به گزارش کردپرس؛ استان کردستان به دلیل وضعیت توپوگرافی و کوهستانی بودن استان و همچنین عدم تخصیص مناسب اعتبارات در طول دهههای گذشته از عمدهترین دلایل در عدم بهرهمندی کردستان از راه مناسب برای حمل و نقل است.
توسعه پایدار کردستان به دلیل مرزی بودن و ارتباط با سرمایهگذاران داخلی و خارجی قطعاً از مسیر توسعه حمل و نقل هوایی و زمینی میگذرد ولی متاسفانه ظرفیتهای موجود استان در این حوزهها جوابگوی نیازهای استان نیست.
در حال حاضر تنها فرودگاه سنندج در استان کردستان فعال است و پروزه نیمه کاره فرودگاه سقز به طرحی باستانی تبدیل شده به طوری که تاکنون چندین رئیس جمهور، وزیر، استاندار و ...وعده تکمیل آن را داده اند، اما شرایط میدانی و صحبت های متناقض مسئولان نشان از وضعیت بیمار و رنجور این طرح ملی را دارد
این فرودگاه یکی از مهمترین طرحهای راهبردی در شمالغرب کشور است که میتواند شاه کلید توسعه این منطقه باشد، شاه کلیدی که امکان سرویس دهی حمل و نقل هوایی به شهرستان های استان کردستان و استان آذربایجان غربی را دارد.
آمارهای متناقض و روند پسرفت پروژه
کلوندی مدیر سابق فرودگاههای استان کردستان در خردادماه 1392 میزان پیشرفت فرودگاه سقز را 36 درصد اعلام و گفته بود: باند فرودگاه سقز به طول 3000 متر و عرض 60 متر است که تاکنون 530 متر آن آسفالت شده و کار در حال اجرا است. فرودگاه سقز میتواند به بیش از یک میلیون نفر از ساکنان شهرستانهای سقز، بانه، دیواندره، مریوان، سردشت، بوکان، مهاباد، میاندواب، تکاب و دیگر شهرستانها خدمات ارائه کند (ایسنا).
وجدی مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان از ادامه روند احداث فرودگاه شهرستان سقز با 36 درصد پیشرفت فیزیکی خبر داده بود (باشگاه خبرنگاران بهمن 1391).
در ادامه اظهارات مسئولین معاون عمرانی استانداری کردستان در تاریخ 14 بهمن 94 درگفت وگو با همشهری از پیشرفت 47 درصدی فرودگاه سقز خبر داده و گفته بود: بهره برداری از این پروژه توسعه منطقه را به دنبال خواهد داشت و 9شهرستان از خدمات این فرودگاه بهره مند خواهند شد.
در روز 6 اردیبهشت 96 پایگاه خبری وزارت راه به نقل از مدیر فرودگاه سنندج نوشته است: مراحل احداث فرودگاه سقز حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بنا به خواسته استاندار کردستان باید برای بهرهبرداری از این فرودگاه تصمیمات جدی گرفته شود.
اعتبار 310 میلیارد ریالی فرودگاه سقز در سال جدید
پس از یک دوره رکود طولانی، اقداماتی برای تکمیل فرودگاه سقز در سال جاری شروع شده است.
آنطور که مدیر فرودگاه های استان کردستان گفته است: شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران برای تکمیل ترمینال و باند فرودگاه سقز 310 میلیارد ریال هزینه می کند.
محسن سیف زاده اظهار داشته: 210 میلیارد ریال از این مبلغ برای تکمیل باند و سطوح هوایی و 100 میلیارد ریال نیز برای احداث ترمینال فرودگاه هزینه می شود.
وی افزوده: مناقصه احداث ترمینال و ساختمان جانبی آن در پایان سال گذشته انجام شد و با مشخص شدن پیمانکار و تجهیز کارگاه، عملیات احداث نیز شروع شده است.
مدیر فرودگاه های استان کردستان تاکید کرده: مناقصه تکمیل باند و سطوح پروازی این فرودگاه نیز هفته گذشته در سایت منتشر شد و تا یک ماه آینده پیمانکار آن مشخص خواهد شد.
سیف زاده یادآور شده: تملیک 15 هکتار اراضی جدید برای این فرودگاه انجام شده و در مرحله تامین اعتبار قرار دارد که پس از تهیه سند مالکیت، به زودی بهای آن به مالکان و کشاورزان ذینفع پرداخت می شود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای تکمیل فرودگاه سقز با سرعت در حال انجام است ابراز امیدواری کرد در صورت تامین اعتبار این فرودگاه تا 2 سال آینده به بهره برداری برسد.
سیف زاده اضافه کرده: عملیات ساخت این فرودگاه از چند سال قبل توسط وزارت راه و شهرسازی شروع شده بود اما تکمیل آن به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران واگذار شده است.
مدیر فرودگاه های استان کردستان گفته است: فرودگاه در دست ساخت سقز با بیش از 30درصدپیشرفت فیزیکی در پنج کیلومتری جاده سقز - مریوان قرار دارد، طول باند این فرودگاه 2 هزار و 500 متر و عرض آن 45 متر است که برای نشست و برخاست هواپیماهایی در ابعاد ATR72 با ظرفیت 70 مسافر مناسب است.
گفتنی است فاز اجرایی و تملک زمین این پروژه ملی در سال 1383انجام شد، قرار بود براساس طرح مطالعاتی جدید با توجه به نیاز استان و محدودیت های توسعه فرودگاه سنندج، فرودگاه سقز تبدیل به فرودگاه بین المللی شود که بدلیل کمبود اعتبارات در شرایط فعلی با همان طرح قبلی اجرا خواهد شد.
حال باید پرسید: آیا فرودگاه باستانی سقز این بار از خواب چندساله بیدار می شود؟ یا به سرنوشت وعده های قبلی گرفتار خواهد شد؟ سوالی که همواره برای مردم استان کردستان و آذربایجان غربی مطرح است و به نظر نمی رسد پاسخی درخور پیدا کند. در این میان اما جای تعجب دارد که هر بار یکی از مسئولین برای دلخوش کردن مردم به زعم خودشان از «پیشرفت 30 و 40 و... درصدی» سخن می گویند غافل از اینکه مردم دیگر به این وعده ها فریفته نشده و انتظار تحرک عملی در این حوزه دارند.
نظر شما