به گزارش کردپرس، انتخابات عمومی عراق در روز شنبه 12 می 2018 و برای چهارمین بار از سال 2003 که رژیم صدام سقوط کرد برگزار می شود. اما این بار کردها بیشتر از همیشه در موضع ضعف قرار دارند و انتظار می رود نمایندگانی که احزاب کرد به پارلمان عراق می فرستند برای حفظ آنچه از خودمختاری اقلیم کردستان پس از پیامدهای سخت رفراندوم 25 سپپتامبر 2017 باقی مانده، بجنگند.
تقریبا همه تحلیلگران در این امر متفق القولند که کردها دیگر قادر نخواهند بود تاثیرگذاری گذشته را بر نهادهای حکومتی در بغداد داشته باشند و به سبب عملکرد ضعیف آنها بویژه پس از پیامدهای رفراندوم نمی توانند تعداد کرسی های گذشته بویژه در مناطق مورد مناقشه را که در 16 اکتبر 2017 و بعد از آن دوباره تحت کنترل بغداد درآمده کسب کنند.
تقریبا می توان گفت که دو جریان سیاسی اصلی شامل دو حزب حاکم کنونی اقلیم کردستان اتحادیه میهنی و حزب دموکرات و احزاب اسلامی که دارای گفتمانی تقریبا مشترک و سنتی هستند در یک سو قرار دارند و جریان اصلاح طلب در اقلیم کردستان شامل جنبش تغییر، حزب تازه تاسیس همپیمانی برای عدالت و و دموکراسی و نیز «نسل نو» که خط مشی همه آنها انتقاد از نحوه حکمرانی احزاب سنتی دموکرات و اتحادیه مهنی است در سوی دیگر انتخابات قرار گرفته اند.
تانیا گودسوزیان، ناظر تحولات عراق در تحلیلی که در روزنامه انگلیسی زبان عرب نیوز نوشته، بر اساس نظرسنجی های محلی پیش بینی کرده است آرای حزب اتحادیه میهنی به شدت ریزش کند اما حزب دموکرات کردستان بیشتر آراء را در دو استان اربیل و دهوک کسب کند اما حزب تازه تاسیس برهم صالح، از مقامات ارشد سابق اتحادیه مهینی به نام همپیمانی برای عدالت و دموکراسی آراء اتحادیه میهنی را در اربیل برباید.
به نظر این تحلیلگر مسائل عراق، اتحادیه مهینی با ریزش آراء شدید روبه روست و ممکن است فقط 6 کرسی و در بهترین حالت 12 کرسی کسب کند.
وی معتقد است حزب تازه تاسیس برهم صالح بین 10 تا 15 کرسی پارلمان عراق را کسب می کند و ممکن است برهم صالح خود را برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری عراق آماده کرده باشد اما ریاست جمهوری برای کردها منفعت آور نیست بلکه بهتر است به دنبال نشست بر صندلی ریاست پارلمان عراق باشند.
به نظر این ناظر سیاسی، ممکن است تعداد کرسی های جنبش تغییر از 9 به 6 کرسی کاهش یابد زیرا این حزب نتوانسته به شعارهایش برای ایجاد اصلاح و تغییر عمل کند. انتظار می رود نسل نو هم بتواند حدود دو یا سه کرسی کسب کند.
وی معتقد است فارغ از این که کردها چه تعداد کرسی در پارلمان عراق به دست می آوردن ماموریت آنها ایجاد پل ارتباطی مستحکم میان اربیل و بغداد برای حفظ آنچه از خودمختاری اقلیم کردستان مانده می باشد و باید در راه رسیدن به این هدف اختلافات خود را کنار بگذارند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما