به گزارش کردپرس، محمدمهدی شهریاری در جلسه توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجان غربی که با حضورطاهریان سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، خسروتاج رییس سازمان توسعه تجارت ایران، عسگری رییس کل گمرک ایران در محل استانداری ترتیب یافت، افزود: این در حالی است که مجموع اعتبار هزینه شده در سال 92 برای طرح های عمرانی کل کشور حدود 180 هزار میلیارد ریال بود.
وی با اشاره به عقب ماندگی های استان در حوزه های مختلف که در طول سالیان بر استان تحمیل شده است ، اضافه کرد: با وجود اجرای این حجم طرح های عمرانی، آذربایجان غربی هنوز با مشکلات قابل توجه زیرساختی به ویژه در مرزها روبروست که امیدواریم با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید، این مشکل در سال های آینده حل شود.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی از جمله استان های مهم در راستای توسعه تجارت خارجی به شمار می رود و سهم قابل توجهی از تجارت کشور از مرزهای این استان اتفاق می افتد، اظهار کرد: در راستای بهره مندی از این ظرفیت ها، مشکلات زیادی وجود دارد که تعدد سازمان های تصمیم گیر در مرز، مشکلات زیرساختی و مسیرهای دسترسی به مرز، کمبود مرزهای استان و نیاز به راه اندازی 2 مرز جدید و کمبود نمایشگاه های معرفی محصولات استانی در کشورهای مختلف به ویژه ترکیه از جمله این مشکلات به شمار می رود.
استاندار آذربایجان غربی بر لزوم حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه استان تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به مزیت های اقتصادی، سرمایه گذاران زیادی در داخل و خارج کشور برای حضور در استان اعلام آمادگی می کنند ولی باید دستگاه های اجرایی به ویژه در مرکز، حمایت های لازم را از این افراد داشته باشند تا به سرعت زمینه سرمایه گذاری فراهم شود.
محمد ابراهیم طاهریان سفیر ایران در ترکیه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه میزان تجارت بین این 2 کشور حدود 12 میلیارد دلار است، اظهار کرد: همه بخش های ملی و استانی باید در راستای رسیدن این رقم به 30 میلیارد دلار تلاش کنند.
وی روابط فعلی ایران و ترکیه را در همه بخش ها بسیار خوب و قابل توجه ارزیابی کرد و ادامه داد: این روابط خوب، زمینه ای برای توسعه همکاری ها و افزایش تجارت 2 طرف است که از این فرصت باید به بهترین شکل ممکن بهره برد.
فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران نیز در این جلسه از انجام مقدمات تجهیز مرز بازرگان به 2 دستگاه x ray خبر داد و گفت: این دستگاه ها که دارای تکنولوژی روز هستند، تا اردیبهشت ماه امسال در مرز بازرگان راه اندازی می شود که این امر، نقش مهمی در تسهیل تجارت در یکی از بزرگترین مرزهای کشور خواهد داشت.
وی افزود: طرح جامعی برای مرز بازرگان در آذربایجان غربی تدوین شده است که اجرای این امر نقش مهمی در توسعه مبادلات مرزی بین ایران و ترکیه و رسیدن به حجم پیش بینی شده 30 میلیارد دلاری تجارت بین این 2 کشور دارد.
وی اظهار کرد: اولویت اول سازمان گمرک ایران، تجهیز گمرک بازرگان است و مشکلی برای این امر نداریم.
رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه 146 گمرک در کشور فعال است، ادامه داد: تعدد گمرک در کشور بسیار زیاد است و این تعدد با توجه به وجود هفت منطقه آزاد، 66منطقه ویژه و بازارچه های مرزی بسیار بیشتر به نظر می رسد.
مجتبی خسروتاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه توسعه پیوندهای منطقه ای به ویژه کشورهای همسایه از جمله مهمترین سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود، گفت: در این بین، ترکیه با توجه به اینکه در مسیر تجارت اروپایی ایران قرار داشته و ظرفیت های ترانزیتی قابل توجهی نیز دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و استان آذربایجان غربی نیز به علت دارا بودن تنها مرز رسمی کشور با ترکیه، بسیار مهم است.
وی هدف گذاری 30 میلیارد دلاری تجارت ایران با ترکیه را یادآوری کرد و افزود: این 30 میلیارد دلار باید به صورت طبقه بندی در بخش های مختلف ریز شود تا برنامه کاری بخش های گوناگون تهیه و بر اساس آن، زمینه های اجرای اقدامات لازم طرح شود.
وی اضافه کرد: افزایش شیفت های کاری مرز بازرگان به سه شیفت هشت ساعته در 2 طرف مرز، انتقال بخشی از تردد کامیون ها از مرز بازرگان به مرز سرو، توجه ویژه به توسعه خط ریلی مسافری در مرز رازی خوی، ارائه برنامه کاری نمایشگاه های خارجی برای جلوگیری از تداخل در برگزاری این نمایشگاه ها از جمله مهمترین مواردی است که می تواند در توسعه تجارت زمینی ایران و ترکیه موثر باشد.
نظر شما