به گزارش کردپرس؛ عدم پرداخت به موقع و مزایای کارگران مشکلات زیادی را متوجه این قشر و خانواده آنان نموده و فشارهای زیادی نیز بر سیستم مدیریت شهری اعمال می کند.
معضل کاهش درآمد و بودجه شهرداری ها
این معضل در سال های اخیر به دلایلی همچون: کاهش درآمدهای ناشی از ساخت و ساز و عوارض، نبود درآمدهای پایدار، کاهش حمایت و کمک های مالی دولت از شهرداری ها، میل پایین به سرمایه گذاری بخش خصوصی و خارجی در طرح های عمران شهری و... منابع و توان مالی شهرداری ها بشدت کاهش یافته و این معضل با شدت بیشتری دامن بیشتر شهرداری های مناطق کردنشین را گرفته است.
تاخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق کارکنان شهرهای اطراف
براساس گزارشات رسیده؛ در میان شهرداری های منطقه می توان به پرداخت نشدن بیش از 3 ماهه حقوق کارگران شهرداری بوکان، بیش از 3 ماه کارگران شهرداری های مریوان و بیجار، 2 و نیم ماهه کارگران شهرداری سقز، یک و نیم ماهه شهرداری سنندج و...اشاره نمود.
ممنوعیت پرداخت حقوق کارکنان از محل سهم مالیات بر ارزش افزوده
یکی از منابعی که در چند سال گذشته برای پرداخت حقوق کارکنان در شهرداری ها مورد استفاده قرار می گرفت، کمک های مالی در قالب سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده بود که در سال جاری با مشکل مواجه شده است
براساس بخشنامه وزارت کشور، این سهم پرداختی به شهرداری ها الزاماً باید صرف طرح های عمرانی شود و نباید از آن محل دستمزد کارکنان پرداخت شود.
این دستورالعمل در شرایط رکود فعلی، چالشی دیگر را به چالش های موجود شهرداری ها در زمینه تامین دستمزد و حقوق کارکنان شان افزوده است.
لزوم چاره اندیشی دولت و مجلس
شهرها با جمعیتی حدود 70 درصد جمعیت کل یک شهرستان نیاز به خدمات متعدد و اقدامات عمرانی، فرهنگی و اجتماعی در زمینه های مختلف دارند که انجام این وظایف گسترده بدون پشتوانه و منابع مالی کلان امکان پذیر نیست، لذا باید دولت با همکاری مجلس در این راستا چاره اندیشی نموده و میزان اعتبارات این بخش یعنی کمک به عمران و مدیریت شهری را افزایش دهند، در غیر اینصورت با موجی از چالش های شهری و کارگری ناشی از ورشکستگی شهرداری ها مواجه خواهیم بود.
نظر شما