برگزاری جشنواره بهار پس از 16 سال؛ زندگی به موصل بازمی‌گردد؟

سرویس عراق و اقلیم کردستان - مسئولان شهر موصل پس از 16 سال بار دیگر جشنواره بهار را برگزار کردند تا با این کار نشان دهند این شهر که داعش آن را به عنوان پایتخت خلافت خودخوانده خود در عراق معرفی کرده بود، زندگی دوباره یافته است.

به گزارش کردپرس، شهر موصل در شمال غرب عراق که پس از بغداد دومین شهر پرجمعیت این کشور به شمار می آید، یک شهر باستانی است و به دلیل آب و هوای معتدل آن در فصل های بهار و پاییز نیز بدان لقب "ام الربیعین" یعنی "مادر دو بهار" داده اند.

موصل که بیشتر ساکنان آن را اعراب سنی تشکیل می دهند و اقلیت های نژادی و دینی مختلفی از کُرد و ترکمن گرفته تا مسیحی، ایزدی، شبک و صابئه را نیز در خود جای داده، در سال 1969 میلادی و تنها چند ماه پس از انتصاب "صدام حسین" به عنوان معاون رئیس جمهوری عراق، برای نخستین بار شاهد برگزاری "جشنواره بهار" بود.

در آن سال "علاء الدین البکری"، استاندار وقت نینوا با ایده مطرح شده در یکی از روزنامه ها برای برگزاری جشنواره بهار موافقت کرد که در اصل متعلق به دوره آشوریان بود جایی که گفته می شود آنها از شش هزار سال پیش از میلاد مسیح ساکن یک منطقه نزدیک موصل کنونی بودند و در اول آوریل هر سال به مدت 12 روز آغاز سال جدید خود و فصل بهار را جشن می گرفتند.

با این حال جشنواره بهار در موصل سده بیستم میلادی به عنوان یکی از مراکز مهم اقتصادی عراق، از 10 آوریل آغاز می شد و هشت روز ادامه می یافت جایی که در این مدت کاروان های مختلف خیابان های شهر را می گشتند، نمایشگاه هنری، نمایش سنتی، تئاتر، کنسرت موسیقی و شب شعر برگزار می شد و هنرمندان بزرگ کشور و سایر کشورهای جهان عرب نیز در آنها شرکت می کردند.

برگزاری این جشنواره در دوران ریاست جمهوری صدام نیز ادامه یافت و حتی در دوره جنگ هشت ساله با ایران، اشغال کویت، جنگ خلیج فارس و تحریم اقتصادی نیز سالی نبود که موصل شاهد برگزاری آن نباشد و تلویزیون دولتی آن را با آب و تاب پوشش ندهد.

با این حال آخرین دوره برگزاری جشنواره بهار در موصل به سال 2002 میلادی بازمی گردد که "عزت ابراهیم الدوری"، معاون وقت صدام و دبیرکل کنونی و البته تحت تعقیب حزب منحله بعث نیز در آن حضور یافت، چرا که حمله آمریکا به عراق در سال 2003 و سرنگونی رژیم دیکتاتوری به برگزاری مداوم جشنواره طی 34 سال پایان داد.

پس از سرنگونی رژیم بعث، وضعیت امنیتی نابسامان و شاید هم تلاش برای پاکسازی کشور از هر آن چه به دوره صدام ربط پیدا می کند باعث شد مادر دو بهار دیگر شاهد برگزاری جشنواره بهار نباشد و این مسئله برای 15 بهار ادامه یافت.

موصل که در سال 2014 میلادی شاهد اعلام خلافت خودخوانده داعش بود و تا چند ماه پیش نیز همچنان تحت اشغال این گروه تروریستی قرار داشت، در نهایت با تصمیم شورای استان نینوا پنج شنبه گذشته و همزمان با بهار طبیعت و آزادی بار دیگر و برای نخستین بار پس از 16 سال میزبان جشنواره بهار بود.

در حالی که مسئولان محلی تاکید کردند که جشنواره بهار ارتباطی با هیچ رژیم و جریان سیاسی ندارد، برگزاری آن نشان می دهد که آنها و البته اهالی موصل می خواهند ثابت کنند با پایان دوره تاریک داعش بار دیگر زندگی به این شهر بازگشته و دوران ناامن ‌پس از سرنگونی صدام نیز به پایان رسیده است.

اهالی موصل که پیش از حمله وحشیانه داعش همانند بیشتر شهرهای سنی نشین عراق همواره مسئولان کشور و دولت مرکزی را به بی توجهی و اجحاف در حق مناطق خود متهم می کردند، طی دو سال اخیر شاهد همبستگی دولت و ملت و جانفشانی اقوام و پیروان مذاهب مختلف کشور برای نجات آنها و آزادسازی شهرشان از دست این گروه تروریستی بودند.

آزادسازی موصل با مشارکت نیروهای مختلف از ارتش و پلیس گرفته تا حشد الشعبی و پیشمرگ های کُرد مهم ترین پیروزی عراق طی سال های اخیر به شمار می آید و پایان داعش در این کشور را رقم زد، برگزاری جشنواره بهار در این شهر نیز می تواند بارقه امیدی برای پایان دوران سیاه دیکتاتوری و جنگ و خونریزی و بازگشت زندگی و رونق اقتصادی به مادر دو بهار و سایر شهرها و مناطق باشد.

کد خبر 58965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha