یکصد میلیارد ریال تسهیلات به حوزه روستایی بانه اختصاص یافته است

سرویس کردستان- فرماندار بانه گفت: امسال یکصد میلیارد ریال تسهیلات 4 درصد به حوزه روستایی اختصاص یافته که بیشتر این تسهیلات به حوزه کشاورزی اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس محمد فلاحی شامگاه سه شنبه در نخستین جلسه شورای کشاورزی بانه که در سالن جلسات فرمانداری این شهر برگزار شد افزود: امسال یکصد میلیارد ریال تسهیلات 4 درصدی به حوزه روستای برای توسعه بخش کشاورزی و صنایع دستی اختصاص یافته که بخش کشاورزی و باغی از تسهیلات بیشتری برخوردار می شود.

وی به بیان اینکه تجاری سازی محصولات کشاورزی به رونق و شکوفایی این بخش کمک می کند، گفت:در شهرستان بانه زمینه برای توسعه باغات دیم بویژه انگور سیاه وجود دارد و این ظرفیت ها باید شکوفا شود و زمینه برای تجاری سازی محصولات کشاورزی و باغی شهرستان فراهم شود.

وی اظهار کرد: در بدنه جهاد کشاورزی کارشناسی فعال است که باید کارشناسان تغییر رفتار در مخاطبان خود ایجاد کنند و کشاورزان را برای تولید بیشتر با روشهای جدید تشویق کنند.

فلاحی شالبافی را یکی از ظرفیت های مهم بانه عنوان کرد و گفت:وام اشتغال روستای در زمینه صنایع دستی با تسهیلات 4 درصد به متقاضان پرداخت می شود و زمینه برای رونق صنایع روستای فراهم می شود.

در ادامه جلسه مدیر جهاد کشاورزی بانه گفت: سال گذشته 126 هزار تن محصولات کشاورزی بانه از بازارچه سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر شده که صادرات محصولات کشاورزی به اقتصاد کشاورزان کمک می کند.

کریم شریفی افزود: باغات ارقام تجاری مانند سیب، آلبالوی مجاری، گردوی پیوندی و گشت بافتی در سطح 90 هکتار تاسیس شده و فعالیت مجمتمع گلخانه ای پیر غنی دوباره شروع شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به در آمدزایی و زود بازدهی سیر و در راستای تغییر الگوی کشت و درامد زایی 30 هکتار سیر امسال کشت می شود که کشاورزان با راهنمایی کارشناسان فنی در این بخش استقبال خوبی کردند.

وی از احد اث یک هکتار گل محمدی در روستای سیاحومه خبر داد و افزود: در تعدادی از روستای های شهرستان مانند شوی و بوئین مرزعه گل محمدی احداث شده است.

شریفی با بیان اینکه انگور دیم کردستان رتبه دوم استانی را دارد یاد آورشد: شهرستان بانه قطب تولید انگور دیم است و سالانه 572 تن انگور ارگانیک در در سطح یکهزار 667هکتار در بانه تولید می شود.

وی واگذاری اراضی ملی به صورت عرفی به کشاورزان را یکی از برنامه های هم در راستای طرح توسعه باغات عنوان کرد و افزود: اراضی ملی که فاقد پوشش جنگلی درجه یک است به بهره برداران محلی و کشاورزان در قالب طرح احداث باغات دیم انگو، بادام و سماق واگذار می شود.

مدیر جهاد کشاورزی به وجود 700 هکتار باغ گردو در بانه اشاره کرد و گفت: ارقام گردوی بانه ارقام اقتصادی هستند و سرشاخه زنی و پیوند 2500 درخت گردوی باغات قدیمی انجام شده است.

شریفی اظهار کرد: 400 هکتار زمین زراعی کشاورزان بیمه شده و یک هزار و 2 تن کود اوره توزیع شده است.

وی گفت: انبارهای تعاون روستایی ظرفیت 3 هزار تن گندم و کارخانه آرد هم 15 هزار تن ظرفیت دارد که برای خرید و انبار گندم مشکلی وجود ندارد.

این مسئول با اشاره به اجرای 50 هکتار طرح توسعه باغات دیم اظهار داشت: در بحث توسعه باغات 63 مورد با 117 هکتار تشکیل پرونده انجام شده 19 پرونده به 37 هکتار زمین در بحث طرح توسعه باغات واگذار و بیش از 17 هکتار نهال کشت شده همچنین در 32 هکتار اراضی شخصی این طرح انجام شده است.

وی رفع تداخل اراضی کشاورزی و جنگلی یکی از برنامه های مشترک جهاد کشاورزی و منابع طبعی عنوان کرد و گفت: در بحث رفع تداخل اراضی کشاورزی و ملی 12 پلاک تعهد شده که 8 پلاک انجام شده است.

شریفی بابیان اینکه 176 پلاک زمین تداخل دارند ادامه داد: با رفع تداخل اراضی ملی و کشاورزی یک هزار هکتار به اراضی کشاورزی بانه اضافه شده است.

وی اظهار کرد: در سال گذشته 18 مورد قله قمع، 11 مورد تبصره 2 و 7 مورد اجرای احکام انجام شده و گشت ها نوروزی امسال همچنان فعال بوده و فعالیت های ترویجی و فرهنگی انجام شده است.

در شهرستان بانه 300 هکتار زمین آبی و 4هزار 700 هکتار زمین دیم وجود دارد که زمین های دیم 6هزار و 100 تن و زمین آبی با یک هزار و 50 تن گندم تولید می شود.

کد خبر 57411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha