عفرین مکانی برای آزمایش و عرضه سلاح های ساخت ترکیه

سرویس جهان- سایت المانیتور در گزارشی اشاره کرده است که همه مهماتی که در عملیات عفرین علیه نیروهای کرد سوریه استفاده شده ساخت کارخانجات تجهیزات نظامی ترکیه بوده و این کشور عملیات عفرین را به مکانی برای به نمایش گذاشتن تجهیزات و مهمات نظامی ساخت داخل تبدیل کرده است.

به گزارش کردپرس ترکیه نزدیک به دو هفته است عملیاتی نظامی را در عفرین منطقه ای در شمال سوریه که تحت کنترل نیروهای کرد است آغاز کرده است. سایت المانیتور به نقل از وزارت دفاع ترکیه نوشت همه مهماتی که در این عملیات نظامی به کار رفته ساخت کارخانجات داخلی بوده است. بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه نیز گفته است ویژگی عملیات عفرین در این است که نزدیک به 70 درصد مهمات و سلاح هایی که در جنگ عفرین به کار رفته در داخل ترکیه ساخته شده است. از جمله سلاح ها و مهمات ساخت ترکیه که در عملیات عفرین به کار رفته بمب های HGK ، راکت اندازها، توپ های خودکششی و هواپیماهای بدون سرنشین عنوان شده است.

به نوشته سایت المانیتور، نکته ای که باید در مورد تجهیزات نظامی داخلی ساخت ترکیه که در جنگ عفرین به کار گرفته شده اند اشاره کرد این است که برخی از کارخانجات ساخت تجهیزات نظامی از جمله ساخت پهباد های نظامی متعلق به افراد نزدیک به رجب طیب اردوغان بوده است و آنها با انتشار تصاویری از خود که در اتاق عملیات عفرین حضور داشته اند این موضوع را مخفی نکرده اند.

بر اساس این گزارش، آنکارا با تاکید بر استفاده از تجهیزات نظامی ساخت ترکیه در عملیات عفرین می خواهد دو پیام بدهد: اول این که بر پیشرفت صنعت دفاعی این کشور اشاره کند و دوم پاسخی به منتقدان خارجی است که مدافع کاهش فروش اسلحه به ترکیه بوده و یا مخالف استفاده از سلاح های دیگر کشورها از جمله کشورهای غربی در عملیات عفرین هستند.

المانیتور در ادامه نوشت ترکیه در چند ماه گذشته به دلیل مخالفت سنای آمریکا نتوانسته است از این کشور پهبادهای مسلح و غیرمسلح بخرد. اسرائیل هم از انتقال تکنولوژی ساخت پهباد به ترکیه خودداری کرده است. آلمان هم اخیرا به دلیل استفاده از تانکهای لئوپارد این کشور در عملیات عفرین از بروزرسانی و ارتقا این تانکها خودداری کرده است.

بر اساس این گزارش، سازمان صنایع دفاعی ترکیه تعداد پروژه های تولید مصنوعات دفاعی را افزایش داده است. تعداد پروژه ها که قبلا به تعداد انگشتان دست می رسید اکنون به 533 پروژه و به ارزش 41.4 میلیارد دلار رسیده است که با احتساب پروژه هایی که در مرحله مناقصه گذاری است به 60 میلیارد دلار می رسد. برخی از پروژه های دفاعی ترکیه شامل ساخت کشتی، پهباد، هواپیماهای جنگنده و جاسوسی، هلیکوپترهای تهاجمی و رادار و خودروهای زرهی است.

بر اساس گزارش المانیتور، ترکیه می خواهد تا سال 2023 در میان 10 کشور برتر صادرکننده صنایع دفاعی باشد که لازمه آن صادرات سالانه تجهیزات دفاعی به ارزش 25 میلیارد دلار باشد.

در بخش پایانی گزارش المانیتور، استفاده از تجهیزات ساخت داخل در عملیات ترکیه علیه نیروهای کرد در عفرین این طور توصیف شده است:« تاکید مکرر آنکارا بر استفاده از سلاح های ساخت داخل در عملیات شاخه زیتون در عفرین، به این معنی است که اردوغان و دولت ترکیه به این کمپین نظامی به عنوان یک نمایشگاه مهم برای این تجهیزات و تلکنولوژی نظامی خود و استفاده از آن برای بازاریابی و صادرات این نوع سلاح ها نگاه می کنند.»

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 53040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha