ایران باید الگوی مناسبی برای همزیستی همه ادیان و اقوام جهان باشد

<p dir="rtl">سرویس ایران- دبیر کل آشوریان جهان با بیان این مطلب که ایران باید الگویی برای همزیستی همه ادیان و اقوام جهان باشد،اظهار کرد: به دبیر کل سازمان ملل گفتم که جهان باید از ایران یاد بگیرد چرا که همه ادیان ابراهیمی در کمال دوستی و برادری در کنار هم زندگی می کنند.

«یوناتن بت کولیان» دبیر کل اتحادیه آشوریان جهان در مصاحبه با خبرنگار کردپرس با اشاره به وضعیت آشوریان در عراق و سوریه،گفت:جمعیت آشوریان در عراق یک میلیون و سیصد هزار نفر و در سوریه یک میلیون و ششصد هزار نفر تخمین زده می شد که الان دو سوم این جمعیت از این دو کشور آواره شده اند.
وی ادامه داد:درصد بیشتر آوارگان به اردن و درصدی هم به لبنان و ترکیه مهاجرت کرده اند و آن هایی هم که توانسته اند به اروپا و آمریکا رفته اند.
دبیرکل اتحادیه آشوریان جهان با بیان این مطلب که مردم آشوری در عراق، همه زندگی خود را از دست داده اند،اذعان کرد:با هجوم داعش مردم ما در برابر وحشی گری این گروه تروریستی قرار گرفتند و ناچار به ترک خانه هایشان شده و راه آوارگی را در پیش گرفتند.ما در ایران برای کمک به مردم آشوری تلاش فراوانی کردیم.برای کمک به آوارگان آشوری سوریه راهی نداشتیم که بتوانیم از آن طریق کمک هایی را برایشان ارسال نماییم.ولی برای آشوریان عراق ،کمک های فراوانی را از طریق هلال احمر ارسال کردیم.ما نزدیک به 7 بار کامیون های متعددی از خاروبار و آذوقه و پتو و لوازم گرمایشی فرستادیم.
بت کولیان با اشاره به برخی تحرکات برای بازنگشتن مردم آشوری به منازل خود،تصریح کرد:در برخی مناطق آشوری نشین عراق، برخی ها افراد بومی اقدام به غصب خانه های آوارگان آشوری می کنند و نمی گذارند مردم آشوری به منازل خود برگردند.این جوی است که بعد از هر جنگ و درگیری روی می دهد و تبدیل به رفتارهای خودسرانه ای می شود و از بازگشت مردم آواره به خاک و سرزمین خود جلوگیری می کند.
دبیرکل اتحادیه آشوریان جهان با بیان این مطلب که مخالف بحث همه پرسی اقلیم کردستان بوده اند و در حال حاضر کمپ های آوارگان آشوری در بخش های از اقلیم کردستان مستقر شده است،توضیح داد:برخی از مردم ما مخالف موضوع رفراندوم بودند چون در این رفراندوم اکثر مناطق آشوری نشین در آن قرار می گرفت.نینوا، موصل و مناطق دیگر آشوری مرکز امپراطوری آشوری بوده با این که امروز به مخروبه ای تبدیل شده است اما سکونتگاه اصلی مردم آشوری است و اقلیم کردستان آن را متعلق به خود می دانست.
بت کولیان ضمن تاکید بر یکپارچگی خاک عراق،گفت:خواست جامعه آشوریان جهان این است که عراق به صورت یکپارچه باقی بماند و اگر قرار است گروه هایی از عراق جدا شوند ما هم حق خود می دانیم که از عراق جدا شویم، به همین خاطر ما مخالف تجزیه عراق هستیم.
وی افزود:اگر قرار بر این است خودمختاری های در عراق داده شود از همه اقوام عراقی بومی تر هستیم و 6767 سال سابقه تاریخ مدون داریم.با توجه به آن که اقوام مختلفی در عراق زندگی می کند بهتر است قانون همه شهروندان را با یک چشم نگاه کند تا تفرقه و دودستگی در این کشور ایجاد نشود.
بت کولیان در پاسخ به این سوال کردپرس که سهم آشوریان در دوران پس از داعش در ساختار سیاسی عراق را چگونه ارزیابی می کنید،جواب داد:بنده به عنوان دبیر کل آشوریان جهان دیدارهایی را با آقای حیدرالعبادی نخست وزیر عراق،چه زمانی که به تهران و مجلس شورای اسلامی آمده بودند،و چه زمانی که به عراق سفر کردم،داشتم و از ایشان درخواست کردم که به وضعیت آشوریان اهتمام بیشتری داده شود و در پروسه سیاسی جایگاه آن ها به درستی دیده شود.
وی تصریح کرد:در این اواخر که درگیری هایی بین پیشمرگ ها و ارتش عراق روی داد و موجب تخریب منازل و زخمی شدن تعدادی از مردم آشوری شد بنده به آقای حیدر العبادی گفتم که انسجام عراق برای ما مهم است و انتظار ما این است که جان و مال مردم ما حفظ شود.
نماینده مردم آشوری در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به جایگاه ارزنده ایران در ایجاد همگرایی بین اقوام و ادیان مختلف ، یادآور شد:به دبیر کل سازمان ملل گفتم که جهان باید از ایران یاد بگیرد چرا که همه ادیان ابراهیمی در کمال دوستی و برادری در کنار هم زندگی می کنند.

کد خبر 50938

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha