بهره بردای از 269 پروژه در بخش کشاورزی با اشتغالزایی 952 نفر در کردستان

سرویس کردستان- جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان با حضور نماینده ولی فقیه در استان و رییس سازمان جهاد کشاورزی و تعدادی از مدیران ادرات برگزار شد و در این جلسه بر اهمیت توسعه بخش کشاورزی در استان تاکید شد.

به گزارش کرد پرس، معاون امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی کردستان در این جلسه با بیان اینکه ۳۴۲ میلیارد تومان در سال‌جاری تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی استان پرداخت شده است، گفت: در سال جاری به سه مناسب هفته دولت، هفته جهاد کشاورزی و دهه مبارک فجر ۲۶۹ پروژه بخش کشاورزی در شهرستان های مختلف استان به بهره برداری رسیده است. ارزش ریالی این پروژه‌های به بهره برداری رسیده بیش از ۱۸۷ میلیارد تومان بوده است.

محمد پیشداد با بیان اینکه بهره برداری از این تعداد پروژه زمینه ایجاد اشتغال برای ۹۵۲ نفر را فراهم کرده است، گفت: ۳۳ میلیارد تومان نیز در قالب کمک‌های بلاعوض برای تجهیز مزارع به آبیاری تحت فشار و اجرای روش‌های نوین آبیاری استان طی امسال پرداخت شده است. معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اذعان داشت: با تلاش و پیگیری های مکرر صورت گرفته بیش از ۲۴ میلیار تومان خط اعتباری مکانیزاسیون استان جذب شده است.

صادرات 90 محموله دام و فرآورده‌های خام دامی به خارج کشور

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان هم از صادرات 90 محموله دام و فرآورده‌های خام از این استان به خارج از کشور از ابتدای امسال تا کنون خبر داد و گفت: تأمین بهداشت، سلامت و فراهم کردن رفاه دام، کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دامی، تأمین و تضمین بهداشت و سلامت فرآورده‌های دامی، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام، فراهم کردن شرایط ورود به بازارهای جهانی، توسعه پایدار و سرمایه‌گذاری در بخش دام و اجرای الزامات، مقررات و دستورالعمل‌های بهداشتی سازمان‌های بین‌المللی مرتبط از مهمترین اهداف و رسالت‌های این سازمان است.

مجتبی ورمقانی گفت: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع 90 محموله دام و فرآورده‌های دامی از استان به کشورهای مختلف شامل بیش از 4 هزار راس گوساله پروار نر به عراق، 235 هزار و 747 کیلو ماهی خوراکی منجمد ( قزل آلا ) روسیه، عراق، عمان و امارات متحده عربی، 15 هزار کیلوگرم پشم گوسفندی به هندوستان، 14 هزار قطعه ماهی زنده به عراق و 7 قلاده دام همراه مسافر به کشورهای آمریکا ، ترکیه ، عراق و گرجستان صادر شده است.

وی تصریح کرد: کردستان از نظر تعداد واحدهای گوشتی دارای رتبه 12، تعداد کل واحدهای طیور رتبه 14، از نظر جوجه ریزی واحدهای گوشتی رتبه 8 ، از نظر کمترین میزان تلفات رتبه 5 و از نظر تعداد کانون بیماری رتبه 20 کشوری را دارد . ورمقانی به اقدامات انجام شده در راستای کنترل و پیشگیری بیماری انفولانزای فوق حاد در استان اشاره کرد و افزود: انجام اقدامات وسیع آموزشی و ترویجی بویژه تشکیل کلاس‌های آموزشی برای مرغداران تمام شهرستان‌ها، کارشناسان پهنه تمام نقاط استان ، دهیاران، بهورزان و روستائیان 4 شهرستان و تهیه و توزیع کتاب، پوستر و پمفلت در دی‌ماه سال‌جاری با همکاری مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران و دانشگاه علوم پزشکی و فرمانداری‌ها از جمله اقدامات انجام گرفته در این راستا بوده است.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، ستادهای استانی و شهرستانی پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تشکیل و اطلاع‌رسانی و شرح وظایف به اعضای ستاد اعلام شده است. وی از تشدید مراقبت و پایش از واحدهای اپیدمیولوژیک طیور، اجرای مراقبت فعال و غیر فعال از تمام واحدهای اپیدمیولوژیک طیور«واحدهای صنعتی ،پرندگان مهاجر و وحشی و کوتاه پرواز، طیور روستایی، کشتارگاه‌های طیور و کارخانه جوجه کشی خبر داد و گفت: در این راستا 3 هزار و 700 مورد بازدید، 8 هزار و 600 مورد نمونه برداری و 11 هزار و 920 مورد آزمایش انجام شده است. ورمقانی اضافه کرد: بازدید از 170 مورد وقوع موارد مشکوک تلفات در سطح روستاها و مرغداری‌های استان و انجام نمونه برداری و ارسال 365 نمونه به آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی انجام شده است.

اختصاص 6 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی کردستان

مدیر شعب بانک کشاورزی کردستان هم گفت: 6 هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب 35 هزار و 459 پرونده به بخش کشاورزی استان اختصاص داده شده است.

اسعد فهیمی با بیان اینکه 90 درصد تسهیلات سال جاری به بخش های مختلف کشاورزی شامل زراعت، دامپروری، طیور (مرغداری ها) و خدمات پرداخت شده است، گفت: بخشودگی جرایم دیرکرد تسهیلات از دیگر برنامه هایی است که بانک کشاورزی آن را دنبال و اجرایی کرده و از محل بند 'د' تبصره 35، جرایم دیرکرد هفت هزار و 296 متقاضی را به مبلغ حدود 252 میلیارد ریال و از محل بند 'و' تبصره 16 جرایم دیرکرد به مبلغ 340 میلیارد ریال را بخشوده است.

به گفته وی، در بخش کشت پاییزه نیز 2 هزار و 200 میلیارد ریال تسهیلات در قالب 12 هزار فقره، 50 میلیارد ریال در قالب 33 فقره به بخش اشتغال فراگیر، 153 میلیارد ریال در قالب 73 طرح برای اجرای رونق تولید در حوزه کشاورزی پرداخت شده است.

کد خبر 53992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha