به گزارش کردپرس به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنعت،معدن و کشاورزی سنندح سیدکمال حسینی رئیس اتاق سنندج ضمن اشاره به اهمیت این نشست برای اقتصاد استان کردستان گفت: با توجه به اینکه هرکدام از اتاقهای بازرگانی کشور به عنوان معین یکی از کشورها در نظر گرفته شدهاند و اتاق استان کردستان نیز به عنوان معین کشور سوریه انتخاب شده است ضروری بود که برای معرفی اتاق بازرگانی سنندج و همچنین تواناییهای اقتصادی استان کردستان با سفیر سوریه دیدار نماییم.
وی گفت: در شرایط فعلی، کشور جنگزده سوریه ناچار است بیشتر نیازمندی های خود را جهت بازسازی، از طریق واردات فراهم نماید که اتاق سنندج میتواند با استفاده از این فرصت ارزشمند، علاوه بر بهکارگیری توانمندیهای موجود، ظرفیتهای تولیدی و خدماتی خود را نیز در آینده جهت صادرات به این کشور افزایش دهد. حسینی تجربهی بخش خصوصی اقتصاد استان را در اقلیم کردستان عراق بسیار ارزشمند خواند و افزود: تجربهی مبادلات اقتصادی با اقلیم کردستان عراق درسهای ارزندهی برای بخش خصوصی استان داشت به همین دلیل با بهرهمندی از این تجارب و تمرکز دقیقتر بر تواناییهایمان میتوانیم از فرصت پیشآمده به خوبی استفاده نموده و ظرفیتهای تجاری، تولیدی و خدماتیمان را توسعه داده و علاوه بر اقلیم کردستان، به شکل هدفمند به سمت بازار آیندهدار سوریه نیز هدایت نماییم.
رئیس اتاق سنندج ضمن اشاره به ضرورت انجام مطالعه دقیق و سریع نیازمندیهای اقتصادی کشور سوریه به عنوان یکی از پیش شرطهای موفقیت در این زمینه تصریح کرد؛ فعالین اقتصادی کردستان در زمینههای مهمی چون خدمات فنی- مهندسی و امور پیمانکاری تجربههای فراوان و ارزشمندی دارند که با افزایش روابط استان کردستان با کشور سوریه میتوان در کنار صدور تولیداتی چون ماشین آلات صنعتی، محصولات غذایی و کشاورزی و مصالح ساختمانی، شاهد صدور این خدمات نیز باشیم و پیمانکاران توانمند ما در بازسازی این کشور آسیب دیده از جنگ، حضور فعالی داشته باشند.
حسینی با اشاره به استقبال گرم سفیر سوریه از مسئولین اتاق استان و اعلام آمادگی کامل این کشور برای افزایش روابط تجاری با اتاق سنندج گفت: با توجه به دعوت سفیر سوریه و توافقات صورت گرفته، در آیندهی نزدیک یک هیات تجاری متشکل از فعالین اقتصادی همهی حوزههای مرتبط با نیازمندیهای کشور سوریه از اتاق سنندج به این کشور اعزام خواهد شد و در مقابل، هیاتهایی نیز برای شناخت دقیقتر تواناییهای ما و گسترش روابط اقتصادی به استان کردستان سفر خواهند کرد.
رییس اتاق سنندج در پایان اظهار کرد: امیدوارم مناسبات نزدیک دولت ایران با دولت سوریه بتواند زمینههای لازم جهت گسترش هر چه بیشتر روابط تجاری دو کشور را فراهم کند و استان کردستان نیز در این ارتباط نقش محوری داشته باشد.
همچنین حامد رنجبر نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج در ادامه به اهمیت این دیدار به عنوان یک ماموریت مهم برای اتاق سنندج اشاره نمود و با اشاره به علاقهمندی سفیر سوریه به روابط اقتصادی با استان کردستان گفت: بخش خصوصی اقتصاد استان باید هرچه سریعتر اهداف صادراتی خود را در این خصوص مشخص نموده و به این موضوع به عنوان فرصتی جهت گسترش ارتباطات تجاری در عرصهی بینالمللی نگاه کند.
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به ابلاغ این ماموریت از سوی اتاق ایران به اتاق سنندج به عنوان معین کشور سوریه، امیدواریم اتاق سنندج به یک پل ارتباطی میان تجار و بازرگانان داخل استان و سایر استانهای کشور برای ارسال کالا و خدمات به کشور سوریه تبدیل شود.
رنجبر افزود: ایران با کشور سوریه مرز مشترک ندارد و با توجه به اینکه استان کردستان دارای دو مرز بینالمللی با اقلیم کردستان عراق میباشد و فاصلهی این مرزها تا مرز سوریه حدود 350 تا 400 کیلومتر است استان کردستان میتواند به عنوان یک دروازه و گلوگاه مهم جهت صادرات به سوریه عمل نماید.
نایب رییس اتاق سنندج ضمن اشاره به ضرورت انجام هماهنگی با طرفهای اقلیم کردستان گفت: در گذشته با اتاقهای سلیمانیه و اربیل نشستهایی را در این خصوص داشتهایم و آنها نیز برای تسهیل این رابطه و انتقال کالا از این مسیر اعلام آمادگی کردهاند.
رنجبر گفت: اگر کشور سوریه نیازمندیهای خود را بهصورت دقیق منعکس نماید میتوانیم متناسب با این امر هیاتهای مختلفی را به این کشور اعزام نموده و برای ایجاد روابط اقتصادی با این کشور گامهای فوری و مؤثری برداریم.
نظر شما