گره کور بحران در روابط بغداد - اربیل

سرویس عراق و اقلیم کردستان - روزنامه «العربی الجدید» لندن در گزارشی نوشت: بحران بغداد - اربیل همچنان لاینحل باقی مانده و دولت اقلیم کردستان به میانجیگری های خارجی جدیدی برای حل این بحران امید بسته است.

به گزارش کردپرس، روزنامه «العربی الجدید» افزود: تاکنون هیچ نشانه ای از حل بحران بین دولت های فدرال و اقلیم کردستان در آینده نزدیک پدیدار نشده و مسئولان کُرد دلیل آن را عدم علاقه مندی بغداد به گفتگو با دولت فعلی اقلیم و انتظار کشیدن برای تشکیل دولت جدیدی به جای آن می دانند.

براساس این گزارش، زانا سعید، نماینده جماعت اسلامی کردستان در مجلس عراق در گفتگو با «العربی الجدید» گفت: گفتگو بین بغداد - اربیل اکنون بین مد و جزر قرار دارد و هیچ گونه اراده واقعی برای آغاز آن وجود ندارد؛ چراکه دولت مرکزی همچنان منتظر پایبندی بیشتر دولت اقلیم کردستان به شروط بغداد است.

سعید افزود: دولت اقلیم کردستان نیز اکنون به فشارهای بین المللی بر بغداد برای کاهش شروطش دل بسته است؛ چراکه تلاش هایی که تاکنون از سوی شخصیت ها و رهبران عراقی انجام شده نتوانسته است نقطه نظر ات بغداد - اربیل را به هم نزدیک کند.

این نماینده جماعت اسلامی کردستان همچنین گفت: دولت اقلیم کردستان دائماً از علاقه مندی خود به گفتگو سخن می گوید، اما باید به شروط بغداد نیز پایبند باشد.

وی با بیان اینکه دولت فدرال نیز اعلام می کند که اربیل هیچ گونه قدمی در مسیر پایبندی به شروط بغداد بر نمی دارد و همین مسئله به عدم از سرگیری گفتگوهای طرفین انجامیده و حقوق شهروندان اقلیم ضایع شده است، افزود: راه حل بحران بغداد – اربیل در انتظار کشیدن برای برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید در اقلیم کردستان نهفته است؛ چراکه دولت فدرال علاقه مند به گفتگو با دولت فعلی اقلیم نیست.
گزارش روزنامه «العربی الجدید» حاکی است که تاکنون هیچ گونه پیشرفتی در نشست ها و گفتگوها بین بغداد - اربیل حاصل نشده و مسئولان نزدیک به نخست وزیر عراق، دولت اقلیم کردستان را به دلیل اجرایی نکردن شروط بغداد، مسئول عدم موفقیت این گفتگوها می دانند.

در همین حال جاسم محمد جعفر، نماینده ائتلاف دولت قانون در مجلس عراق به روزنامه «العربی الجدید» گفت: دولت اقلیم کردستان مسئول تمامی این ناکامی ها است؛ چرا که اربیل در بیست وششم ماه اکتبر گذشته با عقب نشینی نیروهای کُرد از مناطق دشت نینوا و تحویل گذرگاه های مرزی اقلیم به بغداد موافقت کرده بود، اما نه تنها به این تعهد خود عمل نکرد، بلکه نیروهایش را در این گذرگاه ها افزایش داد و حالت تهدید علیه بغداد به خود گرفت.
جعفر افزود: مسئولان اقلیم کردستان سپس به فرانسه و انگلستان و آلمان سفر کردند تا از این طریق به بغداد برای گفتگو با اربیل فشار بیاورند، با این حال موضع رسمی خود را در برابر موضوع ابطال نتایج همه پرسی و پایبندی به حکم دادگاه فدرال عراق در این خصوص اعلام نکردند.

وی تاکید کرد که اربیل و دهوک نیز تاکنون گزارشی از تعداد کارمندان خود برای اختصاص بودجه برای پرداخت حقوق آنان به بغداد ارائه نداده اند و روند تصویب لایحه بودجه عمومی 2018 عراق همچنان با مشکل روبرو است.

روزنامه «العربی الجدید» در پایان گزارش خود افزود: بحران بغداد - اربیل به رغم گسترش میانجیگری ها و فشارها به دولت فدرال، اکنون نگرانی هایی را از احتمال لاینحل ماندن آن در آینده نزدیک بوجود آورده و این در حالی است که بغداد درحال گفتگو با هیئت های حزبی کردستانی است که این موضوع نیز تلاشی از سوی بغداد برای منزوی کردن دولت اقلیم کردستان که حزب مسعود بارزانی آن را رهبری می کند، تفسیر شده است.

کد خبرنگار: 20103

کد خبر 51820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha