به گزارش خبرگزاری کردپرس، قاسم سلیمانی دشکی گفت: برگزاری نکوداشت برای دکتر عبداللهی، ضمن تقدیر از شخصیت بزرگ این دانشمند ایلامی تشکر از علم و دانش نیز هست و باعث تشویق دانشجویان و دانشمندان و فضلای فعلی میشود.
وی کار بزرگ دکتر عبداللهی را ایجاد رابطه بین علوم اجتماعی و علوم اجرایی و عملیاتی در ایران برشمرد و افزود: عبداللهی با تعریف و مشخص کردن این رابطه، به طور واضح پیوندی بین علوم نرمافزاری و سختافزاری به وجود آورد. این پیوند کاری بزرگ و بس ارزشمند است و امروز نیز حلال مشکلات ایلام است.
سلیمانی به ارائهی فهرستی از دستاوردهای علمی و عملی این دانشمند ایلامی پرداخت و گفت: توجه به عامگرایی به جای خاص گرایی، بررسی ناهمسویی و ناپیوستگی اهداف و نظام برنامهریزی، تعریف و مشخص کردن جایگاه فرهنگ در مدیریت کلان کشور، تبدیل شهرداری تهران از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدماتی اجتماعی و جلوگیری از بیراهه رفتن پایتخت و توجه به جامعهشناسی به عنوان علمی برای حل مشکلات از رئوس دستاوردهای علمی این استاد است.
استاندار ایلام گفت: موانع فرهنگی در استانهای زاگرسنشین پررنگتر است و یکی از سدهای توسعه اقتصادی و زیربنایی است. عبداللهی این موانع را رصد کرد و توضیحشان داد و به عنوان مثال او نزاعهای دستهجمعی و اجتماعی که گریبانگیر استانهای زاگرسنشین است را بررسی کرد.
وی افزود: از مهمترین پیوستهای طرحهای عمرانی و اقتصادی، پیوستهای اجتماعی و زیست محیطی است که دکتر عبداللهی در این زمینه اهتمام ویژهای داشت.
قاسم سلیمانی دشتکی پس از این مقدمه به سراغ سؤال همیشگی خودش از دانشگاهیان رفت و پرسید: چرا استان ایلام با داشتن منابع عظیم خدادادی مانند نفت، گاز، اربعین، گردشگری و آبهای مرزی و با صرف هزاران میلیارد تومن در تمام این سالها، هنوز مشکل دارد و محروم است؟ چون سرمایهگذار برای آمدن به ایلام مشکل دارد.
وی به جلسات متعددی که با شرکتهای سرمایهگذاری بزرگ مانند شستا، شاهد، ساتا و... در هفتهی اخیر داشته اشاره کرد و گفت: همهی آنها از طرحهای پیشنهادی ما مانند احداث مجتمع بزرگ تولید بنزین، کارخانهی لاستیکسازی، پتروشیمی و... استقبال میکردند و آنها را دارای توجیه میدانستند اما از مشکلات اجتماعی احتمالی بر سر راه سرمایهگذاری خویش در استان ایلام هراس داشتند.
استاندار گفت: آنها از ما تضمین میخواستند و میگفتند که برای سرمایهگذاری مشکل پول ندارند ولی از ما برای عدم وجود مشکلات اجتماعی تضمین میخواستند.
سلیمانی اعلام کرد: اینجاست که راه دکتر عبداللهی به درد توسعهی استان میخورد چرا که یکی از مطالبات دکتر عبداللهی، داشتن پیوست فرهنگی و اجتماعی برای حل مشکلات اجرایی کشور و استان ایلام است.
وی خطاب به دانشگاهیان گفت: از جامعهشناسان بزرگ ایران و استان ایلام میخواهم که برای توسعهی ایلام، تدوین پیوست اجتماعی و جامعهشناختی برای رفع موانع توسعه را اساس کار خود قرار دهند تا به این وسیله راه دکتر عبداللهی ادامه پیدا کند.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه در جامعهی امروز ایران موانع فرهنگی سد راه مسیر توسعه ملی و منطقه ای است و متاسفانه در استان های زاگرسنشین بیشتر مشهود است، اظهار داشت: دکتر عبداللهی بسیار دقیق این موانع را بررسی و با ارائه راهکار های علمی و اجرایی به برنامه ریزی برای توسعه متوازن و پایدار پرداخت.
نظر شما