سید عباس صالحی درباره ممنوعیت استفاده از واژگان بیگانه در سطح شهر، توضیح داد: توجه به این بحث بسیار ضرورت دارد و همواره مورد توجه بزرگان نظام نیز بوده است به همین سبب قانونی تحت عنوان ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه در اواسط دهه هفتاد به تصویب مجلس رسید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز وقتی در سطح شهر قدم میزنیم، اسامی و عناوین بی ارتباط به زبان فارسی و بعضا بیهویت را مشاهده میکنیم، افزود: به همین جهت طی چند سال گذشته شورای پاسداشت زبان فارسی تلاش کرده است که با تدوین دستوالعملی اجرایی که به تأیید و تصویب دستگاههای مختلف رسیده است را اجرایی کند.
وی با یادآوری اینکه برگزاری جلسات شورا و دبیرخانه آن در محلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد، افزود: باید بتوانیم از طریق بحثهای ایجابی اسامی درست و صحیح فارسی را برگزینیم تا شرکتها و مردم بتوانند برای نامگذاری کالاها و سردر مغازهها از این ظرفیت استفاده کنند.
صالحی همچنین از ایجاد سامانه ثبت اسامی "سر در اصناف" خبر داد و گفت: این سامانه به سامانه اصناف کشور متصل است و وقتی در این سامانه ثبت نامی صورت گیرد به طور طبیعی استفاده از اسامی بیگانه حداقلی میشود.
عضو کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: چندین برنامه دیگر نیز همزمان با طرح مذکور در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد که با بررسی نهایی در شورای پاسداشت زبان فارسی دستورالعملش تدوین و اجرایی خواهد شد.
به گزارش کردپرس به نقل از خانه ملت، علی مطهری نماینده مردم تهران نیز در این باره از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سئوالی در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح کرد که از پاسخ وزیر قانع نشد و سئوال مذکور در دستور صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.
نظر شما