آبچشمه،الگوی موفق ورزش روستایی در ایلام/عشق به فوتبال از سالهای جنگ تاکنون

سرویس ایلام- اسفاده از طبقه زیرین حسینیه بزرگ و چند صدمتری روستای آبچشمه در شهرستان بدره که چند سالی است به صورت مدرن ساخته شده است به عنوان یک باشگاه ورزشی و جانمایی امکانات ورزشی در این مکان بزرگ اگرچه که نشان از نبود امکانات ورزشی در روستاهای استان ایلام دارد اما همین کار نشان دهنده عزم جدی جوانان و مسئولان این روستا برای توسعه ورزش های گوناگون برای جوانان روستایشان دارد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، روستای حدودا 200 خانواری آبچشمه با جمعیت چند هزار نفری آن از معدود مکان های روستایی در استان ایلام و شهرستان بدره است که شور ورزشی بین نوجوانان و جوانان این روستا در آن جاری شده است و تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان روستا برای تمرینات ورزشی هر روز به این مکان چند منظوره می آیند.

اهالی این روستا می گویند اگرچه که چند ماهی بیشتر نیست که این باشگاه ورزشی در این روستا آغاز به کار کرده است اما اشتیاق به ورزش های گوناگون از دهه های گذشته تا کنون بین جوانان و مردم این روستا همواره وجود داشته است.

مدارس و حسینیه هایی که در آبچشمه جور باشگاههای ورزشی را می کشند

نبود امکانات ورزشی در روستای آبچشمه همچون اغلب روستاهای استان ایلام باعث شده است که برخی فضاهای دولتی همچون مدارس و یا حتی حسینه روستا که یک مکان مذهبی جور نبود فضای ورزشی در این روستا را به دوش بکشند.

کرمی یکی از جوانان این روستا به خبرنگار کردپرس می گوید: در این روستا چند مدرسه وجود دارد که فضاهای باز و محوطه های این مدارس به تمام معنا باشگاههای ورزشی هستند.

وی با عنوان اینکه فوتبال و فوتسال در بین جوانان این روستا نسبت به ورزشهای دیگر طرفداران بیشتری دارد می گوید: در برخی مناسبت های ویژه سال از جمله ماه رمضان و یا دهه فجر مسابقات فوتسال بین تیمهایی از اهالی این روستا و دیگر روستاهای تابعه با شور وصف ناپذیری برگزار می شود.

کرمی به مسابقات جام رمضان امسال اشاره می کند و می گوید: امسال هم این مسابقات با شور همیشگی ان برگزار شد که در پایان تیم فوتسال روستای آبچشمه در بین دیگر تیم های شهرستان بدره توانست مقام نایب قهرمانی را به دست آورد.

خاطره های ورزشی مردم آبچشمه از «باون» و زمین های خاکی

وی افزود: علاقه به فوتبال و فوتسال مثل مناطق دیگر از گذشته های دور در خون جوانان این روستا حاکم بوده است اما متاسفانه نبود زمین و امکانات ورزشی باعث شده است که ورزشکاران این رشته های ورزشی نتوانند موفقیت های آنچنانی کسب کنند.

علاقه و عشق به فوتبال در بین جوانان روستای آبچشمه در حدی است که از سالهای دور تا کنون یک زمین چند هکتاری با نام «باون» در حد فاصل روستای آبچشمه و فدک و در میان زمینهای کشاورزی این روستا تبدیل به یک زمین خاکی فوتبال شده است و از بهره گیری از این زمین به عنوان زمین کشاورزی صرف نظر شده است.

جوانان این روستا چند دهه است که از این زمین به عنوان یک زمین فوتبال خاکی استفاده می کنند ، در همین مکان مسابقات بزرگ ورزشی بین تیم های فوتبال روستاهای اطراف برگزار کرده اند و بسیاری از مردم این روستا از این زمین به عنوان یک مکان ورزشی و زمین فوتبال خاطره ها دارند.

خاطرات مردم آبچشمه از سالهای جنگ و فوتبال

به گفته اهالی روستا دهه شصت شاید اوج شیفتگی مردم روستای آبچشمه به ورزش فوتبال بوده است و تک تک اهالی روستا از آن سالها و بازی های فوتبال در زمینی که اکنون نیز به نام «باون» از آن نام برده می شود خاطره ها دارند.

یکی از این اهالی می گوید: یادم هست زمانی که اوج جنگ بین ایران و عراق بود در حالی که هواپیماها و موشک ها آسمان این مناطق را در می نوردیدند مسابقات پرهیجان فوتبال در این زمین خاکی تعطیل نمی شد. در همان سالها تیمهای مختلف ورزشی از روستاهای اطراف به این مکام می آمدند،لباسهای خود را در کناره های همین زمین خاکی عوض می کردند و با لباس رسمی تیمهای فوتبال وارد همین زمین خاکی می شدند.

این جوان آبچشمه ای ادامه داد: یادم می آید در آن سالها تعدادی از اقوام مردم روستای آبچشمه که ساکن استان کرمانشاه بودند به خاطر در امان ماندن از بمباران های هواپیماهای عراقی از شهر کرمانشاه به این روستا آمده بودند و در زمانی که مهمان مردم آبچشمه بودند به بازی های فوتبال و مسابقات ورزشی در زمین خاکی «باون» شورو حالی فراموش نشدنی داده بودند.

از سوئد تا خوزستان و تهران با خاطرات فوتبالی اهالی آبچشمه

هر یک از این جوانان آن روزها اکنون در شهرها و استانهای دیگر و حتی به صورت مهاجر در کشورهای دیگر زندگی می کنند و از روزهای پرنشاط فوتبالی در این زمین ورزشی خاطره ها دارند.

آن جوانانی که آن زمان از کرمانشاه به آبچشمه آمده بودند و چند سالی مهمان این اهالی بودند بعدها به کرمانشاه بازگشتند و از کرمانشاه نیز به کشورهای اروپایی از جمله سوئد و دانمارک مهاجرت کرده و برای همیشه مقیم ان کشورها شدند. آنان اکنون به یقین از روزگارانی که در روستای آبچشمه بوده اند خاطره های ورزشی زیادی دارند که هرگز فراموششان نخواهند کرد.

جنگ که تمام شد البته تب فوتبال در زمین «باون» آبچشمه هم فروکش کرد و هیجان انجام بازی های فوتبال به میان روستا و کوچه پس کوه های آن منتقل شد.

به لحاظ دیگر بعد از جنگ بسیاری از اهالی روستای آبچشمه باز هم به مهاجرت خود ادامه داده و عده ای به شهرهای استان خوزستان از جمله خرمشهر و عده ای هم به استان تهران و بعدها هم عده ای به خارج از کشور رفتند اما تب فوتبال همچنان در رگهای اهالی این روستا جریان دارد.

جوانانی که از روستای آبچشمه به عضویت تیم ملی ایران درآمده اند

شیفتگی به ورزش در بین مردم روستای آبچشمه البته به سرانجامهای امیدبخش و پرافتخار هم رسیده است و برخی از جوانان این روستا توانسته اند موفقیتهای بزرگ ورزشی را کسب کنند.

افشین سراجی یکی از جوانان روستای آبچشمه است که هم اکنون به عنوان عضو تیم ملی راگبی ایران مشغول به فعالیت است و به همراه تیم ملی راگبی ایران تاکنون مقامهای مهمی را در سطح آسیا و جهان برای ورزش ایران به ارمغان آورده است.

وی قبل از عضویت در تیم ملی راگبی ایران تمرینات ورزشی خود را از همی زمین های خاکی روستای آبچشمه آغاز کرده است.

افشین که در آتش نشانی تهران نیز مشغول به کار شده است دیر زمانی ورزش دو و میدانی خود را به عنوان مادر دیگر ورزش ها حتی مادر ورزش راگبی از زمین های خاکی روستای ابچشمه آغاز کرده است و موفقیت های ورزشی خود را تا سطح عضویت در تیم ملی راگبی کشورمان ادامه داده است.

باشگاهی در طبقه زیرین حسینیه روستای آبچشمه

سابقه چندین ساله روستای آبچشمه در زمینه ورزش های روستایی باعث شده که هم اکنون ورزش در این روستا اندکی علمی تر و امروزی تر به پیش برود.

اهالی این روستا توانسته اند امروز اندکی از مزد ورزشی خود را بگیرند و چندی پیش نخستین خانه ورزش روستایی استان ایلام در همین روستا توسط مسئولان استانی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

نخستین خانه ورزش روستایی استان ایلام در روستای آبچشمه اگرچه که مکان آن طبقه ای از یک حسینیه بزرگ و مدرن در همین روستا است اما امکانات ورزشی امروزی و هرچند اندکی در آن فراهم شده تا جوانان این روستا را بیشتر از گذشته شیفته ورزش کند و شاید باز هم جوانانی از این روستا همانند افشین سراجی بتوانند راه پیوستن به تیمهای ملی را در پیش بگیرند.

آغاز به کار نخستین خانه ورزش روستایی استان ایلام در آبچشمه

آغاز به کار نخستین خانه ورزش روستایی استان ایلام در روستای آبچشمه که با حضور تعدادی از مدیران کل استان و فرماندار بدره انجام شد بی شک نشان از علاقه زیاد اهالی این روستا به ورزش های امروزی است.

جمال زند کریمی یکی از اهالی روستای آبچشمه با اشاره به امکانات ورزشی این باشگاه چندمنظوره به کردپرس می گوید: با گشایش نخستین خانه ورزش روستایی استان ایلام در آبچشمه هم اکنون امکاناتی همچون ميز فوتبال دستى ، دارت ، ميز شطرنج ، ميز تنيس ، كفپوش تكواندو و ورزشهای رزمی در این مکان فراهم شده تا علاقه مندان به ورزش در این روستا بتوانند ورزش های مورد علاقه خود را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه در این باشگاه چند منظوره هم خانم ها و هم آقایان می توانند به ورزش بپردازند گفت: برنامه ورزشی این باشگاه به شکلی است که روزهاى فرد از ساعت ١٤ الى ١٧ متعلق به كودكان و نوجوانان پسر ، همين ساعات روزهاى زوج مربوط به خانم ها و دختران در تمام گروه هاى سنى است و شب ها هم از ساعت 22 این مکان در اختیار بزرگسان است.

روسالی آبچشمه،الگوی موفق رونق ورزش روستایی

زند کریمی در پاسخ به این پرسش که چطور می شود از این مکان هم به عنوان حسینیه و محل برگزاری مراسم ترحیم در این روستا و هم به عنوان باشگاه ورزشی از آن استفاده کرد می گوید: همين هفته مراسم چهلم یکی از اهالی این روستا بود که همه وسایل ورزشی را بدون مشکل خاصی کنار درب ورودی و داخل آشپزخانه جمع کردیم و مراسم بدون مشکل خاصی اجرا شد . وی گفت: این وسایل ورزشی اصلاً مزاحم مراسمات مذهبی در این حسینیه نيستند يا فضاى چندانى را اشغال نمي كننند بخاطر اینکه بجز فوتبال دستى بقيه وسایل ورزشی تاشو بوده و در مواقع لزم جمع شده و کناری گذاشته می شوند.

زند کریمی در ادامه گفت: اگرچه که اعتقاد داریم برای انجام ورزش های حرفه ای حتی در روستاها هم باید مکان های ورزشی اختصاصی وجود داشته باشد اما در مواقع اضطراری و زمانی که نین مکانهایی وجود ندارند باید به دنبال راههای جایگزین بود.

وی گفت: به نظرم استفاده از مکانهای بزرگ و عمومی همچون حسینیه بزرگ روستای آبچشمه به عنوان یک مکان چند منظوره می تواند اجباراً چاره کار باشد و روستای آبچشمه از این نظر می تواند الگویی برای رونق ورزش های روستایی در مناطق دیگر باشد.

آبچشمه صاحب سالن ورزشی و زمین چمن می شود

در مراسم آغاز به کار نخستین خانه ورزش روستایی استان ایلام در روستای آبچشمه این نوید هم به اهالی این روستا داده شد که در آینده صاحب امکانات ورزشی بیشتری شوند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان ایلام در این آیین گفت: اعتبار لازم برای ساخت یک سالن ورزشی چند منظوره در این روستا در نظر گرفته شده و با مشخص شدن زمین آن، عملیات ساخت آن در آینده اغاز می شود.

حیدرزاده افزود: علاوه بر سالن ورزشی، یک زمین چمن مصنوعی نیز برای این روستا در نظر گرفته شده که در آینده کار ساخت این پروژه نیز آغاز می شود و انجام ورزش های امروزی در این روستا رونق خاصی خواهد گرفت.

توسعه ورزش روستایی شاید روند مهاجرت جوانان را کندتر کند

در روستای آبچشمه البته همانند دیگر روستاهای شهرستان بدره مدتها است که زنگ مهاجرت به خارج از کشور در آن به صدا درآمده است و هم اکنون تعدادی از جوانان این روستا در کشورهای انگلیس ،آلمان ، استرالیا و مناطق دیگر مشغول زندگی هستند.

فراهم کردن امکانات ورزشی در روستاها و شهرهای کوچک علاوه بر اینکه فرصتی است برای اوقات فراغت و سرگرمی در طول سال، می تواند نوعی دلگرمی و امیدواری را برای ماندن جوانان در روستایشان فراهم کند.

از لحاظ دیگر اکنون که مدتها است زنگ خطر مهاجرت جوانان شهرستان بدره به کشورهای خارجی به صدا درآمده است فراهم کردن چنین امکاناتی می تواند در جلوگیری از رفتن جوانان این روستاها به خارج از کشور موثر بوده یا حداقل روند این مهاجرتها را کندتر نماید.

متأسفانه نه فقط در روستاهای شهرستان بدره بلکه در اغلب روستاهای دیگر شهرستانهای استان ایلام امکانات و فضاهای ورزشی برای جوانان این روستاها فراهم نیست که در این زمینه توسعه هر چند اندک امکانات ورزشی روستای آبچشمه در شهرستان بدره می تواند الگویی برای توسعه ورزشی روستاهای دیگر باشد.

گزارش: حشمت اله کرمی نژاد

کد خبر 63026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha