کردپرس- سرمربی سال های نه چندان دور تیم ملی کشتی شاید از معدود مدیران ورزشی است که از دل ورزش بر کرسی مدیریت نشسته و حالا خیلیها منتظرند ببینند نتیجه کار یک مدیر کاملاً ورزشی چه خواهد بود. عبدالله چمنگلی، مدالهای رنگارنگ جهانی در رشته کشتی را بر گردن آویخته و بعنوان پر افتخارترین ورزشکار کردستان از سرمایههای ورزش کردستان و ایران محسوب میشود. او در دو سالی که از عمر مدیریتش میگذرد تلاشهای بسیاری برای بهبود حوزههای ورزشی و جوانان استان کرده است. به همین جهت با وی همکلام شدیم تا دستاوردهای اقدامات اداره ورزش و جوانان و راهبردهای پیش رو را از زبانش بشنویم. مشروح این گفتگو با مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی را بخوانید.
🔹 وضعیت بودجه ای اداره ورزش و جوانان آذربایجان غربی در سال 97 چگونه است؟
🔸 با توجه به بودجه دویست و ۴۰ میلیارد ریالی وزارت ورزش و جوانان از محل مالیات ارزش افزوده، برای سال 97 در حوزه عمرانی بودجه ویژه ای خواهیم داشت که از طرف وزارت ورزش و جوانان برای پروژه های عمرانی اختصاص یافته است و با این حساب سال 97 را سالی خوب برای جامعه ورزشی استان میبینم. از طرفی نیز با توجه به اینکه استاندار محترم توجه ویژه ای به ورزش استان دارد و با توجه به برنامه ششم توسعه که نگاه ویژه ای به ورزش های همگانی و قهرمانی دارد، سال 97 از لحاظ نیروی انسانی و هیئت های ورزشی نیز بسیار بهتر و پربارتر از سنوات گذشته خواهد بود ولی تا کنون رقم بودجه ورزشی استان به اداره کل ورزش و جوانان ابلاغ نشده است.
🔹 چرا نسبت به مقدار اعتبارات پرداختی به هیئت های ورزشی و نیز پرداخت حق سرانه ورزشی شهرستانها شفاف سازی نشده است؟
🔸 بودجه ادارات شهرستان ها بر اساس توانایی، برنامه ریزی، پیگیری هایی که از هیئت های ورزشی دارند ، برنامه مدون و مشارکت قوی در زمینه های مختلف فرهنگی و ورزشی از جانب ادارات اختصاص داده می شود. در مورد هیئت های استانی نیز از آنجا که بر اساس اساسنامه فدراسیون های ورزشی 15 درصد از بودجه آنها به هیئت های استانی اختصاص داردکه متاسفانه در این زمینه از طرف فدراسیون ها کم کاری هایی صورت میگیرد و مشکلات هیئت های استانی بر دوش ادارات کل استان و هیئت های شهرستانی می افتد. به همین منظور به سبب تفاهم نامه ای که با هیئت های ورزشی استان منعقد شده است از طریق اداره کل پیگیر مطالبات هیئت های استانی از فدراسیون های مطبوع خواهیم بود.
🔹 برخی پروژه های ورزشی در استان هنوز تکمیل نشده اند چه برنامه ای برای تکمیل آنها در نظر دارید؟
🔸 سال 97 یک سال عمرانی برای ورزش استان خواهد بود و قطعا بسیاری از پروژه های نیمه تمام، تعمیرات، تجهیزات و بسیاری از پروژه های عظیم در سطح استان به بهره برداری خواهند رسید. با توجه به پیگیری های استاندار محترم در خصوص پروژه استادیوم 15هزار نفری شهید باکری ارومیه و تمهیداتی که انجام شده است، به امید خدا بودجه مورد نیاز تامین خواهد شد و در سال 97 شاهد این استادیوم در ارومیه باشیم.
🔹 گفته می شود بخش جوانان اداره ورزش و جوانان مغفول مانده است و بیشتر توجه این اداره بر روی ورزشکاران است تا جوانان؟
🔸 در خصوص جوانان، با توجه به اینکه اعتبار بسیار کمی به این حوزه اختصاص داده شده است، میتوان نگاه ویژه ای به این قشر داشت. گاهی گفته می شود سازمان ملی جوانان احیا خواهد شد و گاه می گویند این سازمان در مجموعه ورزش خواهد ماند که این خود باعث سردرگمی جوانان شده است. باید این واقعیت را پذیرفت که سازمان ملی جوانان و ورزش جدای از هم هستند و مسائل و دغدغه های این دو بسیار متفاوت از هم هستند و بر همین اساس نمایندگان مجلس و دولت باید نگاه ویژه ای به این قشر داشته باشند و پیگیر این حوزه باشند. جوانان امروز ما نیازمند اشتغال، مسکن، ازدواج و حمایت بر اساس ایده ها و اهداف شان هستند که متاسفانه اعتبار اختصاص داده شده به این حوزه در وزارت ورزش و جوانان بسیار کم و محدود است. قطعا اگر نگاه به جوانان عمقی، زیربنایی و مثبت باشد و بودجه مناسبی به این حوزه اختصاص داده شد، با توجه به توانایی های جوانان مان میتوانند مشکلات شان را به خوبی حل و فصل کنند.
🔹 وضعیت ورزش استان را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا به سمت حرفه ایی شدن و ورزش قهرمانی پیش رفته ایم؟
🔸 بر اساس ارزیابی عملکرد و ارزیابی در ورزش های قهرمانی رتبه اول کشوری را داریم و نسبت به سال های قبل پیشرفت چشم گیری داشته ایم و لازم هست بابت این پیشرفت از زحمات هیئت های ورزشی در سطح استان، مدیران، معاونین و کارکنان اداره ورزش و جوان استان و شهرستان ها تشکر ویژه ای داشته باشم. ولی از طرف دیگر متاسفانه نبود اسپانسر بزرگترین مانع بازدارنده برای دستیابی به سطوح بالای ورزش حرفه ای است. چرا که اگر اسپانسر قوی داشته باشیم تیم های ما در لیگ های مختلف بسیار عالی کار خواهند کرد. یکی از دلایل نداشتن اسپانسر قوی برای ورزش استان نبود صنایع و کارخانجات بزرگ صنعتی مانند فولاد مبارکه سپاهان، ذوب آهن اصفهان، تراکتورسازی تبریز و ... در استان است.
🔹 اداره و مدیریت ورزش در استان در اختیار ورزشکاران نیست بلکه مدیرانی خارج از گود ورزشکاران مدیریت این ادارات را بر عهده دارند. آیا این یک نقطه ضعف نیست؟
🔸 با توجه به بخشنامه دولت در خصوص عدم بکارگیری افراد دو شغله و چند شغله و بازنشستگان، عضویت در هیئت های ورزشی شغل محسوب میگردد و مطابق این بخشنامه افرادی با این شرایط دیگر نمی توانند در هیئت ها حضور پیدا کنند که این خود باعث می شود جوانان تحصیل کرده، دانشگاهی، ورزشکار و متخصص بتوانند در آینده نزدیک راس امور هیئت ها را در اختیار بگیرند که امر مورد حمایت اداره کل خواهد بود.
🔹 این اداره چه حمایت های برای مدال آوران و قهرمانان ورزشی در نظر گرفته است؟
🔸 اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی از گذشته تجلیل و تقدیر از قهرمانان را در دستور کار خود دارد. در سال 96 مراسم تجلیل خوب و قدرتمندی داشتیم که از تمام قهرمانان مدال آور استان در سطوح جهانی و آسیایی، مربیان، داوران و تمام ورزشکارانی که توانستند پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز در آورند تجلیل به عمل آمد. قطعا در سال های آتی هم این روال ادامه خواهد داشت و همه ورزشکاران و افرادی که در مسابقات برون مرزی جهانی، آسیایی و المپیک بتوانند برای کشور مقام کسب کنند و بر روی سکو قرار گیرند، مورد توجه قرار حواهند گرفت و بر اساس مقام هایی که کسب می کنند از آنها تجلیل و تقدیر به عمل خواهد آمد.
🔹 و سخن آخر ..
. در هر نقطه ای که ورزش قوی باشد، نشان دهنده فرهنگ قوی آنجاست. امیدوارم ورزش همگانی در سطح کشور و خصوصا استان آذربایجان غربی فراگیر شود و ورزش قهرمانی جایگاهی که باید داشته باشد را در جامعه بدست بیاورد. باید از کلیه ظرفیت ها و پنانسیل ها و بخصوص در مناطق محروم که اکثر قهرمانان ما از این مناطق سر بر آورده و برای کشور و استان افتخار آفرین شده اند، استفاده شود و نگاه ویژه ای به آنها از طرف دولت شود و همچنین به امید خداوند دولت در زمینه ورزش و جوان نگاه ویژه ای نیز به مناطق روستایی و عشایری داشته باشد تا بتوان از این پتانسیل های بالقوه نیز به خوبی در خوزه های ورزش و جوانان استفاده کرد.
نظر شما