به گزارش خبرنگار کردپرس، مرداد ماه سال گذشته بود که دانشکده صنعت و معدن قروه در رصد مسئولان استان و نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. بازدیدی که مثل همیشه تنها با وعده هایی از جنس حرف گذشت و پروژه همچنان برای تکمیل شدن در خواب آشفته تامین اعتبار به سر می برد.
بازدیدی که گزارش کامل آن در خبرگزاری کردپرس با عنوان «تلاش برای توسعه علمی؛ پروژه ای که خواب اعتبار می بیند» منتشر شد. پس از گذشت یک سال و 7 ماه پیگیری های خبرنگار کردپرس نشان می دهد که پروژه دانشکده صنعت و معدن قروه در این مدت نه تنها رنگ اعتبار برای تکمیل شدن را ندیده بلکه به تعطیلی رسید. این تعطیلی به گفته پیمانکار پروژه ادامه داشت تا اینکه در بهمن ماه سال جاری دوباره چرخه عملیات آن به اجرا درآمده و گویا اعتباراتی هرچند قطره چکانی برای راه اندازی مجدد در نظر گرفته شده است. که البته جوابگوی عملی نشدن آن همه وعده نیست.
پروژه ای چشم انتظار
دانشکده صنعت و معدن با توجه به مصوبات دور اول سفر دولت دهم به کردستان و پیگیری های صورت گرفته از سوی مسئولان استان، مجوز لازم برای احداث و راه اندازی در شهرستان قروه را گرفت. این مجوز از کمیسیون ماده 32 اخذ شد و قرار بود در قالب بودجه سال 90 کشور تأمین اعتبار شده و در کوتاه ترین زمان ممکن شاهد آغاز عملیات اجرایی و ساخت و ساز آن باشیم اما گویا وقفه ای دوساله باعث شد عمر این پروژه به درازا بکشد.
تاریخ شروع پروژه در خرداد ماه سال 92 با عمر 2 سال بود که به دلیل کمبود بودجه به مدت یک سال و 6 ماه تعطیل بوده است. میزان پیشرفت فیزیکی نزدیک به 30 درصد با مساحت پروژه 5 هزار و 500 مترمربع می باشد.
چرایی تأخیر در اتمام پروژه به نظر می رسد وجود مجوز موقت و کمبود اعتبارات با تخصیص های قطره چکانی بوده است و کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه تاکنون هم سه میلیارد و 500 میلیون تومان می باشد که به گفته پیمانکار مربوط یک میلیارد تومان خود هزینه کرده است و با این حساب میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه نزدیک به 10 میلیارد تومان خواهد بود.
وعده ای بر زمین مانده
نماینده مردم قروه و دهگلان در بازدیدی که سال گذشته از این پروژه داشت وعده پیگیری مشکلات و تلاش برای تخصیص بودجه لازم را داد. حال پس از گذشت این مدت «علیمحمد مرادی» از تخصیص اعتبار 3 میلیارد و 600 میلیون تومان خبر می دهد. اعتباری که با احتساب یک میلیارد بدهی به پیمانکار به مبلغ لازم به تکمیل پروژه هم نمی رسد.
این در حالی است که هم پیمانکار و هم مشاور پروژه در گفت و گو با خبرنگار کردپرس حداقل اعتبار برای تکمیل را بیش از 6 میلیارد تومان اعلام کردند.
در همین زمینه بنا به گفته های «صلاح الدین فتح الهی»؛ مهندس ناظر پروژه، این دانشکده در چندین فاز در حال احداث است و فعلاً فاز نخست آن در دست کار است و کل پروژه در 7 هکتار زمین شامل 22 ساختمان مجزا خواهد بود که اگر اعتبار لازم به طور کامل تأمین شود همه فازهای توسعه ای دانشکده قابلیت اجرا را دارند.
این پروژه در سطح استان نسبت به موارد مشابه دیگر دارای بیشترین زیربناست چرا که در شهرستان های سقز و بیجار چنین دانشکده ای با مساحت 3 هزار و 500 متر در حال ساخت و ساز بوده و این در حالی است که مساحت این پروژه در قروه 5 هزار و 500 مترمربع می باشد.
هرچند مسئولان مرتبط از فرماندار قروه تا رئیس دانشگاه کردستان همه وعده پیگیری و تخصیص بودجه می دهند اما گویا این حرف های از جنس وعده تنها در پرونده پیگیری جای دارد و بس.
شهروندان قروه ای احداث دانشکده صنعت و معدن را عامل رونق منطقه می دانند و معتقدند هرچه واحدهای علمی در شهرستان گسترش یابد پیشبرد علمی را به همراه دارد.
گرچه مردم قروه به دلیل اینکه بارها مسئولان امر قول مساعد برای اتمام پروژه های نیمه تمام داده اند، دیگر امید به تکمیل شدن این پروژه ندارند اما همچنان رج به رج صبوری به نگاه انتظارشان می زنند و بر این باورند که فقط مقداری همت و نگاه ارزشمند برای توسعه شهرستان نیاز است.
شاید دید علمی به پروژه مذکور باعث شده شهروندان قروه ای نگاه دقیق تری به این مسئله داشته باشند چرا که آینده تحصیلی فرزندان خود را با وجود دانشکده صنعت و معدن در داخل شهر روشن تر می بینند.
در هر صورت این پروژه نیمه تمام که قد برافراشته و در انتظار شکل گرفتن و رشد است این روزها برای رسیدن به راه تکمیلی خود، فریاد اعتبار در نهان دارد. پروژه دانشکده صنعت و معدن قروه از چنان اهمیتی برخوردار است که تمامی نگاه های اقتصادی، فرهنگی، علمی، تولیدی و ... را به خود گرفته به طوری که اتمام آن مهر تأییدی بر پیشرفت شهرستان خواهد بود.
نظر شما