به گزارش کرد پرس، منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع و بستر رودخانه ها ، همانند مجاری تنفسی بشریت بسترهای سلامت محیط زیست هستند که حفظ و حراست ازمالکیت حقوقی آنها از اهم واجبات جامعه است متولی حراست و نگهداری از این ثروت های ملی سازمان منابع طبیعی و مراتع کشور است.
در چند دهه گذشته به علت رشد جمعیت و نیاز ضروری جامعه به فرآورده های طبیعی و دامی و کشاورزی، این ذخایر خدادادی مورد هجوم و تخریب بی رویه قرار گرفته و گسترش فرهنگ تفریحات رفاهی در قالب ایجاد تفرجگاه ها و ویلاهای خصوصی مزید بر این ویرانگری ها شده است.
ابداع روش های پیچیده برای تخریب منابع طبیعی
در بسیاری از کشورها این منابع ملی خط قرمز جوامع محسوب می شود و حفظ و حراست از آن به صورت یک فرهنگ ارزشی در جامعه تبدیل شده است که آحاد جامعه هرکدام خود را نگاهبان و ناظر بر سلامت محیط زیست خود می دانند در چند سال اخیر نیز با تاکیدات رهبر معظم انقلاب کمی مسئولین به خود آمده و تا حدودی روند تخریب و غارت اموال ملی کندتر شد. اما متاسفانه این تخریب ها به صورت زیرزمینی وبا شیوه های پیچیده تری به کارخود ادامه می دهند این تخریب ها و چپاول های منابع ملی متاسفانه با بعضا تبانی و یا اهمال برخی مدیران منابع طبیعی در قالب های گوناگون و حتی بعضا با شیوه های قانونی صورت می گیرد.این غارت ها بدون هیچ ملاحظه ای در همه نقاط کشور به شیوه های گوناگون صورت می گیرد لذا هرکس به سهم خود و به میزان علاقه مندی و تعهد به محیط زیست پیرامون خود و یا به لحاظ وظیفه انسانی واجب است که به هر شیوه ممکن در مقابل این ویرانگری ها ایستادگی کند و از هرگونه کمکی به نهادهای ذیربط در این خصوص دریغ نکند. منابع طبیعی و اکوسیستم کردستان از این گزند در امان نبوده و متاسفانه نمونه هایی وجود دارد که مواردی از آن به عنوان نمونه اعلام و انتظار می رود مقامات مسئول بررسی ورسیدگی کنند.
اداره منابع طبیعی کردستان باید جواب گو باشد
اداره کل منابع طبیعی استان کردستان به عنوان متولی این امور در مقابل اقداماتی که منجر به تملک بی مورد غارتگران منابع ملی گردیده باید جوابگو باشد. براساس برخی اخبار و اطلاعات مواردی از این اتفاقات ناخوشایند در حیطه مدیریت منابع طبیعی استان کردستان را شاهد هستیم. به عنوان مثال متاسفانه هرکجا تخریبی صورت گرفته رد پای مسئول و یا کارشناسی از ادارات مربوطه خصوصا منابع طبیعی دیده می شود کما اینکه شنیده شده که برادر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شمال استان مدتی پیش چمن زاری که جزء مستثنیات ملی بوده را با پشتیبانی برادرش تملک کرده که پس از طی مراحل رسیدگی به تخلفات متاسفانه مدیریت اداره منابع طبیعی استان با معاملات سیاسی به منظور حفظ بقاء خود زمین 9 هکتاری چمنزار که دارای چشمه های روان بوده تملک کرده و به راحتی برای صدور سند به مراجع ذیصلاح معرفی کرده اند. مورد دیگری که متاسفانه به «احدی» از اهالی فرهنگ، منابع ملی منطقه حومه شهر سنندج به طریقی متفاوت و با استفاده از رانت رسانه ای واگذار شده است. مورد دیگری که جالب به نظر می رسد ، برخی کارمندان باشرف منابع طبیعی با مشکلات زیادی ملکی تملک شده را در حیطه منابع ملی رفع تملک کرده اند که بلافاصله یکی از متنفذین منابع طبیعی و از مسئولین سابق این اداره همان ملک را بنام همسر خودش ثبت کرده است. یا در موردی دیگر ملکی 12 هکتاری در شهر شمالی استان در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار سرمایه داری گذاشته می شود که بجز تبانی چیز دیگری از آن برداشت نمی شود نماینده دیگری زمینی از منابع ملی را بعنوان فعایت معدنی بنام خویشاوندان همسرش کرده است و یا مواردی پیچیده ای که به وفور دیده شده که کارمندان عمدتا از سنخ مدیران و کارشناسان با بهانه تراشی، صدور مجوزهای فعالیت معدنی را منوط به شراکت خود یا بستگان خود با سرمایه گذار معدنی می داند بهانه های زایش این رانت وجود پوشش گیاهی و یا دیگر عوامل زیست محیطی می باشد که قانونا مانع صدور مجوز فعالیت معدنی میباشد که عوامل ادارات منابع طبیعی خصوصا کارشناسان بی تعهد، با تبانی و با شرط عقد شراکت با سرمایه گذار معدنی موافقت با بهره برداری را صادر نموده که عمدتا بنام همسر و یا بستگان نزدیک خود نموده اند. این واگذاریها عمدتا یا سیاسی و بخاطرحفظ بقاء مدیریت بوده و یا ثروت اندوزی نامشروع میباشد که هردو مضموم وقابل پیگیریست. این رسانه آمادگی خود را جهت درج دیدگاه های مخاطبین دلسوز در این زمینه اعلام می دارد.
تاراج با مجوز های کمیته فنی
منابع طبیعی با اقدامی متفاوت حتی برخی مواقع با طرح پرونده ای در کمیته فنی داخلی مجوز کارشناسی تغییر کاربری را صادر کرده که دستگاه قضایی به استناد این مجوز داخلی لاجرم اقدام به صدور رای نموده که مراحل دریافت سند طی می گردد و به یکباره بیمن برخی کارمندان بی تعهد ثروت های کلانی نصیب سوداگران شریان های حیاتی انسان ها می شود وبدین سان داستان غم انگیز تخریب و تاراج و تالان منابع ملی تکرار می شود.
نظر شما