احتمال تغییر استراتژی جنگ به دنبال گیر افتادن ترکیه در باتلاق عفرین

سرویس جهان- برخی کارشناسان و نظامیان سابق ارتش ترکیه معتقدند ترکیه با گذشت حدود یک ماه از عملیات عفرین پیشرفت قابل توجهی در جنگ علیه کردها نداشته و به همین دلیل ممکن است استراتژی نظامی خود را تغییر دهد.

به گزارش کردپرس، ترکیه 20 ژانویه 2018 حملات هوایی و زمینی خود را با همکاری نیروهای شورشی در سوریه برای تصرف سریع کانتون کردنشین عفرین در شمال سوریه آغاز کرد. دولت ترکیه قصد داشت سریعا این منطقه را از کنترل نیروهای کرد خارج کند و اداره آن را به دست نیروهای ارتش آزاد تحت حمایت خود بسپارد. این کشور همچنین تهدید کرده است به دنبال خاتمه عملیات عفرین به سراغ کردها در منبج خواهد رفت و ypgرا نیز از این منطقه بیرون خواهد کرد.

اما بر اساس گزارش رسانه های نزدیک به دولت ترکیه تاکنون یک شهر کوچک، 40 روستا و 17 تپه استراتژیک در عفرین به دست نیروهای ترکیه و حامیان شورشی آنها در سوریه افتاده است که در مقابل انتظارات مقامات ترکیه از عملیات شاخه زیتون در عفرین دستاورد ناچیزی به شمار می رود.

برخی نظامیان سابق ارتش ترکیه و کارشناسان مسائل این کشور معتقدند ترکیه در باتلاق جنگ عفرین گیر افتاده است و ممکن است استراتژی خود را در جنگ با نیروهای کرد سوریه تغییر دهد. هالدون سولماز ترک ژنرال سابق ارتش ترکیه به خبرگزاری شین هوا گفته است به نظر می رسد عملیات نظامی ترکیه در عفرین در باتلاقی گیر کرده است و باید ارزیابی جدیدی از وضعیت موجود صورت بگیرد و اقدامات جدیدی انجام شود.

این کارشناس نظامی که در حال حاضر عضو اندیشکده قرن 21 استانبول است درباره تهدید ترکیه به انجام حمله دیگری در شمال سوریه علیه کردها در منبج گفت: ارتش ترکیه در حال حاضر در باتلاق عفرین گیر افتاده و آغاز عملیات دیگری در منبج مشکل است.

حسن کانی استاد روابط بین الملل در دانشگاه کولتور استانبول نیز به شین هوا گفته است این که پیشروی ارتش ترکیه کند است جای شگفتی دارد. زیرا ارتش ترکیه از جت های جنگنده و تانک برای پشتیبانی از نیروهای زمینی استفاده می کند. درست است منطقه عفرین دارای تپه های زیادی است اما پیشروی در این عملیات به قول وی علیه یک گروه تروریستی که منظور نیروهای کرد سوریه یا ypg است، محدود است.

این استاد دانشگاه احتمال داد اگر عملیات به این صورت پیش برود تغییراتی در اهداف عملیات داده می شود. وی هشدار داد اگر تلفات ارتش ترکیه به همین صورت بالا برود و اثرات منفی آن بر اقتصاد ترکیه بیشتر شود ممکن است نظر افکار عمومی ترکیه نیز که در حال حاضر با این عملیات موافق است تغییر کند.

سولمازترک معتقد است ارتش ترکیه در روزهای آینده نیز پیشروی چشم گیری در عفرین نخواهد داشت و علاوه بر آن فشارهای بین المللی و تلفات نیروها را باید به مشکلات ارتش در ادامه عملیات اضافه کرد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 53907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha