ماجرای جنجال اخیر شهرداری ایلام چه بود؟

سرویس ایلام - انتشار تعدادی عکس در صفحه اینستاگرام یکی از جوانان ایلامی که مربوط به برخی از عملکردهای شهرداری ایلام بود، واکنش‌های زیادی را در ایلام به وجود آورد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، برای شرکت در سی و هفتمین جلسه عمومی کافه کتاب اندیشه که هر بار به یک موضوع خاص اختصاص دارد و به زعم بسیاری از کارشناسان توانسته است فرهنگ گفت‌وگو را در بین جوانان ایلام رواج دهد، به این کافه کتاب رفتم. عنوان جلسه مرا به این جمع کشانده بود: «چرا ایلام همواره عقب می‌ماند؟»

اما وقتی در جلسه شرکت کردم متوجه شدم که سخنران این برنامه بیش از آن که به دلایل عقب افتادگی ایلام بپردازد، با دست پر برای انتقاد از شهرداری ایلام آمده است. اگر چه انتظار من برآورده نشد اما سخنان «مهرداد مرادی» در نوع خود جالب و شایسته توجه بود.

او مدعی شد که پس از انتشار عکس‌هایی در صفحه شخصی خویش در اینستاگرام با عکس العمل شهردار ایلام و اطرافیانش مواجه شده به طوری که آن‌ها خواستار حذف عکس‌ها بر روی صفحه مهرداد مرادی شده بودند. مرادی سپس گفت که از طرف نهادی برای ارائه‌ی پاره‌ای توضیحات در مورد این مسأله فراخوانده شده است. به زعم وی، شهردار ایلام که فردی دانشگاهی است، در برابر انتقادات مرادی، از او شکایت کرده است.

عمده انتقادات مهرداد مرادی به شهرداری حول محورهای زیر بود:

بزک کردن ظاهری شهر به جای پرداختن به امور زیربنایی، نصب غیر لازم روشنایی‌های فرودگاه تا میدان قرآن ایلام که گران و غیر استاندارد است، کپی برداری از المان‌های استان خوزستان و کردستان در بولوار خبرنگار و روشنایی‌های فرودگاه تا میدان قرآن، عدم تناسب هر سه ورودی شهر ایلام با فرهنگ، سنت و جغرافیای استان، کپی برداری غیرمجاز از آثار معمار ترکیه‌ای به نام یحیی اسلان در طراحی میدان امام حسین(ع) و میدان گل‌ها و...

اما در همین مورد، یکی از فعالان سیاسی و فرهنگی شناخته شده‌ی استان ایلام یادداشتی منتشر کرد و نوشت: از این که در این مقطع زمانی احدی از فرزندان ایلام (دکتر طالب صادقیان، شهردار ایلام) که از دانش تخصصی لازم و تجارب عمرانی کافی بهره‌مند بوده و از خاستگاه دانشگاه، اعتبار علمی، تجربی و اجتماعی خود را در کسوت شهردار برای ارائهٔ خدمات ماندگار و خروج ایلام از سلسلهٔ تسلسل های ناکامی و دورهای باطل ناکارآمدی، به عرصه آورده است، به اعتبار وجوه مذکور به سان بسیاری از دغدغه داران ایلامی، من نیز خرسند گشتم.

«عبدالصاحب ناصری» در یادداشت خویش با عنوان «شهروند مطالبه گر و شهردار پاسخگو» آنگاه به مفید بودن نقد شهروندان می‌پردازد و می‌نویسد: تکلیف شهروندی ماست که مدیریت شهری را در به سامان رساندن نابسامانی ها در همهٔ وجوه نازیبای آن و به قدر استطاعت خود، مدد رسانیم. لیکن علاوه بر تکلیف مشارکت جویی، مطالبه و پرسشگری و نظارت و نقادی - ولو گزنده - نیز از شاخصه های یک جامعهٔ رو به رشد است. شفافیت در عملکردهای هزینه ای و درآمدی شهرداری از بدیهی ترین حقوق شهروندان و تکالیف مدیران شهری خاصتاً شورا و شهردار است. در غیبت نقد و نظارت چراغ شفافیت خاموش گشته و در تاریکی ابهام موریانه های بی اعتمادی جان گرفته و این فضای مبهم، مستعد هرگونه فساد خواهد بود.و بدتربن وجه و بالاترین درجه فساد، سلب اعتماد شهروندان از منتخبینش در شورا و شهردار منتخب آنان و گسست میان آنهاست. صراحت، گزش، بی پیرایگی و کم ملاحظگی و البته بی غرضی، درد و دغدغه مندی و دلسوزی و مسئولیت پذیری و هزبنه پردازی و جسارت و شجاعت از ویژگی های نقد نسل های جوان تر جامعهٔ ماست. و به همین نسبت تحمل، بردباری، نقدپذیری، سینه گشادی، پاسخگویی، منطق و استدلال و فروتنی از لوازم مدیریت در عصر مطالبه گری و مسئولانهٔ کنونی است. اخیراً شاهد نقد بخشی از عملکرد شورا و شهرداری، با ویژگی های فوق توسط یکی از شهروندان جوان ایلامی در فضای مجازی بودیم. در آن نقد نگارنده مطالبهٔ شفافیت در هزینهٔ پروژه ها و نیز تقدیم و تأخیر در اولویت بندی طرح های عمران و زیباسازی شهری _ البته با ادبیات و گفتمان خاص خود _ داشته است. ظاهراً شهردار محترم با واسطه یا بی واسطه در قبال آن نقد به اقامهٔ دعوا در مراجع محترم قصایی اقدام نموده است! شهردار محترم به خوبی به این نکته وقوف لازم دارند که اگر چه جناب ایشان در خصوص زیرساخت های عمرانی شهر و گشایش و گشودن معابر تنگ و گره های ترافیکی تکلیف قانونی دارند، به همین مقدار نیز در تدارک و ترویج زیر ساخت ها و گشودن گره های فرهنگی نیز تکلیف اخلاقی، قانونی، اجتماعی و شهروندی دارد. ترویج رواداری، مدارا، تحمل، گذشت، پاسخگویی، شفافیت، نقادی و نقدپذیری، گفت و گو، مفاهمه، مطالبه گری، حقوق شهروندی، همدلی و مسئولیت پذیری، بخش هایی از این زیر ساخت های فرهنگی اند. دکتر طالب صادقیان باید صادقانه به این باور رسیده باشد مطلوب شأن علمی، اجتماعی و اداری او گشودن آغوش بر نقدها_ ولو تند و تلخ_ است نه دهان دوختن و قلم به محکمه بردن! شهردار محترم می دانند زمانی بر لبان شهر و شهروندان غنچه های لبخند رضایت خواهد شکفت که لب ها ندوخته و زیر ساخت های عمرانی و فرهنگی توأمان به تعالی رسیده باشنند. از این منظر توقع آن است که جناب ایشان ضمن توقف پیگیری قضایی موضوع، باب مفاهمه و مذاکره و استدلال و اقناع را بر روی شهر و شهروندان دردمند و دلسوز به منظور تدارک بیشتر همدلی بگشایند، انتظار عمومی جامعه پاسخ دقیق و مستند به دغدغه های این شهروند محترم است. مسیر آبادانی شهر ما از دالان های مهر و مدارا و مفاهمه و استناد و استدلال می گذرد نه از راهروهای محکمه و مناقشه و محاجّه!

کد خبر 63158

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha