به گزارش کردپرس، حلبچه مجروح از بمباران شیمیایی طی 33 سال گذشته از بی توجهی دولت های عراق و اقلیم کردستان، عدم توسعه یافتگی، به رسمیت نشناختن تبدیل آن به استان از سوی بغداد، پرداخت نشدن غرامت به مجروحان و بستگان قربانیان بمباران شیمیایی رنج برده و مناسبت هایی دولتی و حزبی که به عنوان سالگرد فاجعه بمباران شیمیایی برای ساکنان حلبچه انجام می شود، نه تنها مرهمی بر زخم های این قربانیان به حاشیه رانده شدە و مظلوم نیست، بلکه تداعی همان رنج های روز فاجعه است.
فقدان یک مرکز درمانی تخصصی فعال در حلبچه برای مجروحان شیمایی پس از سه دهه
محمد حاجی محمود رهبر حزب سوسیال دمکرات کردستان در گفتگو با کردپرس در خصوص وضعیت خدمات رسانی و تامین نیازهای پزشکی و درمانی بیماران شیمیایی حلبچه پس از سه دهه از بروز این فاجعه انسانی به کردپرس، گفت: پس از 33 سال از بمباران شیمیایی حلبچه تا کنون در حد انتظار اقدامات خدماتی برای این شهر انجام نشده است. هر چند یک بیمارستان ویژه بیماران شیمیایی افتتاح شده، اما به دلیل کمبود امکانات به طور کامل از ظرفیت های آن استفاده نشده است. به همین دلیل حتی یک بیمار شیمیایی در این بیمارستان معالجه نگردیده. این بیمارستان فاقد تجهیزات و ملزومات یک بیمارستان ویژه بیماران شیمیایی است. امید داریم جمهوری اسلامی ایران در این زمینه نیز با ساکنان حلبچه همکاری کند و تجهیزات و ملزومات مرتبط با مشکلات تنفسی و مداوای بیماران شیمیایی را برای این بیمارستان تامین کند و پزشکان متخصص ایرانی نیز با ما همکاری کنند.
بغداد حاضر به عذرخواهی از حلبچه نیست، اما به کویت غرامت پرداخت می کند
محمد حاجی محمود در خصوص فعالیت نمایندگان مجلس عراق به ویژه فراکسیون های کردستانی در ارتباط با پرداخت غرامت به زیان دیدگان بمباران شیمیایی حلبچه و انتظاری که از آنها می رود، اظهار کرد: انتظار ما از مجلس نمایندگان عراق و به ویژه نمایندگان فراکسیون های کردستانی در بغداد؛ تلاش مضاعف و مداوم در راستای اجبار دولت مرکزی به عذرخواهی از مردم حلبچه پس از 30 سال می باشد؛ ما نمی گوییم حکومت کنونی عراق مسبب این فاجعه است، رژیم بعث صدامی عامل این جنایت بود، اما حکومت کنونی، جانشین و جایگزین حکومت پیشین است و باید برای التیام زخم های ساکنان حلبچه و خانواده های قربانیان آنان این مسئولیت را بپذیرد.
وی تاکید کرد: رژیم صدام به کویت حمله کرد و این کشور را ویران نمود، شاهد بودیم که حکومت کنونی عراق از دولت و ملت کویت عذرخواهی کرد؛ هم اکنون نیز بخشی از سهم بودجه ای مردم کردستان و حلبچه به عنوان غرامت به کویت پرداخت می شود، پس چرا از سرزمین و مردمان خود عذرخواهی نمی کند و به آنها غرامت پرداخت نمی نماید.
به نظر من این اقدام، اقدامی عادی و قانونی و وظیفه ملی و سرزمینی است که حکومت عراق باید در قبال حلبچه و قربانیان بمباران شیمیایی آن انجام دهد. مجلس نمایندگان و به ویژه فراکسیون های کردستانی نیز باید این پرونده را گشوده و پیگیر این هدف باشند.
ضرورت پیگیری قضایی عاملان فروش سلاح شیمایی به صدام در دادگاه های بین المللی
وی در خصوص پرونده پیگیری دادگاهی و مجازات عوامل فروش سلاح و مهمات شیمیایی به حکومت بعث صدامی و مشارکت کنندگان در این جنایت و آخرین پیگیری ها در این باره به کردپرس، گفت: همانگونه که استحضار دارید فاجعه حلبچه در سالهای جنگ میان ایران و عراق روی داد، بمباران شیمیایی در این مقطع صورت گرفت و کشتار و ژینوساید مردم کرد در عراق در زمانی انجام شد که کشورهای دنیا مشغول تجارت سلاح های کشتار جمعی بودند و در این میان، عراق و رژیم صدام حسین یکی از خریداران اصلی این سلاح ها بودند. تصریح می کنم که بمب های شیمیایی از طریق کشورهای غربی و مستشاران نظامی آنها و با مشخص کردن اهداف از سوی این کشورها و از طریق جنگنده های این کشورها بر روی مردم حلبچه ریخته شد و سلاح های ممنوعه ای که با آنها مردم بیگناه و بی دفاع حلبچه هدف قرار گرفتند و در چشم به هم بستنی 5000 شهید و 20 هزار مجروح بر جای گذاشته شد و دهها جنایت دیگری که انجام شد از طریق حامیان و پشتیبانان غربی حکومت صدام حسین بود. آنهایی که هم اکنون خود را فرشته دمکراسی و مدافع حقوق بشر معرفی می کنند، آنهایی بودند که این جنایت را رقم زدند. کردها در حد انتظار این پرونده را پیگیری نکرده و در دادگاه لاهه و سازمانهای حقوقی بین المللی بر روی آن کار نکردند.
محمد حاجی محمود تاکید کرد: می بایست این پرونده به پرونده ای بین المللی تبدیل می شد و نتایج تلاش ها و دادگاهی ها اعلام می گردید. بر این عقیده ام که برای فاجعه ای چنین بزرگ کم کاری شده و فعالیت ها با تاخیر انجام گردیده و لازم است به صورت جدی این پرونده پیگیری گردد.
ایران به حمایت های پزشکی از مجروحان شیمایی حلبچه ادامه دهد
طی روزهای اخیر تیمی از پزشکان متخصص ایرانی به حلبچه سفر کرده و اقدام به ویزیت و مداوای مجروحان شیمیایی کردند. رهبر حزب سوسیال دمکرات کردستان در این باره گفت: بر این عقیده ام که جمهوری اسلامی در کمک رسانی و همکاری با حلبچه و مجروحان شیمیایی این شهر کم کاری نکرده و تمام توان خود را به کار بسته است.جمهوری اسلامی از همان آغاز وقوع فاجعه، همچون شهروندان ایرانی، اقدام به معالجه و پیگیری مداوای حلبچه ای ها کرد و در بیمارستان های ایران پذیرای این بیماران بوده و هست. جمهوری اسلامی صدای کردهای عراق و خبر بمباران شیمیایی حلبچه را به جامعه جهانی رساند.
محمد حاجی محمود خاطرنشان ساخت: طی بیش از 30 سال گذشته و از همان آغاز بمباران شیمیایی حلبچه تاکنون به صورت مداوم تیم های پزشکی از ایران به حلبچه اعزام شده اند و این اولین همکاری آنان نیست. این تیم پزشکی که اخیرا به حلبچه اعزام شده اند طی روزهایی که در این شهر ماندند اقدام به معالجه 900 مجروح شیمیایی کرده اند. این اقدام در ادامه فعالیت دیگر تیم های پزشکی طی سال های گذشته می باشد که پزشکان متخصصی چون دکتر قانعی و دکتر نادری از کارآزموده ترین پزشکان ایرانی در حوزه سلاح های شیمیایی اقدام به همکاری با مجروحان حلبچه ای کرده اند. بر این عقیده ام که این اقدامی مهم و خدمتی بزرگ می باشد که پزشکان ایرانی به جای تبلیغات رسانه ای به صورت عملی به مجروحان شیمیایی حلبچه کرده اند و این در حالی است که مرزها بسته شده و خطر کرونا تهدیدی علیه همگان است به ویژه که شاهد موج گسترده ای از کرونا در کردستان و بیشتر کشورها هستیم. در این شرایط دشوار پزشکان حاذق جمهوری اسلامی ایران به اقلیم کردستان آمده و طی چند روز به صورت شبانه روز بیش از 900 مجروح شیمیایی را ویزیت کرده اند. این کار اقدامی انسان دوستانه از سوی کشور همسایه یعنی ایران و برای کمک به ساکنان محروم و مظلوم حلبچه می باشد و با اظهارنظر صرف نمی توانیم از این اقدام تقدیر و تشکر کنیم.
وی در پایان ضمن اظهار امیدواری از این که جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته به همکاری با مردم حلبچه ادامه دهد، گفت: همانگونه که استحضار دارید حلبچه تاوان جنگ تحمیلی صدام و حکومت بعثی عراقی علیه جمهوری اسلامی ایران را داده است، به همین دلیل لازم است که هم ما و هم ایرانی ها نسبت به ساکنان حلبچه ادای دین کنیم و پیگیری های پزشکی برای بازماندگان و مجروحین شیمیایی فاجعه حلبچه از سوی جمهوری اسلامی ایران ادامه یابد و همچنین از طریق تجهیز بیمارستان ویژه شیمیایی حلبچه روند درمان مجروحین در این مرکز درمانی در جریان باشد. همکاری با ساکنان حلبچه وظیفه ای انسانی و اسلامی است. به همین دلیل امیدوارم این همکاری ها ادامه یابد و ساکنان حلبچه و منطقه اورامان و شهرزور و همه مناطق تابعه حلبچه از آن بهره ببرند.
مصاحبه: حسن صالحی – سرویس عراق و اقلیم کردستان
نظر شما