شناسایی بیش از 5هزار حلقه چاه غیر مجاز در مهاباد

سرویس آذربایجان غربی- رئیس امور آب مهاباد از شناسایی 5هزار و 107 حلقه چاه غیر مجاز دراین شهرستان خبر داد.

محمد عبداللهی سه شنبه (28 فروردین) در شورای حفاظ منابع آب این شهرستان گفت: مجموعه بارندگیهای سال آبی ۹۶-۹۷، ۳۰۹ میلیمتر است که این آمار در سال آبی گذشته ۲۱۳ میلیمتر بوده است. همچنین حجم مخزن سد مهاباد در حال حاضر ۱۷۰ میلیون مترمکعب است که سال گذشته در این زمان ۱۶۵ میلیون مترمکعب بود.

وی افزود: ورودی به سد مهاباد 6.5 متر مکعب بر ثانیه بوده که سال گذشته ۴۷ متر مکعب بر ثانیه بوده است و خروجی سد مهاباد در حال حاضر 0/7 متر مکعب است که برای مصارف کشاورزی رهاسازی می شود در حال حاضر نیز کد ارتفاعی سد مهاباد ۱۳۵۵ متر است که نسبت به سال قبل نیم متر افزایش یافته است.

عبداللهی ادامه داد: سال گذشته 44.6 رهاسازی از آب سد مهاباد صورت گرفته و امسال نیز 12.7 متر مکعب رها سازی به منظور احیای دریاچه ارومیه صورت گرفت که مرحله دوم آن به دلیل کاهش وجود ذخایر برفی و درخواست نماینده مهاباد از وزیر نیرو متوقف شد.

وی گفت: برق تولیدی امسال ۱۰۳۵ مگاوات است که سال گذشته ۱۰۰۰ مگاوات برق تولید شده است.

رئیس امور آب افزود: تاکنون ۱۱ میلیون مترمکعب آب همانند سال قبل برای شرب به مصرف رسیده، همچنین در بخش صنعت ۶۰۰ متر مکعب که سال گذشته ۴۵۰ متر مکعب بوده و در بخش کشاورزی نیز ۵ میلیون مترمکعب برای کشاورزی به مصرف رسیده که سال قبل یک میلیون مترمکعب بوده است.

وی در خصوص چشمه های شناسایی شده در سطح شهرستان مهاباد اظهار داشت: تاکنون ۲۵۳ دهنه چشمه شناسایی شده و مجوز برای آبیاری تحت فشار این تعداد چشمه صادر شده است همچنین ۵ هزار و ۱۰۷ حلقه چاه غیرمجاز و یک هزار و ۲۶۸ حلقه چاه مجاز در سطح شهرستان مهاباد شناسایی شده اند.

عبداللهی گفت: در راستای تعادل بخشی به منابع و مصارف آب از ابتدای سال ۹۷ تا کنون اکیپ‌های گشت و بازرسی موفق شده اند 2 دستگاه حفاری غیرمجاز را توقیف و 2 حلقه چاه غیرمجاز را نیز پر کنند، علاوه بر آن دو پروانه بهره برداری چاه های غیرمجاز نیز باطل اعلام شده است.

وی تأکید کرد: در صورت بارش‌ باران در هفته آینده رهاسازی برای آبیاری کشاورزی انجام خواهد گرفت و برای اولین بار دشت مهاباد به صورت پایلوت انتخاب شده و تشکل های آب بران در پنجاه و دو نقطه دشت مهاباد عملیات تحویل و آبرسانی را انجام می دهند.

در این جلسه رئیس اداره هواشناسی مهاباد نیز از افزایش میزان بارندگی ها در مهاباد به نسبت سال گذشته خبر داد و افزود: ۳۱۹ میلیمتر بارندگی به صورت پهنه ایی و ۳۳۶ میلی متر به صورت نقطه ای در مهاباد به ثبت رسیده است.

غفور محمد پور گفت: بیشترین بارندگی ها در جنوب غربی شهر مهاباد بود و در پایین دست بارندگی کمتر صورت گرفته است. همچنین در استان بیشترین بارندگی با ۶۴۶ میلیمتر در سردشت و کمترین میزان بارندگی با ۱۶۷ میلیمتر در پلدشت ثبت شده است.

وی ادامه داد: در شهرستان مهاباد نسبت به سال گذشته در این موقع ۴ درجه افزایش دما و نسبت به دراز مدت 2.4 افزایش دما را شاهد بوده ایم و امسال سال گرمی پیش رو خواهد بود.

محمد پور افزود: در فصل بهار نیز یک تا دو درجه افزایش دما را خواهیم داشت و به تبع آن میزان تبخیر نیز افزایش می یابد، البته میزان بارندگی در فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته اما پراکنش بارندگی مطلوب بوده است. به نحوی که امسال ۴۳ میلی متر بارندگی در فروردین ماه ثبت شده در حالی که فروردین ماه سال گذشته ۶۴ میلیمتر بارندگی رخ داده بود.

رئیس اداره هواشناسی در خصوص سرمازدگی و خسارات کشاورزی در مهاباد گفت: مطابق پیش‌بینی‌های هواشناسی از چند روز قبل اعلام شد که اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه کاهش دما و سرمازدگی در راه است اما با وجود اطلاع رسانی باز هم خسارات در بخش کشاورزی شهرستان مشاهده می شود و شب گذشته 1.2 کاهش دما در مهاباد رخ داد که بیشترین مقدار کاهش دمای شب گذشته در استان به شهرستان اشنویه با سه درجه زیر صفر مربوط می شود.

وی ادامه داد: برای شنبه و یکشنبه هفته آتی بارندگی‌ ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر پیش بینی می شود.

در پایان معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد گفت: مشکل عمده در حوزه آب عمل نکردن به تئوری های موجود است. رسانه ها باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند زیرا بحران کمبود آب رو به رشد است.

ایرج شجاعی افزود: ثبات و پایداری در بخش آب با توجه به تغییرات اقلیمی موجود دستخوش تغییر شده است و اکنون جنگ آب در جنوب شرق کشور مشاهده می‌شود چرا که در کنار تغییرات اقلیمی، منابع آبی موجود به درستی از سوی دولت و مردم مدیریت نشده است.

فرماندار مهاباد تاکید کرد: رسانه‌ها باید در مورد بحران آب اطلاع رسانی و آگاه سازی انجام دهند تا همه ی اقشار جامعه نسبت به مسئله ی آب با دقت بیشتری عمل کنند.

وی با اشاره به مصرف اعظم آب در بخش کشاورزی گفت: ۵۰ درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می شود بنابراین باید به صورت علمی و عملی نسبت به مصرف بهینه آب اقدام کرده و استاندارد های تحویل آب و اصلاح کانالها در بخش کشاورزی رعایت شود تا بتوانیم از هدر رفت آب جلوگیری کنیم به همین منظور با حفاران چاه های غیرمجاز نیز به صورت قانونی برخورد خواهد شد.

کد خبر 57385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha