به گزارش کرد پرس بهمن مرادنیا در نشست هماندیشی توسعه اقتصادی استان خواستار مشارکت گسترده بخش خصوصی در امر سرمایهگذاری شد و گفت: ضرورت دارد شرکتهای سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعتی، گردشگری و بازر گانی ایجاد شود.
وی خواستار تشکیل کمیتههایی برای بررسی و امکان سنجی در این خصوص را شد و گفت: در این کمیتهها بخش دولتی باید کمترین دخالت را داشته باشد و تنها مدیران بخش مربوطه به عنوان یک عضو برای همفکری و تسهیل امور حضور خواهند داشت. مرادنیا ادامه داد: ما به دنبال ایجاد کمیتههای جدید در تشکیلات دولتی نیستیم و باید بخش خصوصی و فعالان اقتصادی خود امور را در دست داشته و مدیریت کنند.
استاندار کردستان ایجاد اعتماد دو طرفه میان بخش خصوصی و دولت را مرتفع کننده مشکلات و بروکراسیهای اداری دانست و گفت: نمونههای موفق تشکیل این نوع کمیتهها و شرکتهای سرمایه گذاری در استانهایی نظیر کرمان، یزد، فارس و بعضی استانهای دیگر وجود دارد که امیدواریم در کردستان نیز تحقق پیدا کند.
وی افزود: هر مدیری که در امر سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان مانع تراشی کند بدون هیچ تعارفی از چرخه مدیریت استان کنار گذاشته خواهد شد.
مرادنیا فعالان اقتصادی را به پرهیز از طرح مشکلات گذشته و ایجاد افق جدید در چشم انداز فعالیتهای آتی فراخواند و ادامه داد: همه ما باید به این موضوع فکر کنیم که چگونه میتوانیم هم از ظرفیتهای استان و هم از سرمایههای داخل و خارج کشور برای توسعه کردستان بهره ببریم.
مرادنیا با اشاره به اینکه در آینده از محل ایجاد صنایعی چون پتروشیمی و فولاد مشاغلی ایجاد خواهد شد گفت: میزان اشتغال آفرینی این صنایع خیلی زیاد نیست و با جمعیت بیکار ۹۰ هزار نفری در کردستان حتما باید به فکر جذب سرمایههای بخش خصوصی و تبدیل سرمایههای آنان به کار و تولید برای استان باشیم.
مرادنیا در ادامه بخش خصوصی را مسوول تزریق روح امید به جامعه توصیف کرد و گفت: ما نیز به عنوان بخش دولتی تلاش میکنیم علاوه بر تامین زیرساختها، خواستهها و مطالبات جدی استان را از تهران پیگیری و به نتیجه برسانیم.
کمبود درآمد و بیکاری دو مشکل اساسی
معاون اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم در این نشست دو مشکل اساسی استان را کمبود درآمد و بیکاری عنوان کرد و خواستار ارایه راه حلهای عملیاتی و همفکری برای حل این دو مسئله از فعالان اقتصادی بخش خصوصی شد.
حسین فیروزی افزود: میزان درآمد مردم استان نصف میانگین کشوری است که این امر پیامدهای منفی برای استان به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه کمبود درآمد سرانه عامل ایجاد چرخه فقر در جامعه میشود افزود: چرخه فقر نیز عامل به نابودی کشاندن توانمندیها است وخلاقیت و ابتکار را از بین میبرد. فیروزی اشتغال را زمینهساز بروز خلاقیتها و توانمندی جوانان در عرصههای گوناگون ذکر کرد و ادامه داد: همه باید توجه داشته باشند که بیکاری زمینه ایجاد آسیبهای اجتماعی را فراهم میکند که در آینده میتواند مشکلات بسیاری ایجاد کند.
وی افزود: لازم است سرمایهگذاران برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد مردم به ظرفیت و پتانسیلهای موجود در استان اتکا کنند.
نظر شما