دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی کردستان در حال سقوط آزاد/ بلایی که قشم ایر بر سر فرودگاه سنندج آورد

سرویس کردستان- بعد از ظهر چهارشنبه 27 تیر ماه، اتاق بازرگانی میزبان مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان کردستان تا با حضور مدیر کل مالیاتی و معاون سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان مشکلات این صنف را بررسی شد. دل پر و گلایه های زیاد و زیان دهی شدید این صنف جلسه را به طور کلی تحت شعاع قرار داد.

به گزارش کرد پرس، بر اساس آنچه نمایندگان دفاتر خدماتی و اعضا انجمن صنفی آنها در این نشست بیان کردند، در حال حاضر بسیاری از این دفاتر در استان تعطیل شده، تعداد بسیار زیادی بالای 40 درصد نیروهای خود را تعدیل کرده اند و اگر این روند به همین صورت ادامه داشته باشد، احتمالا این تعدیل نیرو تا میزان 80 درصد هم خواهد رسید و تعطیلی ها هم قطعا افزایش خواهد یافت.

نامه اعتراضی اعضای انجمن صنفی دفاتر خدماتی

یکی از گلایه های اساسی مسئولین دفاتر خدمات مسافرتی استان کردستان به وضعیت پروازهای فرودگاه سنندج و زد و بندهای انجام شده در آن بر می گردد. موضوعی که به گفته جوهری، رییس این انجمن باعث شده، هزینه پرواز تهران به سنندج چندین برابر سایر مراکز استان ها باشد. به طوری که هزینه پرواز تهران- تبریز 90 هزار تومان، تهران- کیش 70 هزار تومان، تهران- اصفهان 160 هزار تومان باشد اما هزینه پرواز تهران- سنندج در روز 26 و 27 تیر ماه 440 هزار تومان باشد.

وی با بیان اینکه با این وضعیت آژانس های استان نمی توانند به حیات خود ادامه دهند، گفت: قول های پی در پی برای افزایش تعداد پروازها داده شد. استاندار جدید کردستان از افزایش تعداد 20 پرواز در فرودگاه سنندج سخن گفت اما سوال ما این است که کدام یک از این وعده ها اجرا شده است؟

این مسئله باعث شده است که انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان کردستان در نامه ای اعتراضی به مجمع نمایندگان خواستار جلوگیری از اجحاف ها و ورود به مسئله پرواز های قشم ایر شود.

در بخشی از این نامه که به امضای مدیران و نمایندگان این دفاتر رسیده است آمده است: «سال هاست مشکلات پروازهای سنندج لاینحل مانده و قولها و تفاهم نامه های هیچ ایرلاینی به نتیجه مطلوب نرسیده است و در این راستا حتی ایرلاینهایی که به سنندج پروازی برقرار کرده اند به اجبار سازمان هواپیمایی کشوری ماندگار هستند و همین اجبار راه فرار از دین نسبت به مالیات دهندگان و شهروندان کردستانی را هموارتر کرده است در طول سالیانی که پروازهای شرکت هواپیمایی از جمله قشم ایر در مسیر سنندج برقرار بوده بارها تلاطمهای زیادی را در جهت کسر و افرایش ناگهانی پرواز بدون دلیل شاهد بوده ایم اما زمانی که پروازهای داخلی برنامه ای که طبق بخشنامه ایرلاین قشم ایر غیرقابل چارتر اعلام می گردد به چه دلیلی نمایندگان محترم بدون دقت از موضوع مهم واگذاری این پرواز به دو شرکت بنامهای محراب گشت سبز و تک ستاره پاسداران با قیمت های سرسام آور به سادگی می گذرند. »

انجمن از نمایندگان استان درخواست کرده است به موضوع تخلفات ایرلاین ها در سنندج به صورت جدی ورود کند.

مسئول دفتر خدمات مسافرتی آوای سفر سبز کردستان گفت: ارزش افزوده یکی از مشکلات جدی دفاتر است به عنوان مثال یکی از دفاتر که تنها مجوز بند الف دارد و نمی تواند تور برگزار کند ولی برای آن با عنوان برگزار کننده تور 400 میلیون ریال مالیات شغلی در نظر گرفته شده است.

فروغ خسروی اضافه کرد: صنایع گردشگری و صنایع دستی از بیمه تامین اجتماعی بهره می برند اما دفاتر مسافرتی گویا از نظر این سازمان جزیی از این صنعت محسوب نمی شوند و فعالان این عرصه مجبور به پرداخت حق بیمه به صورت آزاد هستند.

عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی کردستان افزود: مسئولان استانی دفاتر خدمات مسافرتی را جزیی از هیچ کجای صنعت گردشگری نمی دانند و ما را برای هیچ جشنواره ای دعوت نمی کنند.

وی بیان اینکه گروه هایی غیرقانونی هم به مشکل جدی دیگری برای دفاتر تبدیل شده اند، اظهار داشت: این گروه ها بدون مجوز تور برگزار می کنند و با توجه به اینکه هیچ مالیات یا ارزش افزوده ای پرداخت نمی کنند و از هزینه مکان و قراردادها و بیمه ها معاف هستند تورهایی ارزانتر برگزار و مشتریان ما را به سمت خود می کشانند.

خسروی تاکید کرد: بارها اعلام کرده ایم فلان شبکه مجازی در حال فعالیت است و بطور غیر قانونی به برگزاری تور می پردازد ولی هیچ اقدامی از سوی متولیان برای برخورد صورت نمی گیرد.

وی با اشاره به اینکه 40 درصد از کارکنان خود را بخاطر کاهش درامدها از دست داده ایم، گفت: هیچ تخفیفی حتی برای ورود مسافر به کشور برای دفاتر مسافرتی در نظر گرفته نشده و عملا هیچ کمکی به این دفاتر نمی شود.

مدیر دفتر خدمات مسافرتی امید زندگی که در حوزه گردشگری سلامت فعالیت می کند نیز اظهار داشت: چالش اصلی ما با دانشگاه علوم پزشکی کردستان است که حاضر با همکاری با ما نیست.

علوم پزشکی کردستان مانع مهم توسعه گردشگری سلامت در استان

سیف الله حسینی افزود: رئیس چند بیمارستان از استان سلیمانیه عراق را به کردستان آوردیم اما دانشگاه علوم پزشکی اجازه بازدید آنها از بیمارستان ها را نداد.

وی اضافه کرد: این در حالی است که این گروه را به اصفهان و تهران بردیم و بیمارستان های این شهرها از آنها استقبال کردند.

به گفته وی، ما تفاهم نامه رعایت منشور اخلاقی بیمار را با بیمارستان های استان بسته ایم و در آن ذکر شده که حق دریافت یک برابر و نیم هزینه ها را دارند ضمن اینکه برخورد با بیماران خارجی هم باید همراه با کرامت باشد اما این موارد به صورت کامل رعایت نمی شود.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی کردستان هم گفت: نبود آینده شغلی و عدم ثبات در بازار در کنار دیگر مشکلات، شرایط را برای فعالیت دفاتر سخت کرده است.

هوشنگ جواهری اظهار داشت: با وجود مصوبه هیات وزیران اما هیچ یارانه ای در زمینه بیمه ها دریافت نمی کنیم و در دریافت تسهیلات هم مجبور به استفاده از وام هایی با بهره بالا هستیم.

وی اضافه کرد: همایش هایی را برنامه ریزی کرده ایم تا از آن طریق هماهنگی و ارتباط دفاتر مسافرتی پنج استان همجوار منطقه با هم بیشتر شود و بتوانیم تبادل مسافر داشته باشیم تا مشکلات کاهش یابد.

جواهری افزود: همایش هایی هم برای آشنا کردن دفاتر خدمات مسافرتی کردستان عراق با ظرفیت ها و شرایط گردشگری در استان کردستان در آینده نزدیک برگزار می کنیم.

کد خبر 63229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha