«سیاسی کاری» آفتی بر پیکر بی جان صنعت و اقتصاد استان کردستان

سرویس کردستان- در حالی که نفسهای صنعت و تولید و اقتصاد استان کردستان به شماره افتاده و معضل بیکاری مانند خوره بر جان مردم افتاده منافع و روابط سیاسی در تعیین مدیران در اولویت قرار گرفته است.

به گزارش کردپرس، براساس آمارهای رسمی در حال حاضر نیمی از اندک کارگاه‎های صنعتی فعال در استان کردستان تعطیل شده‎اند و بقیه هم با ظرفیت‎های بسیار پایین در حال فعالیت هستند. نرخ بیکاری استان کردستان براساس ادعای نماینده مریوان و سروآباد در مجلس بالای 48 درصد است و وضعیت معیشت مردم در استان کردستان حتی با استاندارهای ملی هم قابل مقایسه نیست و مردم این استان به شدت در تنگنا هستند. در چنین شرایطی به جای برنامه‎ریزی صحیح برای برون رفت از مشکلات شاهد زد و بندهای سیاسی در تعیین مدیران آن هم در بخش‎های حساسی مانند صنعت و معدن، بانک‎ها و ... هستیم.

نمک بر زخم پاشیدن حق مردم کردستان نیست

در حالی که سهم استان کردستان از کارگاه‎های صنعتی بالای 10 نفر کشور نیم درصد و سهم مردم استان از اشتغال صنعتی کشور تنها 39 دهم درصد است، سیاسی بازی در تعیین مدیران تاثیرگذاری مانند مدیریت اداره صنعت؛ معدن و تجارت از سوی برخی نمایندگان مجلس و مدیران استانی مصداق بارز نمک بر زخم پاشیدن است. قاعدتا هر وجدان بیداری می‎داند این نمک پاشی بر زخم معیشت مردمی که با وجود همه این مشکلات نجیبانه تحمل کردند و بالاترین درصد مشارکت در انتخابات را داشتند حق آنها نیست.

درحالی که جامعه از فشارهای اقتصادی رنج می‎برد و مشکلات مهمی مانند گرانی روز بروز این فشارها را مضاعف می‎کند مشاهده می‎شود علاوه بر اینکه وعده‎های اشتغال سالیانه دولت محقق نشده، ب واحدهای تولیدی فعال گذشته نیز رو به کاهش نهاده است دراین معرکه نابسامان اقتصادی عملکرد مدیران ارشد استان‎ هم سیاسی‎تر شده است. همچنین در این وانفسای اقتصادی مردم، برخی از نمایندگان مجلس نیز به انتخابات دوسال آینده مجلس فکر می‎کنند در نتیجه عمده پست‎های مدیریتی در کشور نه در جهت بهبود زندگی مردم بلکه برای تثبیت جایگاه مدیران سیاسی و نمایندگان مجلس توزیع می‎شود. متاسفانه با روندی که وجود دارد هیچ مدیری تغییر نمی‎کند مگر اینکه منافع برخی سیاسیون را تامین کند با این اقدامات غیر اصولی اکثریت پست‏هایی که براساس دیدگاه کارشناسان اقتصادی و فعالان صنعتی باید تخصصی باشد سرنوشت‎شان پشت درهای بسته سیاسی مشخص می‎شود

از مصادیق این تصمیمات می‎توان به مدیریت صنعت ومعدن وتجارت استان کردستان اشاره کرد مدیریتی که در طول چهار سال در اختیار طیف خاص سیاسی بوده که با شلاق سیاست اقتصاد استان را آزاز داده‎اند و حال که قرار است تحولی در این حوزه در دولت جدید اتفاق بیفتد، متاسفانه برخی نمایندگان کردستان آن را ارثیه خود دانسته و در صدد گماردن افراد وابسته به خود هستند. این تصمیم در مورد عمده تغییرات دیگر مدیران مصداق دارد و نمایندگان مجلس نیز سهم خود را از مدیریت‏ها متناسب با میزان دفاع از برنامه‎های دولت می‎دانند. وجدان‎های بیدار از خود می‎پرسند در حالی که ابتدایی‎ترین مسائل اقتصادی مردم در چنبره دستگاه‎های اجرایی گیر کرده است چه دلیلی دارد که با این تصمیمات سیاسی قفلی بر درهای بسته اقتصادی زده شود؟

تولید و اشتغال کار تخصصی به دور از سیاسی کاری می‎خواهد

بیکاری و محرومیت شدید سال‎هاست بار سنگین و شوم خود را بر شانه‎های نحیف اما نجیب مردم کردستان انداخته است. سال‎هاست مقام معظم رهبری با درک شرایط بغرنج اقتصادی کشور علاوه بر تاکیدات ویژه، در نامگذاری سال‎ها هم به نوعی تلنگری در این باره به مسئولان زده‎اند و امسال هم با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از سوی ایشان نامگذاری شده است. از حدود 800 کارگاه صنعتی فعال در استان کردستان نیمی از آن تعطیل یا با ظرفیتی بسیار پایین کار می‎کنند و کل سهم استان از ارزش افزوده صنعتی 2 دهم درصد است. این یعنی چرخ تولید در استان کردستان به شدت لنگ می‎زند. اشتغالزایی در گرو رونق تولید است و در این سال‎ها تولید در کردستان بیش از گذشته به محاق رفته است و این یعنی اشغالزایی انجام نشده که هیچ، رنج بیکاری هم در استان افزایش یافته است. این روند نشان دهنده حرکت معکوس در جهت منویات مقام معظم رهبری و برنامه‎های کلان بالادستی مانند سند برنامه ششم توسعه و سیاست‎‎های اقتصاد مقاومتی نیست؟ درآمد سرانه مردم کردستان کم‎تر از نصف میانگین کشوری است و رتبه 28 درصدی را در این عرصه داریم. نمایندگان محترم مجلس باید پاسخ این سوال را بدهند در چنین وضعیتی دعوای سیاسی برای تعیین مدیریت‎های حساس و تخصصی روا است؟

ضرورت گماردن مدیران متخصص در ارگان‎های تخصصی

اینکه باید افراد متخصص و دارای برنامه در مدیریت ارگان‎ها و ادرات تخصصی مانند صنعت، معدن و تجارت حضور داشته باشند یک اصل پذیرفته و بسیار ابتدایی در تئوری‎های توسعه است و این مسئله در سطح کشور هم تا حدی مورد توجه قرار می‎گیرد اما انگار استان کردستان به اندازه عمق محرومیتش از به روز شدن در انتصابات هم عقب است و شاید اساسا یکی از مهم‎ترین دلایل این عقب ماندگی‎ها هم همین بی توجهی به تخصص در مدیریت‎های اقتصادی باشد. سیاسی بازی شوخی بزرگی با اقتصاد است و اقتصاد به مرحله احتضار رسیده استان کردستان تحمل چنین شوخی‎هایی را دیگر ندارد.

کد خبر 49393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha