به گزارش کردپرس، جلال محمودزاده ، با اشاره به سد ایلیسو ترکیه بر رودخانه دجله و تاثیر کم آبی در ایران، اظهارداشت: سد سازی ترکیه بر رودخانه دجله خلاف قوانینی آب های مرسی است، طبق قوانین سدهای مرزی، دولت ها حداکثر تا سال 2016 مجاز به مهار آب های مرزی بودند.
قانون ساخت سد برآب های مرکزی تا سال 2016 داده است
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به ساخت سد ایلیسو، گفت: با توجه به اینکه قانون تا سال 2006 اجازه سد سازی را داده بود اما ترکیه دو سال بعد از زمان تعیین شده نسبت ساخت و تکمیل سد ایلیسو اقدام کرده است و در نظر دارد جلوی آب های ورودی به ایران و عراق را بگیرد، این کار در حال حاضر به کشور عراق آسیب هایی وارد کرده است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه با مهار آب های مرزی مشکلات عمده ای به وجود آمده است، ادامه داد: کاهش آب های ورودی باعث آسیب به محیط زیست شده و سرزمین های پایین دست یعنی ایران خشک و منجر به افزایش میزان ریزگرد ها می شود.
وی با انتقاد از عملکرد وزارت امور خارجه عنوان کرد: بارها به وزیر امور خارجه تذکر داده ام که موضوع آب های ورودی و سهم کشور را در سطح بین المللی دنبال کند و از کشور ترکیه در مراجع بین المللی شکایت شود اما به دلیل ملاحظات سیاسی که در منطقه وجود دارد وزارت از حق قانونی تک تک مردم ایران چشم پوشی می کند.
محمودزاده در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه به دلیل ملاحظات سیاسی به دنبال این مسائل نمی رود، اظهار داشت: ترکیه نه تنها آب های ورودی به ایران را تصاحب کرده است که شاهد بودیم در سال 2007 برای غنی کردن فرهنگ و تمدن خود مقبره جعلی برای مولانا جلال الدین ساخت.
این نماینده مجلس تاکید کرد: وزارت امور خارجه می تواند موضوع مولانا و آب های مرزی و ساخت سد ایلیسو را در مجامع بین المللی مطرح کند اما این وزارت قصد ندارد از خواب غفلت بیدار شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در پایان گفت و گوی خود با خانه ملت بیان داشت: اگر وزارت خارجه ملاحظات سیاسی را کنار بگذارد و از خواب غفلت بیدار شود می تواند جلوی ساخت سد ایلیسو و خشک شدن ایران را بگیرد.
نظر شما