تقدیر از فعالان فرهنگی موثر در انتخاب مهاباد به عنوان شهر خلاق ایران

سرویس آذربایجان غربی- رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد، انتقادها از انتخاب مهاباد به عنوان شهر اول خلاق ایران در حوزه کتابخوانی را غیر منصفانه دانست.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد یکشنبه (20 اسفند) در مراسم تجلیل از فعالان فرهنگی موثر در انتخاب مهاباد به عنوان شهر خلاق ایران در عرصه کتاب و کتابخوانی گفت: در روزهای اخیر انتخاب مهاباد به عنوان شهر اول خلاق ایران در حوزه کتابخوانی مورد انتقاد قرار گرفته اما این انتقادها منصفانه نیست.

قادر مرادی افزود: زیر پوست این شهر فعالیت های فرهنگی در حال انجام بوده و به مرور زمان نیز می‌توانند این مجموعه فعالیت‌ها تغییرات اساسی در عرصه فرهنگی شهر مهاباد را رقم بزنند.

وی ادامه داد: در شهرستان مهاباد فعالیت های چشمگیری در عرصه کتابخوانی در شهر و روستاهای آن شکل گرفته، برگزاری نشست های کتابخوانی، شعر خوانی، قصه گویی و سایر فعالیت های فرهنگی در عرصه ی کتاب از این جمله اند. همچنین در سال ۹۳ روستای گوک تپه جز چند روستای برتر کشور در عرصه کتابخوانی انتخاب شد و در سال ۹۵ نیز روستای داشخانه توانست رتبه برترین روستاهای کشور در عرصه کتابخوانی را کسب کند و از این طریق امتیازات فراوانی را برای کتابخانه روستای خود به دست بیاورد.

مرادی ضمن تشکر از مسئولین، فرماندار سابق و شورای اسلامی سابق مهاباد اظهار داشت: عنوان شهر اول خلاق ایران برای مهاباد متعلق به سال ۹۷ است، از این رو اداره ارشاد همچنان پذیرای طرح های خلاقانه فعالین فرهنگی عرصه کتاب است.

در این مراسم شهردار مهاباد ضمن تبریک عنوان شهر اول خلاق گفت: این عنوان متعلق به همه شهرستان مهاباد است و انتظار می‌رود که سال آینده با اعتماد به نفس و به کار گیری برنامه های خلاقانه بتوانیم رتبه اول را در جشنواره پایتخت کتاب ایران کسب کنیم.

علیزاده آذر ادامه داد: با توجه به ظرفیت موجود و سمن‌های فعال در شهرستان مهاباد این عنوان برازنده شهر مهاباد است ما باید در برنامه‌های آتی نقش سمن ها، توانایی و جایگاه اجتماعی آنها را نیز لحاظ کنیم.

حسن سالاری نماینده کتابداران و مدیر کتابخانه عمومی مهاباد نیز گفت: نشست های متعدد کتابخانه ای با حضور نویسندگان و ادیبان شهرستان در طول سال برگزار شده بود و این مراسمات همچنان ادامه دارد اما به دلیل نبود بودجه و عدم حمایت از این نشست های کتابخانه ایی، در سال جاری مجبور بودیم که تعداد این جلسات را را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: با این وجود نویسندگان و ادیبان همیشه همیار و حامی ما بوده اند علاوه بر نشست های کتابخوانی برنامه های قصه گویی، نقد و بررسی کتاب و نمایشگاه های کودکان و نوجوانان نیز برگزار شده بود.

سالاری با اشاره به برنامه‌های آتی کتابخانه عمومی گفت: در راستای اهمیت کتاب و کتابخوانی باید برنامه‌هایی با حضور و نقش آفرینی کتابخوانهای فعال مهاباد برگزار شود تا این امر ضمن کاهش تاثیر فضای مجازی بر کودکان از آسیب های اجتماعی نیز بکاهد.

در ادامه گلابی آذر مدیر انجمن ادبی مهاباد ضمن تبریک این عنوان برای مهاباد گفت: برگزاری جلسات متعدد ادبی و فرهنگی، برگزاری مراسم شب شعر منطقه‌ای در مهاباد، اجرای طرح‌های "بخوانیم و ببخشیم"، طرح کتابخانه های روستایی با حمایت خیرین بخشی از اقدامات فرهنگی شهر مهاباد در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بوده است.

وی ساماندهی مقبره الشعرا که محلی برای انجام فعالیت‌های ادبی و فرهنگی مهاباد است را عامل در افزایش امتیاز شهر مهاباد در جشنواره مذکور دانست وافزود: انتظار می‌رود شهرداری مهاباد نسبت به مزین نمودن مبلمان شهری به المان های کتابخوانی اقدام کند.

گلابی آذر ادامه داد: مهاباد با شعار (آب و کتاب در بحران هستند) در جشنواره پایتخت کتاب ایران شرکت کرده و توانست عنوان شهر اول خلاق کشور را کسب کنند البته انتظار می‌رفت که رتبه اول را نیز با وجود تلاش‌های شکل گرفته به دست می آورد.

در این مراسم سید رسول نبوی عضو کمیسیون فرهنگی شورای دور چهارم نیز انتقادهای شکل گرفته در خصوص انتخاب مهاباد به عنوان شهر خلاق را غیرمنصفانه دانست و گفت: فعالیت‌های فرهنگی زیادی در مهاباد در حال شکل گیری است و نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.

نبوی افزود: انتخاب و ارسال کتاب برای کتابخانه زندان مهاباد، تجهیز روستاهای مهاباد به کتابخانه، احداث اولین کتابخانه مستقل در شهر ربط از طرف فعالین فرهنگی و خیرین شهر مهاباد نیز اقدام دیگری در این راستا بود.

سخنران دیگر مراسم دکتر خالق جلیل نژاد اظهار داشت: خروج از انفعال فرهنگی و مرکزیت زدایی توسعه فرهنگی از دلایل شکل‌گیری جشنواره پایتخت کتاب در ایران بود.

وی ادامه داد: زیرساخت توسعه فرهنگی مهاباد کمتر از متوسط استانی و ملی است بنابراین ضروری است که توسعه این شاخص با حضور فعالین فرهنگی و با توجه به ظرفیت موجود شکل بگیرد در همین راستا تعهد اجتماعی شهروندان و تقویت فرهنگ پویا با تکیه بر سه محور "آزادی، پرسشگری و اخلاق" می‌تواند فرصت‌های شکل‌گیری توسعه فرهنگی را فراهم آورد و زمینه را برای رشد و گفتگوی اجتماعی نیز آماده سازد.

در پایان از طرف فرمانداری ویژه مهاباد، شهردار و رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد از فعالین عرصه ی کتاب و کتاب خوانی تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 55394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha