به گزارش کُرد پرس، سید جواد ساداتینژاد روز چهارشنبه در در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رییس مجلس شورای اسلامی در استانداری کردستان با بیان اینکه بر اساس پیش بینی این اعتبار باید در بخش توسعهای کشاورزی هزینه شود گفت: با این میزان یارانه بانک کشاورزی قادر خواهد بود ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به فعالان بخش کشاورزی پرداخت کند.
وی با بیان اینکه با توجه پتانسیلهای موجود بستر اصلی توسعه کردستان بر کشاورزی استوار است اضافه کرد: انتظار میرود مجلس شورای اسلامی به این ظرفیتها توجه ویژه ای داشته باشد و ترتیبی اتخاذ شود تا دستگاههای اجرایی بتوانند به صورت ویژه از تسهیلات و یارانه آن برای توسعه بخش کشاورزی این استفاده کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این استان دارای سه طرح پیشران بخش کشاورزی شامل توسعه ۱۰۰ هزار هکتاری اراضی آبی، افزایش ۱۳ هزار تنی گوشت قرمز و توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغات دیم و آبی است که شاکله اصلی پیگیری دستگاههای اجرایی برای توسعه همه جانبه در استان است.
وی یادآور شد: این سه طرح به صورت برنامه پنج و ۱۰ سالانه تدوین شده که پس از اجرا حدود ۵۶ هزار شغل به صورت مستقیم در آن مشغول بکار خواهند شد اما تحقق آن در هر سال نیازمند ۱۴۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به صورت ویژه است.
ساداتی نژاد گفت: بخش کشاورزی این استان در کنار پتانسیلهای موجود دارای برخی چالشها از جمله عدم توسعه یافتگی بخش گلخانهها، دامپروری صنعتی، فعالیت اندک در بخش شیلات، عدم سنخیت تخصیص منابع آبی با توجه سهم هشت درصدی استان در تولید آب کشور و آیش ۴۰۰ هزار هکتاری اراضی دیم در هر سال، فرسودگی ۲۰ هزار هکتاری شبه آبیاری نوین است.
وی با اشاره به اینکه انتظار میرود مجلس شورای اسلامی برای رفع این چالشها خطهای اعتباری ویژه تخصیص دهد اظهار داشت: خط اعتباری تسهیلات مورد نیاز برای رفع چالشها شامل ۱۰ هزار میلیارد ریال در بخش گلخانهها، ۲۰ هزار میلیارد ریال در بخش دامپروری، ۳۵۰ میلیارد ریال در بخش شیلات، ۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه بخش مکانیزاسیون و آبیاریهای نوین است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: 8 هزار میلیارد تومان در بخش کشاورزی برای حمایت از تسهیلات این بخش مصوب شده که میتواند توسعه این بخش در کشور را به همراه داشته باشد.
ساداتینژاد یادآور شد: کردستان در حوزه منابع آب 8 درصد آب کشور را تامین میکند و مردم نیز انتظاراتی در باب توسعه در این حوزه دارند که به حق است و مشکلات این حوزه بررسی شده است.
وی بیان کرد: در خصوص انتقال آب از شرق استان به غرب استان نیاز است اعتباراتی تخصیص یابد تا کمبود آب در دشتهای ممنوعه قروه، دهگلان و چهاردولی که با افت 700 میلیون مترمکعبی مواجه شدهاند را جبران کند.
نظر شما