سرویس کردستان- چهارمین کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان دهگلان در حالی برگزار شد که به علت عملکرد ضعیف شهرستان جهت دریافت تسهیلات اشتغالزایی، هر کدام از دستگاهها سعی داشتند تا با متهم کردن یکدیگر، توپ را به زمین دیگری بیندازد.

به گزارش کرد پرس، در چهارمین کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری که صبح امروز با حضور مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی در سالن جلسات فرمانداری شهرستان دهگلان برگزار شد، این کارگروه با وجود گذشت چند ماه از اجرای طرح اشتغال فراگیر و پایدار روستایی هنوز اندر خم یک کوچه است و همچنان درگیر عدم هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و بانک ها بود و راهکارهای ایجاد اشتغال در این کارگروه کنار گذارده شده بود.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه استان کردستان با بیان صحبت های کلیشه ای در خصوص اهمیت اشتغال و اولویت دار بودن این مسئله در کشور، همه نگاهها و تلاش ها را پیرامون اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی دانست.
صرفنظر از آمار بالای بیکاری در دهگلان، برهان صلواتی معتقد است که این شهرستان از همه فاکتورهای لازم برای ایجاد اشتغال پایدار از جمله پتانسیل کشاورزی، شهرک صنعتی، نگاه اقتصادی، نگاه توریستی و وجود طرح های توسعه ای برخوردار است.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه استان کردستان با نگاهی نسبتا بلند پروازانه معتقد است که شهرستان دهگلان نه تنها باید بیکاری در این شهرستان ریشه کن شود بلکه ظرفیت مهاجر پذیر بودن و به دوش کشیدن بار بیکاری سایر شهرستان ها را نیز دارد.
تاکید وی بر اجرای طرح های خانگی و مشاغل خرد بود که زود بازده بوده و توانایی ایجاد مشاغل پایدار را با دریافت اعتبارات اندک نیز دارد.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه استان کردستان در ادامه سخنان خود گریزی به ارائه آمار و ارقام در حوزه اشتغال فراگیر و پایدار روستایی زد.
وی با اعلام آمار ناامید کننده پرداخت تنها 3 میلیارد و 100 میلیون تومان از مجموع 95 میلیارد تومان در بخش اشتغال فراگیر به 11 طرح و ایجاد فرصت شغلی برای 20 نفر این میزان پرداختی را بسیار ناچیز دانست.
صلواتی همچنین عملکرد شهرستان بر اساس سامانه کارا را "صفر" عنوان کرد و با تاکید بر اینکه این عدد اصلا عدد خوبی نیست خواستار ثبت طرح ها. توسط بانک ها و دستگاههای اجرایی در این سامانه شد.
وی همچنین میزان پرداختی شهرستان از مجموع سهم 8 میلیارد و 300 میلیون تومانی، حدود 1 میلیارد و 100 میلیون تومان و با اشتغالزایی 20 نفر عنوان کرد و باز هم به علت عدم ثبت طرح ها در سامانه "کارا" عملکرد شهرستان دهگلان "صفر" می باشد.
روسای دستگاههای اجرایی حاضر در جلسه با متهم کردن بانک ها به سنگ اندازی، از عدم پذیرش برخی طرح های مقبول، کارشناسی شده و دارای توجیه اقتصادی توسط بانکها با دلایل واهی انتقاد کردند.
نمایندگان بانک ها در توجیه عملکرد ضعیف خود سعی در انداختن توپ در زمین دیگری داشتند به طوری که "رضایی" مدیر بانک کشاورزی یکی از دلایل را شلوغی بانک کشاورزی عنوان کرد که دست آنها را برای پرداخت وام های اشتغال بسته است.
وی همچنین دلیل دیگر را متوجه ایراد در سامانه عنوان کرد که قادر به ورود به سامانه و ثبت طرح نیستند.
اما "حسینی" نماینده صندوق کار آفرینی امید، مشکل را در عدم بررسی دقیق طرح ها توسط کمیته های فنی عنوان کرد.
اما نماینده بانک توسعه تعاون نظر دیگری داشت، وی ضمن وارد کردن ایراد به سامانه، معتقد بود که مشکل از خود متقاضی است که در ارایه مدارک کند عمل می کند.
در پاسخ به توجیهات نمایندگان بانک ها برای عملکرد ضعیف، مدیرکل کار، تعاون و رفاه استان کردستان ثبت طرح با مجموع اعتبار 6 میلیارد تومان در این سامانه را دلیلی بر رد بهانه ایراد داشتن سامانه عنوان کرد.
صلواتی همچنین خطاب به دستگاههای اجرایی خواستار بررسی کارشناسی تر شده و پالایش طرح ها شد.
فرماندار دهگلان در جمع بندی جلسه، مشکلات پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغال فراگیر و روستایی را در 3 بخش دستگاههای اجرایی، بانک ها و سامانه دانست.
جمال ارشدی با انتقاد از عملکرد سلیقه ای برخی بانک ها در پرداخت تسهیلات و ارجحیت منافع بانک به منفعت فرد و ایجاد اشتغال، خواستار توجه بانک ها به نظرات کمیته فنی و عدم دخالت آنها در نظرات کارشناسی شده این کمیته شد.
وی با دادن مهلتی 24 ساعته به بانک ها و دستگاههای اجرایی، بر لزوم ثبت طرح ها در زمان تعیین شده در سامانه تاکید کرد.
ارشدی همچنین ضمن بر حذر داشتن دستگاهها به متهم کردن همدیگر، بیان مسائل در جلسات را به معنای ضعف مدیر ندانست و خواستار مرور طرح ها و رفع مشکلات آنها شد.
آنچه از مجموع کارگروه اشتغال دریافت می شود این است که بیشتر توان و انرژی دستگاهها صرف رفع تضادها و اختلاف نظرها با همدیگر می شود تا تمرکز بر روی ایجاد اشتغال.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه استان کردستان با مبالغه کردن در مورد ظرفیت دهگلان مبنی بر به دوش کشیدن بار بیکاری سایر شهرها، در این کارگروه بیشتر نقش میانجی را در بین دستگاههای اجرایی بازی کرد و بدون توجه به طرح های ارائه شده، به نظر می رسید بیشتر در پی بالا بردن عملکرد استان در پیشگاه مقامات باشد. بهرحال فارغ از تمام سخنان تکراری و کلیشه ای مطرح شده در این جلسه، رویای شهرستانی عاری از بیکار آرزوست.

کد خبر 60331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha