کردپرس؛ باوجودی که کردستان، از نظر جاذبههای گردشگری جزو مناطق بکر و برتر در کشور شناخته شده است اما از نظر صنعت گردشگری نتوانسته، آنچنان که شایسته و بایسته است در این حوزه اقدام کند عوامل بسیاری همچون مشکل نبود زیرساختها و عدم سرمایهگذاری در این خصوص دخیل هستند و این مهم سبب شده که سهم کشور ما از این صنعت در اقتصاد بسیار کم باشد.
مباحث بسیاری پیرامون صنعت گردشگری از سوی صاحب نظران و کارشناسان این حوزه مطرح شده است و در چند سال گذشته اقدامات و فعالیت های مناسبی برای رونق بخشیدن به این حوزه انجام شده است اما آنچه که امروزه مشاهده می شود نبود برنامههای مدون، کمبود اعتبارات دولتی و عدم رغبت سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش از جمله مشکلات اساسی است که سبب شده سهم اقتصاد استان کردستان از این صنعت بسیار پایین باشد.
گردشگری یکی از صنعتهای درآمدزا و اقتصادی در جهان محسوب میشود و امروز این صنعت به یکی از مهمترين فعاليتهای اقتصادی درسراسر دنیای تبديل شده و براساس گزارش سازمان جهاني جهانگردی، درآمد ناشي از گردشگري، امروزه در جهان بالغ بر 10درصد توليد ناخالص دنيا را تشكيل میدهد. اقتصاد ملی در اکثر کشورها به شدت به صنعت گردشگری وابسته است اما این صنعت در کشور ما و به ویژه استان کردستان تا چه اندازه رشد داشته است؟
کشور ایران به دلیل دارا بودن شرایط اقلیمی مناسب و طبیعت بکر، فرهنگ و آداب سنن خاص یکی از مناطق مناسب برای توسعه صنعت گردشگری محسوب میشود اما صنعت گردشگری آن به دلیل مهیا نبودن زیر ساختهای توسعه همچون راههای مناسب از رشد مناسبی برخوردار نبوده است. در کنار این موارد وجود نفت و معادن زیرزمینی خدادادی در ایران و تمایل به خام فروشی و وابستگی به درآمد ناشی از دلارهای نفتی، باعث شد، مسئولان کشور علاقه چندانی به توجه به نعمتها و زیبایی های سرزمینی و حضور گردشگران خارجی در کشور نشان ندهند و خود را بی نیاز از درآمد گردشگری و دلارهای گردشگران ببینند.
یکی از موضوعاتی که میتواند در بحث گردشگری و توسعه این صنعت در کشور تاثیر گذار باشد مسئله سرمایهگذاری است که متاسفانه در کشور و به ویژه استانهای مرزی کشور کمتر به این مهم توجه شده است واین در حالی است که به دلیل اشتراکات نژادی، فرهنگی و اجتماعی سرمایهگذاران کشورهای همجوار همچون کردستان عراق و کشور ترکیه رغبت زیادی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دارند که نیازمند ایجاد بسترهای سرمایه گذاری است اما به دلیل برخی ضوابط و بروکراسی اداری سرمایهگذاران از فعالیت در کشور ما رغبتی را نشان نمیدهند لذا برای توسعه صنعت گردشگری کشور، باید زمینه حضور سرمایهگذاران را در مناطق هدف گردشگری مهیا کنند تا سرمایهگذار بتواند در این مناطق سرمایهگذاری کنند.
حضور سرمایهگذاران در حوزه گردشگری میتواند این صنعت را توسعه و سبب ایجاد اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه شود.
نظر شما