زمین های منطقه ویژه اقتصادی بانه  از سال آینده با اقساط بلند مدت واگذار می شود

سرویس کردستان- معاون فنی سازمان صنایع کوچک شهرک های صنعتی کشور گفت: زمین های منطقه ویژه اقتصادی بانه در شهریور ماه سال آینده با حداقثل پیش پرداخت و با اقساط بلند مدت به متقاضیان وسرمایه گذاران واگذار می شود.

به گزارش خبرنگار کرد پرس فتح علی محمد زاده در جریان بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بانه با بیان اینکه عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه از 2 ماه قبل آغاز شده اظهار داشت: مساحت منطقه ویژه اقتصادی بانه 84 هکتار است و این منطقه برای انجام فعالیت های تولیدی و ایجاد صنایع کوچک و بزرگ احداث می شود و برای تامین زیرساخت های آن حدود 5 میلیارد توان اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به چگونگی واگذاری زمین به متقاضیان اظهار کرد:برای خرید زمین ها سرمایه گذار یک پیش پرداخت حداقلی پرداخت می کند و مابقی پول را به صورت اقساط بلند مدت پرداخت می کند حداقل اقساط 36 ماهه است.

وی ادامه داد: در صورتی که سرمایه گذار طرح مورد نظر زودتر از موعد مقرر به بهره برداری برساند از مشوق های خاص برخوردار می شود.

وی گفت: تاکنون : 50 هزار متر مربع خاک برداری، شبکه برق رسانی تا ورودی منطقه ویژه اقتصادی، حفاری چاه آب، احداث مخزن ذخیر آب به ظرفیت 500 متر مکعب انجام شده است.

وی احداث واحدهای کوچک را در راستای توسعه صنایع روستای یکی دیگر از برنامه های اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه عنوان کرد و گفت: برای توسعه صنایع کوچک کارگاه های در کنار واحد های برزگ تولید احداث می شود و با اقساط بلند مدت به متقاضیان واگذار می شود.

محمد زاده افزود: توسعه صنایع کوچک و روستایی یکی از محورهای مهم ایجاد اشتغال در شهرهای کم جمعیت است و این این منطقه هم علاوه بر صنایع بزرگ تولید کارگاه های کوچک مطابق با ظرفیت های منطقه ایجاد می شود.

وی اظهار داشت: به همزمان با تامین زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی بانه واگذاری زمین به سرمایه گذاران، کارآفرینان و تولید کنندگان آغاز می شود.

به گفته محمد زاده استان کردستان دارای ظرفیت های مهم اقتصادی مبتنی بر رشته فعالیت های صنایع روستایی است در مناطقی صنعت روستای توجیه اقتصادی داشته باشد شهرک های صنعتی ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه واگذاری زمین در منطق کوهستانی بسیار سخت است افزود: در صورتی که زمین مناسب از اراضی ملی منطقه در اختیار سازمان قرار گیرد همزمان با این منطقه عملیات اجرایی شهرک صنعتی شماره 2 بانه آغاز می شود که امیداوارم با همکاری مسئولین این امر محقق شود.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور خاطر نشان کرد: توسعه صنعتی مبتنی بر ظرفیت های منطقه یک انتخاب نیست با توجه به خشکسالی که بر کشور حاکم است توسعه صنعتی یک ضرورت است که از تثبت جمعیت و جلوگیری از مهاجرت به شهرها می کنند.

وی اضافه کرد: مهمترین دلیل ایجاد منطقه ویژه اقتصادی این است که سرمایه گذارانی که در زمینه صادرات و واردات فعال هستند از طرفیت های منطقه در زمینه معافیت های مالیاتی و گمکری برخوردار شوند و زمینه را برای صادرات و واردات کالا فراهم کنند.

در ادامه این بازدید سرپرست شرکت شهرک های صنعتی کردستان بابیان اینکه قیمت زمین در منطقه ویژه اقتصادی بانه بنا بر ضرورت توسعه صنایع تولیدی کاهش می یابد، گفت: در برخی از شهرک های صنعتی قیمت زمین را تا 75 درصد کاهش دادیم و در این منطقه هم قیمت های بنابر ظرفیت های منطقه تعیین می شود.

محمد دره وزمی افزود: برای رونق و توسعه منطقه ویژه اقتصادی باید سرمایه گذاران مواد اولیه وارداتی را به کالاهای صادراتی تبدیل کنند نزدیکی بازارچه سیرانبند بانه با منطقه ویژه اقتصادی یکی از مزیت های این منطقه است و در رونق صادرات و واردات نقش مهمی ایجاد می کنند.

وی خاطر نشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه به عنوان نخستین منطقه ویژه اقتصادی غرب کشور نقش مهمی در تبادل کالا، افزایش صادرات و واردات و رونق اقتصادی منطقه دارد.

طرح منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال 89 در دولت دهم به تصویب رسید که عملیات اجرایی آن با تاخیری چند ساله موجه شده و عملیات اجرایی از 2 ماه قبل آغاز شده و در سال 97 زمین های منطقه برای وگذاری به سرمایه گذاران اماده می شود.

در چهارم دی ماه سال 95 معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از این منطقه بازدید کرد که وعده دادند منطقه ویژه اقتصادی در 6 ماه به بهره برداری برسد و همزمان با این سفر عملیات اجرایی آغاز شود.

منطقه ویژه اقتصادی بانه در 20 کیلومتری غرب بانه و در 5 کیلومتری بازارچه سیرانبند بانه واقع شده است.

کد خبر 55604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha