مظفر اسلامی در جلسه کارگروه استانی پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامتمحور استان کردستان که در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، با بیان اینکه الگوگیری غلط از الگوهای منفی ماهوارهای موجب شده است شمار قابل توجهی از جوانان جویای ورزش برای رسیدن به ظاهری متناسب با این الگوها اقدام به استفاده از مکملهای ورزشی بکنند.
جانشین دبیر پیشگیری مبارزه با قاچاق محصولات سلامتمحور دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه به حدی الگوپردازی ما غلط است که مشکلات جدی را در این حوزه به دنبال داشته است، اذعان داشت: ظاهر ورزش امروز برای آنها مهم است و این ظاهر به راحتی به دست نمیآید و به همین دلیل باشگاهها از این موضوع سوء استفاده کرده و مکملهای ورزشی را پیشنهاد میکنند، گفت: مصرف مکملهای ورزش باید در مرحله قهرمانی انجام گیرد این در حالی است که ورزشکاران در همان مراحل آغازین شروع به ورزش اقدام به استفاده از این مکملها میکنند.
وی با تاکید بر اینکه افراد ذیصلاح باید این مکملها را تجویز کنند، اذعان داشت: متاسفانه درصد قابل توجهی از این مکملهای ورزشی که امروز در سطح باشگاهها توزیع میشود، قاچاق بوده و نشانه آن نیز ارزان بودن آن است.
جانشین دبیر پیشگیری مبارزه با قاچاق محصولات سلامتمحور دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: زنجیر تولید و توزیع کالا در داروخانهها کاملا مشخص بوده از این رو ورزشکارانی که در سطح قهرمانی قرار دارند باید برای تهیه مکمل از طریق این زنجیره اقدام نمایند.
اسلامی با بیان اینکه البته مصرف این مکملهای ورزشی از نوع قاچاق و غیرقاچاق هردو برای بدن آسیبرسان است، گفت: افرادی که از این نوع مکملها استفاده میکنند، در اکثر موارد دچار مشکلات کبدی و عوارض داخلی میشوند.
وی به برخی اقدامات انجام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان برای مقابله با توزیع این دست کالاها اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از عمده کارهایی که برای مقابله با این مهم انجام شده اقدامات فرهنگی از جمله برگزار نمایشگاههای مختلف و کلاسهای آموزشی و غیره است.
اسلامی اظهار کرد: در 9 ماهه امسال از 175 باشگاه ورزشی بانوان و آقایان و 380 مورد بازرسی از عطاریهای سطح استان انجام گرفته و 6 مکان متخلف نیز به تعزیرات معرفی شدهاند.به گفته وی، ارزش ریالی کالاهای کشف شده در 26 واحدهای متخلف 161 میلیون 680 هزار ریال بوده و 49 قلم کالای قاچاق به ارزش بیشتر از 105 میلیون ریال نیز در این بازرسیها کشف و منهدم شده است.
جانشین دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق و ارز کردستان هم در این جلسه گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق محصولات محور نباید هیچگونه کوتاهی و اغماضی از سوی دستگاههای متولی امر صورت بگیرد.
علی خداویسی گفت: با توجه به اینکه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور از اهمیت زیادی برخوردار است انجام اقدامات اساسی در این حوزه از سوی متولیان امر ضروری است.
جانشین دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق و ارز کردستان گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور نباید هیچگونه کوتاهی و اغماضی از سوی دستگاههای متولی این حوزه صورت بگیرد.
خداویسی تصریح کرد: متاسفانه در خیلی از جاها در بحث مقابله و مبارزه مسائل را باتوجه به شرایط خاص منطقه با اغماض نگاه میکنیم، اما در زمینه محصولات سلامتمحور هیچگونه اغماضی قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه اعضا باید نسبت به پیگیری مصوبات جلسات قبل جدیت بیشتری داشته باشند، گفت: اگر این مصوبات اجرایی نشود برگزاری این جلسات ارزشی نخواهد داشت.
جانشین دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق و ارز کردستان خواستار ارائه گزارش کار در زمینه عملکرد دستگاهها در حوزه مبارزه و مقابله با محصولات سلامت محور شد و اظهار کرد: یکی از آیتمهای ارزیابی و سنجش تمام دستگاهها ارائه گزارش عملکرد آنها بوده از این رو انتظار داریم اعضای کارگروه در این زمینه اهتمام جدی داشته باشند.
خداویسی با اشاره به محور اصلی برگزاری این جلسه اذعان داشت: پیگیر مصوبات جلسات گذشته و بررسی وضعیت انبارهای غیررسمی از مهمترین محورهای این جلسه بوده است.
وی تصریح کرد: باید برای شرکتهای پخش جلساتی برگزار و طی آن آمار انبارهای غیر رسمی اعلام و نسبت به بسته شدن آنها اقدام شود.جانشین دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق و ارز کردستان با تاکید براینکه که آماری دقیقی از انبارهایی که به صورت غیررسمی فعالیت میکنند در استان وجود ندارد، اذعان داشت: از ابتدای امسال تا کنون از 65 انبار مجوزدار در سطح استان بازدید انجام شده است.
نظر شما