جلال محمودزاده دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی دوشنبه (3اردیبهشت) به خبرنگار کردپرس گفت: آمار اعلام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی اشتباه است و ممکن است اشتباه ارقامی رخ داده باشد، چرا که در شهرستان ها آمار خسارت بالا است و در مجموع با رقم اعلام شده تناقض دارد و به نظر میرسد خسارت وارد شده به محصولات باغی و زراعی استان بالغ بر یک هزار میلیارد تومان است.
محمودزاده افزود: مورد قابل توجه در خصوص خسارات وارده، بیمه نبودن بخش اعظمی از باغات کشاورزی در استان آذربایجان غربی است که حدود ۸۰ درصد کشاورزان تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی نیستند و در شهرستان مهاباد نیز حدود ۷۵ درصد کشاورزان تحت پوشش بیمه قرار نگرفته اند.
وی گفت: کشاورزان تحت پوشش بیمه میتوانند از طریق صندوق بیمه کشاورزی خسارات وارده شده را دریافت کنند. اما در خصوص کشاورزانی که تحت پوشش بیمه جهاد کشاورزی نیستند صندوق حوادث غیر مترقبه در نظر گرفته شده است این صندوق در فرمانداری های شهرستانها مستقر است و فرمانداران و بخشداران باید با بازرسی محلی میزان خسارت صورت گرفته را تعیین کنند و نسبت به تعیین و پرداخت خسارت آن دسته از کشاورزان اقدام کنند.
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: البته میزان خسارت وارده به محصولات باغی و زراعی در این استان به حدی زیاد است که دولت توان پرداخته خسارت آن را به کشاورزان ندارد.
وی ادامه داد: در نامهای که بنده ۴ روز پیش به ریاست جمهوری نوشتم درخواست کردم تا نسبت به تامین اعتبار خسارات وارد به محصولات کشاورزی اقدام کنند و وام های این کشاورزان را نیز تمدید نمایند. انتظار داریم که دولت به ویژه وزارت کشور درصدی از خسارت وارده را جبران کنند.
محمود زاده افزود: صندوق بیمه کشاورزی که حدود ۷۰ درصد آن باید توسط دولت تامین شود متاسفانه در دو سال اخیر دولت پولی به این صندوق پرداخت نکرده است. سال گذشته برای صندوق بیمه کشاورزی کل کشور از بودجه سالانه حدود یک هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شد که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد.
وی تأکید کرد: این مورد باعث شد که صندوق بیمه کشاورزی از پرداخت به موقع خسارات به کشاورزان باز بماند و از سوی دیگر کشاورزان و باغداران نیز به همین دلیل رغبتی برای بیمه کردن محصولات کشاورزی خود پیدا نکردند. در حال حاضر متوسط شده بیمه محصولات کشاورزی و زراعی در کشور ۳۰ درصد است بنابراین در صورت وقوع خسارات تعیین و پرداخت خسارت مشکل خواهد بود.
لازم به ذکر است که؛ پیشتر رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی درگفت و گو با روابط عمومی این سازمان گفت: بر اساس براوردهای اولیه، سرمازدگی و یخبندان در روزهای 27 و 28 فروردین ماه سال جاری به محصولات باغی و زراعی در استان بیش از ۱۰۷ میلیارد تومان خسارت وارد کرد.
این در حالی است که این آمار با توجه به آمار ارائه شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان ها بسیار کمتر از میزان واقعی را نشان می دهد.
نظر شما