به گزارش کردپرس، ارتش ترکیه اعلام کرده است از 20 ژانویه 2018 تا امروز که 27 روز از عملیات شاخه زیتون در عفرین برای بیرون راندن نیروهای کرد می گذرد بیش از 40 روستا، یک شهر کوچک و نزدیک به 20 تپه استراتژیک را در عفرین تصرف کرده است. دولت ترکیه در ابتدای عملیات شاخه زیتون اعلام کرد می خواهد نیروهای کرد سوریه موسوم به ypg را از تمام کانتون عفرین بیرون براند و کنترل این منطقه را از دست کردها خارج سازد اما یک کارشناس روس مسائل کردها به کردپرس گفت شک دارد ترکیه بتواند به طور کامل عفرین را کنترل کند.
اخمتوف به خبرگزاری کردپرس گفت: به دلیل این که بیشتر جمعیت کانتون عفرین کرد هستند مطمئن نیستم ترکیه بتواند به طور کامل کنترل عفرین را در دست بگیرد. علاوه بر این، من شواهدی مبنی بر این که ترکیه کادرهای لازم و تسهیلات مورد نیاز را برای اداره عفرین آماده کرده باشد نمی بینم. نمی توان بدون داشتن پروژه ی برای تشکیل حکومت محلی وارد یک منطقه شد.
پژوهشگر اندیشکده روسی راشا دیرکت درباره هدف ترکیه از تهاجم به عفرین گفت: عملیات شاخه زیتون ترکیه تاکتیکی است اما اهداف استراتژیک دارد.
تیمور اخمتوف درباره دلایل عدم تمایل ترکیه به حضور درازمدت در عفرین به کردپرس گفت: من فکر نمی کنم ترکیه علاقه ای به کنترل کامل عفرین داشته باشد زیرا این امر منجر به دادن تلفات بیشتر و درپی داشتن هزینه های زیادتر بوده و مسئولیت هر گونه خشونتی در عفرین نیز متوجه این کشور خواهد بود.
کارشناس مسائل کردی درباره مواضع روسیه در قبال کردهای سوریه افزود: مقامات روسی دائما به کردهای سوریه گفته اند حق دارند برای برنامه های سیاسی خود بجنگند. اما از نظر روسیه تلاش کردهای سوریه باید در چارچوب جنگ داخلی سوریه قرار بگیرد. به عبارت دیگر، کردهای سوریه از نظر روسیه نباید رویاهای منطقه ای که فراتر از سوریه برود در ذهن داشته باشند. از نظر روسیه، همکاری نیروهای سوریه دموکراتیک و آمریکا نمونه ای از تمایل کردهای سوریه فراتر از تقابل داخلی در سوریه است زیرا با اتحاد کردهای سوریه با آمریکا و همراه شدن با منافع جهانی آنها به طور اتوماتیک مرزهای سوریه را درنوردیده و تبدیل به بخشی از مسائل سیاسی منطقه ای می شوند.
تیمور اخمتوف معتقد است روسیه به ترکیه در تهاجم به عفرین چراغ سبز نشان داده است. اخمتوف میگوید: روسیه با اجازه دادن به ترکیه در تهاجم نظامی به عفرین می خواهد به کردهای سوریه نشان دهد اگر آنها به دنبال رویاهای منطقه ای خود بروند و بر مسائل سوریه تمرکز نداشته باشند قدرت های منطقه ای مانند عراق، ترکیه و برخی کشورهای دیگر ساکت نخواهند نشست.
کارشناس اندیشکده راشا دیرکت درباره مشارکت کردهای سوریه در جنگ با ترویسم بویژه داعش و آینده سیاسی آنها به کردپرس گفت: کردها قربانی زیادی در مبارزه با تروریسم دادند. آنها نشان دادند که با ایجاد شوراهای محلی از طریق انتخابات می توانند امور خود را اداره کنند. اکنون باید کردهای سوریه نشان دهند که خطری از جانب آنها متوجه حاکمیت سوریه نیست. اگر کردهای سوریه ثبات را در مرزهای ترکیه ایجاد کنند قادر خواهند بود در بازسازی سوریه همکاری کنند. از طرف دیگر، اگر کردها وفاداری خود را به ملت سوریه نشان دهند برنده تغییرات سیاسی در سوریه خواهند بود.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما