به گزارش خبرگزاری کردپرس، در این دیدار سلام امینی نماینده مردم شهرستان های ایلام، مهران، ایوان، ملکشاهی، سیروان و چرداول و همچنین شادمهر کاظم زاده نماینده مردم شهرستان های بدره، دره شهر، دهلران و آبدانان به همراه منوچهر تتری فعال فرهنگی و هنرمند اهل شهرستان دره شهر و حیدررضایی از هنرمندان حوزه تئاتر شهرستان دهلران حضور داشتند.
منوچهر تتری هنرمند دره شهری که در این نشست حضور داشت در گفتگو با خبرگزاری کردپرس برخی از مباحث مطرح شده در این نشست را عنوان و اظهار کرد: بررسی و طرح مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ و هنر استان ایلام موضوع اصلی این نشست بود.
توجه به موضوع جشنواره های فرهنگی اقوام ایرانی
وی گفت: اشاره به جشنواره ملی عکس و موسیقی با رویکرد و موضوع فرهنگ اقوام ایرانی که چند سالی است با میزبانی شهرستان دره شهر برگزار می شود از موضوعات مطرح شده در این نشست بود که از وزیر ارشاد خواستم در این زمینه کمک های لازم را برای ادامه این جشنواره ها به حوزه فرهنگ و هنر استان ایلام ارائه نمایند.
تتری گفت: در ادامه مباحثی که داشتم علاوه بر اینکه خواستار توجه ویژه به حوزه فرهنگ و هنر استان ایلام شدم این را هم مطرح کردم که استان ایلام با اینکه کوچک و دور از چشم و نظر مسئولین کشوری است اما این استان مجموعه ای از اقوام مختلف کرد، لر، لک و عرب است که در برگیرنده فرهنگ های زیبا و مختلف است که این مجموعه غنی از فرهنگ های زیبا نه خوب دیده شده و نه چنان که شایسته است شنیده شده است.
وی گفت: در ادامه این نشست با اشاره به موفقیت برگزاری جشنواره ملی سورناوا در شهرستان دره شهر در زمینه موسیقی خواستار دائمی شدن این جشنواره ملی شده و همچنین خواستار ایجاد خانه فرهنگ اقوام ایرانی در دره شهر شدم.
دهلران پتانسیلی برای تئاتر خیابانی
تتری افزود: حیدر رضایی هنرمند حوزه تئاتر شهرستان دهلران نیز در این نشست با اشاره به موفقیت های شهرستان دهلران در زمینه هنر تئاتر خواستار استفاده از پتانسیل های تئاتر خیابانی دهلران در مرکز کشور و شهر تهران شدند.
وی گفت: در این زمینه از وزیر ارشاد خواسته شد که چنین استعدادهایی را که در شهرستان ها وجود دارد، دریابند و در زمینه ارائه امکانات و حمایت از هنرمندان توجه ویژه ای به مناطق محروم و دور از مرکز داشته باشند.
به گفته منوچهر تتری پس از صحبت های دو هنرمند استان ایلام نمایندگان مردم استان در مجلس نیز هر یک مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ و هنر استان ایلام را با وزیر ارشاد و معاونان وی در میان گذاشتند.
مشکلات مطبوعات و حوزه فرهنگ و هنر استان از زبان نمایندگان
در این زمینه سلام امینی با برشمردن برخی از مشکلات فرهنگی استان ایلام به کم رونقی نشریات محلی و عدم حمایت مالی لازم از آنان اشاره کرد و خواستار این شد که وزارت ارشاد مساعدت های مالی لازم را از نشریات محلی استان ایلام به عمل آوردند.
نماینده مردم ایلام در ادامه گفت: هم اکنون تعداد زیادی از نشریات محلی استان ایلام که عمده آنها هم در مرکز استان و شهر ایلام فعالیت می کنند بخاطر چنین مشکلاتی قادر به ادامه فعالیت نیستند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
تتری در ادامه گفت: دیگر نماینده استان که در این نشست حاضر بود شادمهر کاظم زاده بود که وی نیز برخی از مشکلات فرهنگی و هنری استان ایلام خصوصاً مشکلات شهرستان های حوزه جنوبی استان ایلام را مطرح کردند.
کاظم زاده در این نشت از وزارت ارشاد در خصوص کم توجهی این وزارتخانه به هنرمندان استان بخصوص هنرمندان شهرستان های دورافتاده گله مند شده و خواستار توجه به این مهم شدند.
این هنرمند دره شهری ادامه داد: در پایان این نشست که حدود سه ساعت به درازا انجامید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استقبال از موارد و پیشنهادهای مطرح شده از طرح خانه فرهنگ اقوام ایرانی و نیز دائمی شدن شدن دبیرخانه جشنواره ملی سورناوا استقبال کرده و دستورات لازم را جهت پیگیری و اجرای این طرح ها به معاونت های حاضر در نشست ارائه دادند.
نظر شما