به گزارش خبرگزاری کردپرس ،بنیاد نخبگان استان ایلام نیز همزمان با دیگر بنیادهای استانی در کشور، چند سالی است فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون توانسته است خدمات ارزنده ای به استعدادهای برتر و نخبگان ارائه نماید. اما شاید برخی از مردم استان ایلام با فعالیت های این بنیاد آشنایی چندانی نداشته باشند، به همین خاطر خبرگزاری کردپرس با رئیس بنیاد نخبگان ایلام گفتگویی را انجام داده که در پی می آید.
اهداف غایی بنیاد ملی نخبگان
دکتر خانی در گفتگو با کردپرس ضمن معرفی فعالیت های این بنیاد می گوید: بنیاد ملی نخبگان، نظر به ضرورت استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرمافزاری در سال 1385، تشکیل شد.
وی تصریح کرد: برنامهریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان (در دو طیف مستعدان برتر و نخبه)، جذب، حفظ و بهکارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری، هنر، ادب و فرهنگ و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس سند چشم انداز کشور در افق 1404، هدف غایی بنیاد ملی نخبگان محسوب میشود.
وی گفت: در همین راستا، حمایتهای این بنیاد به صورت متنوع با مخاطب قرار دادن همۀ اجتماعات نخبگانی در حوزههای مختلف، ارائه شده است که از آن جمله میتوان به حمایت از دانشجویان و دانشآموختگانبرتر دانشگاهی، اعضای هیئتعلمی، مخترعان و نوآوران و برگزیدگان هنری، ادبی، قرآنی و حوزوی، اشاره کرد.
حمایت از نخبگان از مهمترین دلایل پیشرفت هر کشور
دکتر خانی با حائز اهمیت دانستن نقش نخبگان در توسعه هر کشور می گوید: شناسایی و حمایت از نخبگان و استعدادهای درخشان از مهمترین دلایل پیشرفت هر کشور بوده و به همین خاطر این موضوع در کشور ما نیز چندسالی است که مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه نخبگان در برگیرنده اقشار گوناگون هستند و طیف خاصی را شامل نمی شوند گفت: برنامه های حمایت از قشر سرآمد از مقطع ابتدایی تا دانشگاه و حتی اعضای هیئت علمی داشگاه را نیز شامل خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان ایلام با عنوان اینکه شناسایی استعدادهای برتر در قالب برنامه ملی شهاب از طریق آموزش و پرورش یکی از مهمترین ابزارهای شناسایی و پشتوانه سازی برای آینده است گفت: با آموزش و پرورش در تمام نقاط استان ایلام در این زمینه همکاری داریم.
شناسایی نامحسوس دانش آموز مستعد استان و کمک به آنان
دکتر خانی با عنوان اینکه برای شناسایی دانش آموزان مستعد در آموزش و پرورش بودجه خاصی در این زمینه در نظر گرفته شده است گفت: در این زمینه اعتبار برنامه از طریق بنیاد ملی نخبگان تامین می گردد که البته شناسایی و نحوه کمک به دانش آموزان مستعد به صورت نامحسوس انجام می گیرد.
وی به دیگر برنامه های بنیاد ملی نخبگان در شناسایی استعدادهای درخشان این استان اشاره کرد و گفت: حمایت از کارآفرینان برتر و افراد نخبه علمی از دیگر اهداف این بنیاد است.
رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام با عنوان اینکه با سازمانهای مرتبط در زمینه کارآفرینی در استان ایلام در این زمینه همکاری داریم گفت: افراد مستعد و موفق در زمینه کارآفرینی و پژوهشی پس از شناسایی و معرفی، توسط بنیاد نخبگان استان مورد حمایت مالی قرار می گیرند و حتی برای معرفی و الگوسازی از سرآمدان و نخبگان برنامه هایی در قالب برنامه فرهنگی تکریم و تجلیل از سرآمدان در نظر گرفته شده است.
حمایت بنیاد از هنرمندان و دانشگاهیان نخبه
وی با بیان اینکه هنرمندان از دیگر اقشار مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان هستند گفت: نویسندگان، شاعران و هنرمندان برجسته و موفق در عرصه های هنری گوناگون نیز بر اساس ضوابط جاری مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان قرار می گیرند.
رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام با بیان اینکه چنانچه در مناطق محروم و دورافتاده افراد با استعداد محروم شناسایی شوند این بنیاد در قالب گروه های جهادی با اعزام استاد و مربی در زمینه آموزشی و توانمندسازی به این افراد کمک خواهد کرد.
بسته های حمایتی به نخبگان شامل چه مواردی است؟
وی با عنوان اینکه نوع حمایت از مستعدان متنوع و گوناگون است گفت: بعنوان مثال در بخش دانشجویان، بنیاد ملی نخبگان بر اساس آییننامه »اعطای جایزههای تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر«، تسهیلات ویژهای از قبیل راتبة دانشجویی، اعتبار آموزشیاری، اعتبار پژوهشیاری، اعتبار فنیاری، اعتبار توانمندی آموزشی، اعتبار توانمندی کارآفرینی و اعتبار ارتباطات علمی را به دانشجویان مستعد دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور اعطا میکند.
در این زمینه امسال هم ثبت نام دانشجویان فعلی دانشگاهها از تاریخ پنجم تیرماه آغاز شده و فرصت نهایی برای تکمیل پرونده و ارائه درخواست، پانزدهم مرداد ماه سال جاری است، لذا ضروری است دانشجویان متقاضی اطلاعات خود را در سامانة اطلاعاتی بنیاد به نشانی sina.bmn.ir بارگذاری یا بهروزرسانی نمایند.
بنیاد ملی نخبگان و فرهنگ سازی
رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام با عنوان اینکه توجه و برنامهریزی برای اجرای برنامه های ملی فرهنگی و فرهنگ ساز از دیگر رسالت های بنیاد ملی نخبگان است گفت: عمده فعالیتهای این بخش عبارتند از: برنامههای تربیتی، آموزشی همانند برپایی کارگاههای توانمندسازی و مهارتآموزی با هدف توسعۀ زیستبوم کارآفرینی و اشتغالزایی نخبگانی، برگزاری نشست اجتماعات نخبگانی، اجرای طرح دوست علمی در رشتههای مختلف با حضور مستعدانبرتر دانشگاهی و با هدف ارائۀ آموزشهای لازم به دانشآموزان مناطق کمبرخوردار و محروم، انجام بازدیدهای تخصصی و فرهنگی متناسب با رشته و علاقۀ اجتماع نخبگانی (مستعدان برتر و نخبگان)، برگزاری نکوداشت سرآمدان ایرانی در حوزههای مختلف و برپایی اردوهای جهادی به منظور تزریق تفکر نخبگانی به بخشهای مورد نیاز با رویکرد محرومیتزدایی است.
دکتر خانی ادامه داد: همچنین اعطای تسهیلات جذب در موسسههای علمی (جایزه دکتر کاظمی آشتیانی)، اجرای برنامههایی همچون طرح شهیدتهرانی مقدم وطرح شهید احمدیروشن و نیز طراحی و اجرای جایزۀ علامه طباطبایی و برنامه ملی شهاب (شناساسی و هدایت استعدادهای برتر دانشآموزی) از دیگر اقدامات اصلی بنیاد ملی نخبگان در مسیر تحقق اهداف اصلی این نهاد به شمار میرود.
وی در پایان گفت: علاقمندان جهت کسب اطلاع از تسهیلات و حمایت های بنیاد ملی نخبگان می توانند از طریق مراجعه حضوری به این بنیاد به آدرس ایلام، بلوار دانشجو، روبروی دانشگاه پیام نور و یا تماس تلفنی با شماره های 32220301 - 32242000 (084 و یا وبگاه بنیاد نخبگان استان ایلام به آدرس https://ilam.bmn.ir اقدام نمایند.
نظر شما