سعید موسوی؛ معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در گفتگوی اختصاصی خود با خبرنگار کردپرس به اظهارات اخیر نماینده مهاباد واکنش نشان داد و گفت: با توجه به اظهارات اخیر جلال محمودزاده؛ نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت آلودگی صنعت پتروشیمی این شهر که در خبرگزاری کردپرس منتشر شده بود باید اعلام کنم که موضوع مطرح شده از طرف ایشان صحت ندارد و این خبر کاملاً تکذیب می گردد.
وی ادامه داد: نماینده مهاباد در مصاحبه خود مدعی شده بود که آزمایشگاه های محیط زیست با پتروشیمی شهرستان مهاباد تبانی کرده اند و میزان آلودگی این مرکز پتروشیمی را صفر گزارش داده اند.
موسوی اضافه کرد: پس از طرح این ادعا توسط نماینده مهاباد، اداره کل محیط زیست استان طی مکاتباتی که با استانداری، مجمع نمایندگان استان و دفتر ایشان انجام داد خواستار ارائه مستندات لازم جهت توجیه ادعای منتشر شده از سوی ایشان در رسانه ها و خبرگزاری ها شد تا در صورت صحت موضوع مطرح شده، اداره کل محیط زیست استان به موضوع ورود پیدا کند و مانع از ادامه این قضیه شود.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: نماینده شهرستان مهاباد در دوره های قبلی حضور در مجلس شورای اسلامی نیز با طرح چنین ادعاهایی نسبت به میزان آلاینده های شرکت پتروشیمی مهاباد اعتراض داشتند که با بررسی های صورت گرفته توسط آزمایشگاه های معتبر محیط زیست که با حضور یک نفر کارشناس شیمی و آشنا به صنعت پتروشیمی که از طرف آقای محمودزاده بعنوان نماینده ایشان معرفی شده بود، انجام گرفت که نتیجه گزارش های کامل ارزیابی های زیست محیطی که قبل از استقرار صنعت پتروشیمی در منطقه مهاباد انجام شده بود و همچنین پایش های مداومی که از طرف محیط زیست استان بصورت دوره ای و کاملاً سرزده و ناگهانی و بدون اطلاع واحد انجام شده است را در اختیار نماینده شهرستان مهاباد قرار داده ایم که پس از بررسی نتایج آزمایش بنا به اظهار خودشان هیچ گونه مشکلی در میزان آلایندگی پتروشمی مهاباد مشاهده نشده است و از محتویات گزارش ارائه شده کاملاً به قناعت رسیده اند.
این مسئول استانی در ادامه سخنان خود بیان داشت: متأسفانه نماینده مهاباد موضوعی دیگری را نیز مبنی بر احتمال خشک شدن درختان و باغات محیط پیرامون پتروشیمی مطرح کردند که پس از گذشت چندین سال از فعالیت پتروشیمی مهاباد تا کنون این موضوع مشاهده نشده است.
وی اضافه کرد: پس از طرح این ادعاها و اعلام شکایت از سوی نماینده مهاباد، بازرسان سازمان محیط زیست استان جهت بررسی موضوع به صنعت پتروشیمی مهاباد اعزام شده اند که با بررسی های بعمل آمده خوشبختانه هیچ موردی از آلایندگی بالاتر از سطح تعریف شده استاندارد در پتروشیمی مهاباد گزارش نشده است ضمن اینکه بارها از ایشان درخواست کرده ایم که برای ادعاهای خود دلایل منطقی و علمی ارائه دهند که تا کنون عملاً هیچ اقدامی نشده است.
موسوی عنوان کرد: طی بازدیدهای مکرری که از واحد پتروشیمی مهاباد در طی چندین سال گذشته صورت گرفته است در خصوص میزان آلاینده های خروجی معمولاً در حد استاندارد بوده است اما گاهاً در خصوص پساب خروجی دارای موارد جزئی آلایندگی بوده است که با اخطار جدی سازمان محیط زیست این مشکل هم رفع شده است.
لذا اداره کل محیط زیست استان منکر آلاینده بودن این واحد صنعتی در شهرستان مهاباد می باشد و مهمترین دلیل این ادعا انتخاب واحد پتروشیمی مهاباد بعنوان صنعت سبز برگزیده کشوری در دو سال متوالی بعلت عملکردهای مثبت در حوزه رعایت استانداردهای زیست محیطی می باشد.
موسوی گفت: با توجه به حساسیت موضوع، این واحد هم اکنون دارای سیستم های پایش آنلاین هم بر روی پساب و هم بر روی خروجی دودکش ها می باشد همچنین بصورت شبانه روزی توسط مأموران مرکز کنترل پایش محیط زیست استان کلیه آلاینده های خروجی این واحد شهرستان مهاباد را کنترل می کنند و اگر آلاینده جزئی هم مشاهده شود در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام می کنند.
وی در خاتمه گفت: نماینده شهرستان مهاباد در قسمت دیگری از مصاحبه های خود عنوان کرده بوده که 9 درصد عوارض آلایندگی پتروشیمی و 3 درصد از سایر عوارضات صنعت پتروشیمی مهاباد باید به شهرداری پرداخت شود در حالیکه براساس قانون تبصره یک ماده 38 عوارض آلایندگی و تنها در صورت آلاینده بودن هر واحد صنعتی از جمله پتروشیمی فقط یک درصد بعنوان عوارض آلایندگی به شهرداری ها پرداخت خواهد شد که در خصوص واحد پتروشیمی مهاباد فقط در یک دوره اول راه اندازی واحد که میزان آلایندگی بالاتر از حد استاندارد بود، پرداخت یک درصد عوارض آلایندگی به شهرداری مهاباد صورت گرفت.
به گزارش کردپرس، نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی پیشتر بیان کرده بود: آلایندگی پتروشیمیهای آذربایجان غربی با تبانی محیط زیست، صفر اعلام میشود
جلال محمودزاده اعلام کرده بود؛ متأسفانه پتروشیمیهای سطح استان با نفوذ در ادارات محیط زیست و تبانی با آزمایشگاههای این ادارات؛ پتروشیمیها را غیرآلاینده اعلام کردهاند و به همین خاطر 9 درصد ارزش افزوده و سه درصد عوارض آلایندگی را به محلهای استقرار پرداخت نمیکنند. بنابراین وزیر نفت باید در مجلس پاسخگوی این مشکلات باشد.
نظر شما