به گزارش خبرگزاری کردپرس، نمازجمعهی این هفته به امامت نمایندهی ولی فقیه و امام جمعه ایلام، حجت الاسلام والمسلمین لطفی در محل مصلای شهر ایلام برگزار شد؛ منتها با این تفاوت که تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی با تشکیل میز خدمت در محل نمازجمعه پاسخگوی مطالبات و شکایات مردم بودند.
چند روز قبل روابط عمومی استانداری چنین دیدار و برنامهای را اطلاعرسانی کرده بود. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای، مدیرکل راه و شهرسازی، مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی، رئیس سازمان جهادکشاورزی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل کمیته امداد امام (ره)، مدیرکل بهزیستی، مدیرکل منابع طبیعی، شهردار ایلام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیر شعب بانک ملی، مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرکل تامین اجتماعی از جمله مدیرانی بودند که در این برنامه حضور داشتند.
این مدیران از ساعت 11 صبح روز جمعه با استقرار در مصلای شهر ایلام به صورت چهره به چهره پاسخگوی خواستههای مردم بودند.
قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام با همراهی معاونان استاندار نیز به منظور نظارت بر نحوهی اجرای این برنامه در مصلی حضور پیدا یافتند.
احیای نقش مساجد در استان ایلام
در همین راستا تدبیر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام یادداشتی تحت عنوان «استاندار و احیای نقش مساجد» منتشر کرد. عمران خودآموز در این یادداشت آورده است: مسجد به عنوان یک مکان و مجمع عمومی در صدر اسلام کارویژههای گوناگونی داشته است. اگر چه کارکرد ویژهی مساجد، ابراز بندگی، کرنش و سجده در مقابل عظمت بیمنتهای خداوند متعال بوده است، لیکن محل شور و مشورت و اتخاذ تصمیمات اساسی برای مدیریت جامعه نیز به شمار میرفته و جایگاه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مساجد، توأم با وجه عبادی و مذهبی آن، بیش از آنچه امروز میبینیم، در بین عامه مردم مطرح بوده است.
بیگمان، امروز هم میتوان در سایه دولت اسلامی به احیای نقش اساسی مساجد همت گمارد و ساحتهای گوناگون آن را مورد توجه قرار داد.
آیا نمیتوان در کنار مجالس ختم و ترحیم، سنت حسنه ازدواج، مناظرات سیاسی، مباحث اجتماعی و اقتصادی، آیینهای فرهنگی و نمایشگاههای هنری را در مساجد برگزار کرد و نگران خدشه به قداست آن نبود؟
نگارنده که طی روزهای اخیر توفیق حضور در مساجد مناطق مختلف استان از زنجیره علیا گرفته تا چنگوله مهران، پهله زرین آباد، بخش میمه، چشمه شیرین بدره، جهادآباد درهشهر و... را داشتهام، با ظرفیتهای عظیم امّا مغفول مانده این مکانهای عمومی مواجه شده و باور دارم اگر متولیان امر، اهتمام خود را برای احیای نقش مساجد بهکار گیرند، بخش عمدهای از مشکلات جامعه و حتی خلأ فضاهای فرهنگی و اجتماعی به ویژه در مناطق مختلف روستایی حل خواهد شد.
نظر شما