به گزارش کردپرس، نان همواره جایگاه ویژه ای در سفره ما ایرانی ها داشته است و به عنوان یک کالای اساسی در سفره خانوارها در نظر گرفته می شود به همین واسطه کیفیت نان همیشه مورد توجه بوده و دولت نیز اهتمام ویژه ای به ارتقای کیفیت نان داشته است چیزی که البته با تمام تلاش ها هنوز میسر نشده است و رئیس اداره صنعت و معدن شهرستان دهگلان نیز به آن اذعان دارد.
عدم مهارت، دلیل اصلی کیفیت پایین نان است
به گفته "فرهنگ اختری" دلیل اصلی کیفیت پایین نان در دهگلان که باعث گله مندی مردم شده است به علت مهارت پایین برخی از نانواهاست، چرا که افرادی وارد این حرفه شده اند که مهارت کافی در پخت نان را ندارند.
یکی از راهکارهای پیشنهادی برای رفع این مشکل برگزاری کلاس های آموزشی برای دارندگان مجوز کسب در صنف خبازی بود که به گفته نماینده اداره استاندارد که در جلسه حضور داشت، این راهکار با توجه به تجربیات قبلی با عدم استقبال از سوی نانواها مواجه خواهد شد.
یکی از عوامل موثر بر کیفیت نان، کیفیت گندم می باشد و بنا به گفته نماینده جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان، یکی از آیتم های کیفیت گندم وجود "گلوتن" در گندم است، با توجه به سنجش هایی که انجام گرفته است گندم شهرستان از این لحاظ مشکلی ندارد. شاخص دیگر، سن زدگی در گندم است که امسال با توجه به شرایط آب و هوایی سن زدگی در گندم های این شهرستان گزارش نشده است.
دست کوتاه کردستان از گندم های با کیفیت
اما با توجه به گفته "عبدالملکی" نماینده اداره صنعت و معدن شهرستان دهگلان با وجود اینکه استان کردستان از با کیفیت ترین گندم در کشور برخوردار است گندم های تولیدی این استان به دیگر استان ها صادر می شود و خود از آن بی بهره است.
عبدالملکی معتقد است که راه اندازی کارخانه آرد در این شهرستان خواهد توانست که بسیاری از مشکلات مربوط به کیفیت پایین نان در این شهرستان را حل کند، کارخانه هایی که چشم انتظار تامین اعتبار برای به بهره برداری رسیدن هستند.
سایه گرده پزی ها بر سر نانوایی های دهگلان
با تمام این تفاسیر، صرفنظر از مشکلات موجود در کیفیت نان، رشد بی قانون و ضابطه قارچ گونه گرده پزی ها یکی از مشکلات حال حاضر صنف خبازی در دهگلان است که به گفته رییس این صنف این مسئله باعث کسادی درآمد و ورشکستی برخی از خبازی ها نیز شده است.
لزوم برخورد با دستفروشان نان در روستاها
اما در بررسی مشکلات نان در روستاها، فروش نان با ماشین در روستاها یکی از معضلات است و از آنجا که پای بهداشت عمومی در میان است باید به صورت جدی با آن برخورد شود.
به گفته "فرزاد رحیمی" نماینده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهگلان این گونه افراد در صنف دست فروشان قرار می گیرند و می توان با توقیف ماشین های عرضه نان، با آنها برخورد کرد.
سرویس کردستان- نان به عنوان یکی از کالاهای اساسی در سبد کالای خانوارها همواره هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت مورد نقد و توجه مردم و دولت بوده است.
کد خبر 61802
نظر شما