آغاز بازسازی دو اثر تاریخی دوره قاجار در بوکان

سرویس آذربایجان غربی- رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوکان ازآغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی حمامیان و گنبد سرداران موکری در این شهرستان خبرداد.

«اسعد جمیانی» روز دوشنبه (3 اردیبهشت ماه) در گفت و گو با خبرنگار کردپرس گفت: فصل دوم مرمت و بازسازی مسجد تاریخی حمامیان بوکان توسط اداره میراث فرهنگی شهرستان بوکان آغاز شد.

وی افزود:این فصل مرمت با اعتبار 35 میلیون تومان انجام می شود و قرار است بندکشی، مقاوم سازی و زیباسازی و محوطه سازی مسجد در این فصل انجام شود.

جمیانی خاطر نشان کرد: فصل اول بازسازی مسجد حمامیان بوکان سال 95 انجام شد و حجره های مسجد را به شبستان زنانه تغییر کاربری دادیم.

وی در افزود: ادامه مرمت مقبره سرداران مکری هم با اعتبار 35 میلیون تومان توسط پیمانکار مسجد حمامیان آغاز شده است که اعتبار هر دو پروژه از اعتبارات تخصیصی سال 1396 است.

مسجد حمامیان یا مسجد سور در پنج کیلومتری شهر بوکان و در روستایی به همین نام قرار گرفته است.

این مسجد قبل از جنگ جهانی دوم در سال 1328 هجری قمری بنا شده و موسس آن مرحوم محمود آقا ایلخانی زاده و معمار آن معمار باشی مراغه ای بوده است.

بنای مسجد حمامیان مربع شکل است و جزو معماری های بی نظیر مذهبی در ایران به شمار می رود.

مسجد از ترکیب سنگ لاشه معادن اطراف، آجر خشتی و چوب گردو بنا شده است.

پی بنا که یکی از شاهکارهای معماری مقاوم در برابر زلزله و طوفان می باشد، در عمق بیست متری زمین پی ریزی شده است.

قبره یا آرامگاه سرداران مکری مربوط به دوره قاجار است و در داخل پارک ملت شهر بوکان واقع شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در این گنبد (آرامگاه) چند تن از نوادگان سردار عزیز خان مکری و برخی از بزرگان شهر بوکان به خاک سپرده شده‌اند.
گنبد سردار با معماری سنتی بنا شده است و با توجه به سبک معماری و نیز زندگی نامه سردار محمدحسین خان مکری مربوط به دوره قاجار است.
مقبره سردار شامل یک حیاط کوچک در ضلع جنوبی و ساختمان مقبره است. /

کد خبر 57746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha