به گزارش خبرگزاری کردپرس، استان ایلام در بعضی آسیبهای اجتماعی از نرم کشوری آمار بالاتری دارد. مسئولین اجرایی استان معتقدند که آسیبهای اجتماعی ایلام باعث شده است که سرمایهگذاران به ایلام نیایند و توسعهی استان به کندی و با تأخیر پیش برود. در چنین شرایطی، وجود مراکزی تخصصی که با نگاهی عالمانه و پزوهشمحور به مقوله آسیبهای اجتماعی ایلام ورود کند، بسیار ضروری به نظر میرسد؛ مراکزی که شعار محور و آمار بده نباشند و کار عملی و خروجی اثر گذار داشته باشند.
یکی از این مراکز که در نوع خود در کشور کمنظیر است، مرکز تحقیقات آسیبهای روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام است. مرکزی که آغاز فعالیت آن به اواخر دهه 80 یعنی در سال 1389 برمیگردد و در سال 1393 با موافقت قطعی وزیر بهداشت کار خود را آغاز کرد.
معاون پژوهشی این مرکز گفت: مرکز تحقیقات آسیبهای روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام اولین و تخصصیترین مرکز در سطح ملی در زمینه آسیبهای روانی و اجتماعی است.
دکتر فتحالله محمدیان اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیریهای مجدانه مسئولان دانشگاه، ساختمانی متشکل از سه طبقه با فضای کافی و استاندارد برای این مرکز ساخته شده است و هماکنون در سطح استان در زمینه آسیبهای روانی اجتماعی با اولویت خودکشی، طلاق، خشونت، قتل، فضای مجازی و سایر موضوعات مرتبط مشغول فعالیت است.
وی با بیان اینکه این مرکز با شورای پژوهشی علمی و مالی زیر نظر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه مشغول انجام خدمت است، تصریح کرد: تاکنون 171 پروژه تحقیقاتی در این مرکز مورد تصویب نهایی قرار گرفته و بیش از 300 مقاله بینالمللی و ملی را به چاپ رسانده است.
محمدیان از چاپ 2 عنوان کتاب با موضوعات سیگار و پیشگیری از خودکشی توسط اعضای هیئت علمی این مرکز خبر داد و تصریح کرد: مرکز تحقیقات آسیبهای روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی با سایر سازمانها و ادارات در ارتباط است
وی افزود: این مرکز عضو اصلی ستاد کنترل و کاهش خودکشی در استانداری ایلام بوده و به عنوان رئیس کمیته پژوهش و مطالعه راهبردی این ستاد تعیین شده و فعالیت دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: این مرکز از پژوهشگران حوزه علوم رفتاری، جامعهشناسی، روانشناسی و سایر حوزههای مرتبط با آسیبهای روانی اجتماعی دعوت به همکاری پژوهشی میکند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات آسیبهای روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: این عزیزان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت دانشگاه علوم پزشکی استان، معاونت تحقیقات و فناوری مراجعه و در بخش مراکز تحقیقاتی اطلاعات لازم و فرمهای خام، دستوارالعمل و فلوچارت مرکز تحقیقات آسیبهای روانی اجتماعی را دریافت کنند.
محمدیان ابراز امیدواری کرد این مرکز با تلاش همهی نخبگان بتواند به کاهش مشکلات روانی اجتماعی استان کمک کند.
نظر شما