بازی بر لب پرتگاه در عراق آغاز شده است / ثامر الحجامی

سرویس عراق و اقلیم کردستان - پایگاه خبری «صوت العراق» در مقاله ای تحت عنوان «بازی بر لب پرتگاه» به قلم ثامر الحجامی می نویسد: آنچه که در روزهای پس از انتخابات 2018 شاهد آن بوده ایم، به انتخابات سال 2014 این کشور شباهت دارد؛ چراکه در آن انتخابات با هدف تشکیل دولت اضطراری و ایجاد هرج و مرج در عراق، به داعش اجازه داده شد وارد موصل شود، اما اوضاع عراق از کنترل خارج شد و داعشی ها به نزدیک بغداد رسیدند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، نویسنده مقاله می افزاید: طرفی که به این ماجراجویی ها دست زده بود، همان سلطه حاکم وقت بود که به همراهی شرکای خود در استان های غربی و اقلیم کردستان قصد فروپاشی دولت عراق را داشت.

ماجرای فرار زندانیان زندان ابو غریب که اکثر آن ها داعشی بودند و همچنین انتقال سلاح ارتش عراق به موصل و سپرده گذاری 50 میلیارد دیناری در یکی از بانک های موصل در آن هنگام، اقداماتی برای تسهیل ورود عناصر داعش به عراق و ایجاد آشوب و هرج و مرج در این کشور با هدف تشکیل دولت اضطراری بود.

اکنون چه چیزی تغییر کرده است؟

اکنون سلطه حاکم بر عراق در سال 2014 به رغم تغییر راس هرم آن، همان است که اکنون برعراق حاکم است و مسئولیت های مالی، رسانه ای، امنیتی و قضائی کشور را در اختیار دارد و به این سادگی قدرت را ترک و به دیگری تحویل نخواهد داد.

در پی تغییراتی که در نتایج انتخابات 2018 و دودستگی هایی بین ائتلاف های شیعه روی داده، نگرانی هایی از احتمال پیوستن برخی از احزاب سیاسی درعراق به اپوزیسیون وجود دارد.

چه باید کرد؟

بی تردید ماجراجویی های گذشته تکرار خواهد شد و اوضاع عراق به لب پرتگاه کشانده خواهد شد؛ چرا که احزاب سیاسی برای به دست آوردن کرسی ها و امتیازات بیشتر به رقابت شدید خواهند پرداخت و اکنون نیز بازی برلب پرتگاه در عراق آغاز شده است و اوضاع عراق ابعادی دیگری از جمله:

اعتراض به نتایج انتخابات ..

برکناری اعضاء کمیسیون عالی انتخابات ..

بازشماری دستی آراء..

به آتش کشیدن محل نگهداری صندوق های آراء انتخاباتی ..

و ابطال کامل نتایج انتخابات و درخواست برای برگزاری انتخابات مجدد پارلمانی به خود گرفته و فقط خدا می داند که چه وقت این انتخابات دوباره برگزار خواهد شد؟

ماجراجویی سال 2014، عراق را وارد تونلی تاریک کرده بود و نزدیک بود که موجودیت عراق و عراقی ها را از بین ببرد، اما به فضل فتوای مرجعیت نجف اشرف، عراقی ها به طور متحد و یکپارچه و درصفی واحد در برابر تروریست ها قرار گرفتند و خون پاک و مبالغ مالی زیادی را تقدیم کردند که پرداخت این هزینه هنگفت به توقف سازندگی و توقف اجرای طرح های عمرانی انجامید و پیامدهای سیاسی و اجتماعی زیادی به همراه داشت که همچنان ادامه دارد.

پس ازبرگزاری انتخابات 2018 پیش بینی می شود که به دلیل دلبستگی برخی از احزاب به حمایت های خارجی و حمایت کشورهای محورهای غربی و شرقی منطقه، کشمکش شیعی – شیعی روی دهد؛ چرا که برخی از طرف های شیعه نیز دارای شاخه های نظامی و امکاناتی فراتر از امکانات دولت عراق هستند و ابطال نتایج انتخابات جرقه ای خواهد بود که این کشمکش را به نبردی سخت تبدیل خواهد کرد.

جایگاه کردها..

کردها به فردی شباهت دارند که بر روی تپه ای ایستاده و منتظر پایان معرکه و پائین آمدن برای دستیابی به غنائم بیشتری است، اما تجربه های کردها به آن ها امکان می دهد که با ایجاد وحدت و یکپارچگی در صفوف خود با اوضاع جدید عراق کنار بیایند.

اهل سنت ..

به رغم اوضاعی که سیاستمداران اهل سنت اکنون با آن ها روبرو هستند، موضوع دستیابی به امتیازاتی در دولت جدید عراق، آن ها را بویژه به دلیل اینکه از دیکته های خارجی ها پیروی می کنند، با هم متحد خواهد کرد و طرح تشکیل اقلیم سُنی آنان نیز با چراغ قرمز آمریکا و توافق بین احزاب مورد حمایت ترکیه و عربستان سعودی اجرایی خواهد شد.

کد خبر 61202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha