتحادیه میهنی در این بحران و تقدیم چندین زخمی و جان باخته اشاره کرده پس از آن درخصوص آغاز دوباره جنگ داخلی گفت: هیچگاه خواستار جنگ داخلی نیستیم بلکه بیش از هر زمان دیگر به اتحاد و همصدایی نیازمندیم.
بافل طالبانی در پایان سخنان خود اعلام کرد: میبایست از طرق دیپلماتیک برای نیل به استقلال کردستان اقدام شده گفتگوهای لازم با عراق، جوامع بین المللی و کشورهای همسایه انجام شود. رسیدن به استقلال رویای تمامی کُردها بوده لیکن این آرزو نیازمند تلاش مستمر و کسب قدرت در لابی گری است. در حال حاضر مشکلاتی وجود دارند که باید به حل آنها اندیشید و پس از آن نیز کشور کُردی خود در راه خواهد بود.
نظر شما